Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Sorin Grindeanu s-a întors "acasă". Funcția pentru care l-a propus premierul Tudose

Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea

(Foto: Inquam Photos)

Premierul Mihai Tudose l-a propus pe fostul premier Sorin Grindeanu pentru a ocupa funcția de președinte al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit unui document postat pe Facebook de Cătălin Drulă, președintele Comisiei de IT din Camera Deputaților. 

Documentul îi este adresat lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

Adrian Diță, numit de coaliția de guvernare în funcția de președinte ANCOM, a anunțat vineri că demisionează.

În urma unui conflict cu Liviu Dragnea, fostul premier Sorin Grindeanu a fost demis, după șase luni de mandat, printr-o moțiune de cenzură votată de majoritatea parlamentară împotriva propriului Guvern. 

Dacă propunerea premierului Mihai Tudose va fi acceptată de Liviu Dragnea, pentru a ajunge preşedinte ANCOM Sorin Grindeanu are nevoie să fie votat de parlamentarii coaliției PSD-ALDE care au votat în iunie pentru plecarea sa din fruntea Executivului. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • bluenavy check icon
  Inca de la inceputul scenetei cu Grindeanu-vocea-corectitudinii in PSD ceva suna fals. Era mult prea usor sa te aprinzi, sa iei partea "raului mai mic" si sa nu vezi ca alegerea e mai degraba falsa. Apoi aflam ca Ponta-din-coasta pleaca din PSD, Grindeanu revine. Acum este si rasplatit regeste. Pentru ce servicii? Cel mai usor de banuit este acela de nada pentru indepartarea unuia cu influenta prea mare si prea guraliv care statea ca un ghimpe in coasta Fiului Poporului. In definitiv, calitatea numarul unu a lui Grindeanu e loialitatea absoluta, fara discriminare.
  • Like 1
 • Ce va mira? Cind a izbucnit conflictul Grindeanu-Dragnea am "tinut" cu primul. Cind s-a produs si este indesfasurare conflictul Tudose-Dragnea am fost si sunt alaturi de Tudose, dar nici intr-o situatie n-am simpatizat cu vreunul, ci dupa principiul "incurca-i drace". Leprele la lepre trag.'
  • Like 1
  • @ Viorel Ionita
   Eu nu tin cu nimeni. Pe de alta parte daca Dragnea pleaca vine un alt Dragnea. Problema este ca PSD-ul are o baza solida si fidelizata. Schimbarea unui om nu va rezolva problema. Cine sunt votantii PSD-ului, ce vor ei? Eu cred ca tehnica asta de ai tot face prosti este profund gresita.
   • Like 0
 • Nu mai înțeleg nimic, mai acum câteva luni se războiau intre ei și acum se pupa în piața publica. Parca Grindeanu fusese exclus. Se pare ca i-au dat lui Grindeanu o sinecura sa nu provoace mai multe valuri în partid. Si Ponta ce spune de asta? Pare o piesa de teatru scrisa in timp real, adică scenaristul mai taie din replici , mai introduce personaje în timpul piesei.
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult