Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Noua propunere a lui Liviu Dragnea pentru funcția de premier

UPDATE

Comentariu la cald Cristian Tudor Popescu:

„Încerc să dau o definiţie scurtă și cuprinzătoare pentru dl Sorin Grindeanu, propunerea de premier a lui Liviu Dragnea, nu a PSD. Dl Sorin Grindeanu este este limba de pantofi a domnului Dragnea. Nu am o definiție mai sugestivă”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

El a explicat că Sevil Shhaideh nu a apărut alături de șeful PSD și nu a ținut niciun discurs, după ce a devenit premierul propus de PSD, în timp ce Sorin Grindeanu „a fost adus pentru acest exerciţiu nou de putere a domnului Dragnea”.

„După respingerea lui Sevil Shhaideh, puterea absolută a domnului Dragnea în PSD a fost oarecum știrbită. Toată această scenetă pe care am văzut-o în această seară a fost menită să refacă imaginea de lider maximo al domnului Dragnea şi domnul Grindeanu a fost un element de recuzită foarte necesar pentru acest exerciţiu de putere. Ați observat că l-a numit tot timpul Sorin, ca pe un băiat din curtea şcolii”, a spus Cristian Tudor Popescu.

UPDATE:

Sorin Grindeanu este noua propunere pentru funcția de premier pe care Liviu Dragnea a anunțat-o după ședința PSD.

 • Liviu Dragnea: „Doamna Sevil a primit foarte multe mesaje de amenințare cu moartea și ea și soțul și copiii. Mi-a spus că nu mai poate merge în acest război pe care nu-l poate duce. Îmi pare rău, în aceste condiții nu mai putem menține această propunere”
 • Liviu Dragnea: „Din partea colegilor mei mi s-a propus ca a doua propunere să fiu eu. Dar nu am vrut să obțin o funcție forțând o lege care este profund neconstituțională”
 • Liviu Dragnea: „A trebuit să găsim un om loial. Acesta este Sorin Grindeanu. Din câte știu nu e agent Hezbollah, nu e agent Hamas, poate se descoperă că e agent KGB, sau că a omorât pe cineva. Eu sper ca această propunere să fie luată în serios”
 • Liviu Dragnea: „Sorin Grindeanu nu merge acolo pentru o perioadă scurtă, merge pentru un mandat de 4 ani. Dacă va putea gestiona acest program complex și dacă lucrurile merg bine, eu nu voi iniția o discuție pentru ca el să plece de acolo. Dacă la un moment dat se va simți nevoia de o forță proaspătă, atunci vom discuta. Sorin Grindeanu va avea sprijinul meu total”
 • Liviu Dragnea: „Există instituții pe care le respect foarte mult, dar eu am decis și colegii mei mă sustin, mai ales după ce s-a întâmplat ieri, să separăm apele dintre servicii și partide”.
 • Liviu Dragnea: „Sper că (președintele - n.n.) nu va refuza. Am spus că facem un ultim demers pentru a evita o criză politică. Nu vreau să inițiez un război politic, teatrul fiind România. Deja cursul de schimb intră pe un drum pe care nu îl dorim”.
 • Liviu Dragnea: „Dacă nici acest gest cinstit nu va fi luat în seamă și va refuza și această propunere cred că nu mai avem încotro”. 
 • Sorin Grindeanu: „Nu am niciun dosar. Nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei. Între mine și Liviu Dragnea este o relație de subordonare, el este președintele PSD".

STIREA INIȚIALĂ

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că după şedinţa Comitetului Executiv Naţional președintele Klaus Iohannis va primi răspunsul la solicitarea sa, care „va fi într-un fel sau în altul”. În ședința PSD una din variantele luate în calcul este suspendarea președintelui.

„Astăzi, după Comitetul Executiv Național, președintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui, care va fi într-un fel sau în altul", a spus miercuri președintele PSD, Liviu Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să o numească în funcția de premier pe Sevil Shhaideh, propunerea coaliției majoritare PSD-ALDE.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ati insultat toti subordonatii numindu-i limbi de pantofi. Posibil, sunteti o exceptie. Mai sugerati si promovati insubordonarea. Oamenii se pot subordina si in mod cinstit, fiecare cu limitele lui, rolul , locul, atributiile si multe alte criterii din contractul socio-politic. Mai bine ati lua seama ca se schimba lumea. Incercati ceva mai stiintific, ca fantastic nu prea va reuseste.
  • Like 0
 • pe mine, omul m-a dus cu gândul la un supozitor. desigur, folosit de același Dragnea.
  dacă veți întâlni inițialele SD să știți că, în cazul de față, nu provin de la Sicherheitsdienst des Reichsführers-SS, sau SD (agenție de informații a SS și a NSDAP - prima organizație fondată de Partidul nazist, considerată o soră a Gestapo) ci de la.... dedindosul Fuhrerului de Teleorman, care se cere ostoit nu numai de lingăii din partid, ci și de un supozitor (SD) pe măsură.
  • Like 0
 • george check icon
  Circ ieftin si politica curvirie. Ma tem ca ne lipsesc adevaratii oameni politici, care sa fie capabili a se raporta la o doctrina. Ori cand doctrina este inlocuita de interese, nu putem avea pretentii. Asta una. Doi. Revenirea la votul listei nu va aduce in legislativ lideri autentici ci doar robotei de vot, fara coloana vertebrala si fara reprezentare reala. De bine, de rau, votul uninominal lasa posibilitatea electoratului sa sanctioneze prestatia celui ales la urmatorul scrutin. La votul listei, ponderea votantilor se duce spre masa membrilor de partid si cel cu masa mai mare castiga. Judecand altfel, PSD a fost votat de trei milioane de romani, dintre care marea majoritate sunt membri. Hai sa facem un calcul simplu. Un vot - 20 de euro. Inmultim cu 3.500 000. 70 de milioane de euro. Cam de atat ar fi nevoie ca sa castigi puterea in Romania, bani care nu se dau direct. Uitati va la majorarile de salariu ce se pun in opera sau la pensiile marite cand e nevoie si mai ales la viteza cu care a trecut prin camere pachetul de masuri prelectorale a lui Dragnea.
  Trei. Astept momentul in care se va schimba imnul acestei tari, pentru ca actualul nu are nici o treaba cu spiritul actual al natiei in care traim.
  • Like 0
 • Privitor la amenitarile cu moartea primite de doamna Shhaideh, exista doar doua variante: fie este adevarat si atunci este foarte, foarte grav iar Parchetul trebuie sa faca imediat investigatii si sa afle cine a amenintat-o cu moartea pe d-na Shhaideh, fie este doar o maimuta de presa marca Dragnea, acesta fiind aparent si motivul pentru care Parchetul nu s-a sesizat in conditiile in care daca amenitarile ar fi existat doamna Shhaideh ar fi inca in pericol (chiar daca "a renuntat" nu exista nici o garantie ca teroristii care au amenintat-o nu si-ar duce la indeplinire planul).
  Art. 32 alin. 1 lit. b din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului.
  (1) Constituie acte de terorism şi se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime, şi cu interzicerea unor drepturi săvârşirea uneia dintre următoarele fapte care, prin natura sau prin contextul săvârşirii lor, pot aduce atingere gravă unei ţări ori unei organizaţii internaţionale, atunci când sunt săvârşite în scopul de a intimida populaţia sau de a constrânge o autoritate publică sau o organizaţie internaţională să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui anumit act ori pentru a destabiliza grav sau a distruge structurile politice fundamentale, constituţionale, economice ori sociale ale unui stat sau organizaţii internaţionale ....
  ...
  b) ameninţarea sau lipsirea de libertate;
  • Like 0
 • Iohannis are deja 2 limbi la partid , desi in mod oficial el trebuie sa fie A-politic , echidistant ! Chiar Ludovic Orban , membru vechi si de incredere al vechiului PNL i-a reprosat fuhrer-ului din Carpati ca a transformat PNL-ul in partidul sau de jucarie !
  • Like 1
 • Oare cui trebuie sa fie loial primul ministru ??? Tarii sau lui Dragnea. Este a 2a oara cand Dragnea subliniaza aceasta calitate a primului ministru. Nu competenta, nu capacitate dovedita - nu, doar loialitate - si ma tem ca doar fata de el - in rest nimic nu conteaza. Au mai incentat si chestia cu cursul de schimb - le spune cineva ca in fiecare decembrie este la fel ( se calculeaza valoarea accizelor si a altor coeficienti de impozitare si statul face ce face si are grija ca acestea sa fie cat mai mari.
  • Like 0
  • @ Gabriela Badescu
   :)).. ne-a spus Domnul Dragnea, intr-una din primele declaratii dupa alegeri, ca poporul a votat PSD si are mare treaba (va rog frumos sa nu-mi inversati "marea treaba") acum. Il tine presedintele putin pe loc ca nu i-a numit prim-ministrul de la prima propunere dar - sa fim pregatiti imediat ce isi intra in mana - ne va duce departe.
   Pe cale logica, popor/vot/Presedinte PSD/ Prim Ministru Loial Presedintelui PSD rezulta Prim Ministru loial poporului.
   Este exact lucrul care ne lipsea, nu stiu de unde atata nemultumire.
   • Like 0
  • @ Gabriela Badescu
   Ce e atat de greu de inteles. Fiindu-i loial lui Dragnea e loial tarii pentru ca Dragnea e loial tarii. Competenta e dovedita, nu ajungeau ceea ce sunt daca nu erau votati.

   • Like 1
 • ce sunt 2 sau chiar 4 ani de pupat dosuri, daca asta este conditia sa urci la sefia celui mai mare partid din romania ? hai, lasati-va capul in jos si priviti-va pantofii scalciati, cati dintre voi ati refuza ? cam cat a luat pmp-ul in alegeri :)
  si acuma sa evaluam in pespectiva ideologiei psd declaratia lui Sorin Grindeanu: „Nu am niciun dosar. Nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei. Între mine și Liviu Dragnea este o relație de subordonare, el este președintele PSD".
  in traducere libera de sorginte comunistoida :
  Sorin Grindeanu: „Nu am niciun dosar" da' va sparg. voi nu faceti "mișcări în Guvern și politice" fără mine. "Între mine și Liviu Dragnea este o relație de subordonare, el este președintele PSD" si eu voi fi mai sus".
  • Like 0
 • de ce ma indoiesc de sanatatea alesilor romanilor - Liviu Dragnea declaratii facute de pe pozitia de presedinte al celui mai mare partid din romania, la propunerea unui prim-ministru :
  1. traiti intro tara fara politie si legislatie : „Doamna Sevil a primit foarte multe mesaje de amenințare cu moartea și ea și soțul și copiii" - dar ea nu reclama, iar politia nu reuseste sa-i gaseasca pe "teroristi" :)
  2. un partid al prostilor si o tara fara legislatie : „Din partea colegilor mei mi s-a propus ca a doua propunere să fiu eu." - adica, nu sunt singurul prost. am un partid intreg in spate :)
  3. dupa consultarea americanilor, rusilor, arabilor, judanilor si chinezilor : „A trebuit să găsim un om loial. Acesta este Sorin Grindeanu. Din câte știu nu e agent Hezbollah, nu e agent Hamas, poate se descoperă că e agent KGB, sau că a omorât pe cineva. Eu sper ca această propunere să fie luată în serios” - am gasit singurul om cinsit din partid :)
  4. vestitul ghocitor in ghiocul concubinei, Liviu Dragnea anunta ca in ceasca de cafea a iesit ca : „Sorin Grindeanu nu merge acolo pentru o perioadă scurtă, merge pentru un mandat de 4 ani." - domnilor, asta este loial 4 ani, deci nici cu gripa aviara, nici cu bomba, si nici moartea nu se ia de el 4 ani, intelegeti ! :)
  5. o ce veste minunata : „Dacă nici acest gest cinstit nu va fi luat în seamă și va refuza și această propunere cred că nu mai avem încotro”. - intelegeti pt Dumnezeu, in afara de asta nu avem alt om cinstit in tot partidul. :)
  • Like 0
 • Grindeanu are ocazia unica sa preia fraiele PSD iar din moment ce va avea painea si cutitul in mana ca premier se poate dispensa de Dragnea si de ceilalti penali din partid, iar ulterior sa-l reformeze. Dupa experianta de la Timisoara unde a colaborat bine cu PNL, sunt sigur ca poate colabora si la guvernare cu PNL si USR. Daca aceste partide il sprijina, atunci nu mai are nevoie de ALDE sau de baronii lui Dragnea.
  • Like 0
  • @ Mugur Cristian
   check icon
   Nu stiu ce-ai fumat, dar sigur se incadreaza la ilegale :-)). N-ai citit textul cu "loial"? In limbajul mafiotilor astia inseamna ca-l au "la mână" si e perfect controlabil..
   • Like 0
  • @
   Dar ce voiai sa-i zica omu, tu nu vedeai cum statea Dragnea cu un cutit in spatele lui gata sa-l infiga in caz ca zice altceva? si Dragnea ii era loial lui Ponta, si Ponta la randul lui ii era loial lui Geoana si toti ii erau loliali lui Ghita.
   • Like 0
 • 《Sorin Grindeanu: „Nu am niciun dosar. Nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei. Între mine și Liviu Dragnea este o relație de subordonare, el este președintele PSD".》înspăimântător pentru mine ca bănățean sa vad un "Radu cel Frumos" la Curtea sultanului. Nu cred ca ne îndreptăm către o perioada prospera. Oameni ce trebuie sa ne conducă nu trebuie sa fie aleși după gradul de subordonare arătat și pe criterii de loialitate, numai asta aud, toți corupții care sunt în fruntea partidelor își pun oameni de încredere și loiali, rar dacă chiar deloc nu auzi și alte calități ale celor numiți-propusi.
  • Like 5
  • @ Ștefan Taloș
   Am avut propusa o doamna extrem de competenta si a fost respinsa ! Este EVIDENT ca PSD-ul a venit cu cea mai valoroasa persoana inca de prima data ! Deci cum e ?! Daca e prea competent nu ne convine ceva , apoi ne legam si de urmatoarele propuneri ca nu sunt destul de bune sau de perfecte , precum suntem noi nu ?! :)
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult