Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Sorin Grindeanu s-a întors "acasă". Funcția pentru care l-a propus premierul Tudose

Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea

(Foto: Inquam Photos)

Premierul Mihai Tudose l-a propus pe fostul premier Sorin Grindeanu pentru a ocupa funcția de președinte al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit unui document postat pe Facebook de Cătălin Drulă, președintele Comisiei de IT din Camera Deputaților. 

Documentul îi este adresat lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

Adrian Diță, numit de coaliția de guvernare în funcția de președinte ANCOM, a anunțat vineri că demisionează.

În urma unui conflict cu Liviu Dragnea, fostul premier Sorin Grindeanu a fost demis, după șase luni de mandat, printr-o moțiune de cenzură votată de majoritatea parlamentară împotriva propriului Guvern. 

Dacă propunerea premierului Mihai Tudose va fi acceptată de Liviu Dragnea, pentru a ajunge preşedinte ANCOM Sorin Grindeanu are nevoie să fie votat de parlamentarii coaliției PSD-ALDE care au votat în iunie pentru plecarea sa din fruntea Executivului. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • bluenavy check icon
    Inca de la inceputul scenetei cu Grindeanu-vocea-corectitudinii in PSD ceva suna fals. Era mult prea usor sa te aprinzi, sa iei partea "raului mai mic" si sa nu vezi ca alegerea e mai degraba falsa. Apoi aflam ca Ponta-din-coasta pleaca din PSD, Grindeanu revine. Acum este si rasplatit regeste. Pentru ce servicii? Cel mai usor de banuit este acela de nada pentru indepartarea unuia cu influenta prea mare si prea guraliv care statea ca un ghimpe in coasta Fiului Poporului. In definitiv, calitatea numarul unu a lui Grindeanu e loialitatea absoluta, fara discriminare.
    • Like 1
  • Ce va mira? Cind a izbucnit conflictul Grindeanu-Dragnea am "tinut" cu primul. Cind s-a produs si este indesfasurare conflictul Tudose-Dragnea am fost si sunt alaturi de Tudose, dar nici intr-o situatie n-am simpatizat cu vreunul, ci dupa principiul "incurca-i drace". Leprele la lepre trag.'
    • Like 1
    • @ Viorel Ionita
      Eu nu tin cu nimeni. Pe de alta parte daca Dragnea pleaca vine un alt Dragnea. Problema este ca PSD-ul are o baza solida si fidelizata. Schimbarea unui om nu va rezolva problema. Cine sunt votantii PSD-ului, ce vor ei? Eu cred ca tehnica asta de ai tot face prosti este profund gresita.
      • Like 0
  • Nu mai înțeleg nimic, mai acum câteva luni se războiau intre ei și acum se pupa în piața publica. Parca Grindeanu fusese exclus. Se pare ca i-au dat lui Grindeanu o sinecura sa nu provoace mai multe valuri în partid. Si Ponta ce spune de asta? Pare o piesa de teatru scrisa in timp real, adică scenaristul mai taie din replici , mai introduce personaje în timpul piesei.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult