Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Specialiștii GovITHub, chemați să elibereze statul din frăția firmelor IT, demisionează din Guvern după „ordonanța Dragnea”

GovITHub

Specialiștii GovITHub au anunțat miercuri că încetează colaborarea cu Guvernul Grindeanu. 

„În urma adoptării ordonanței de urgență prin care sunt modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală privind abuzul în serviciu și a proiectului de lege privind grațierea, bursierii GovITHub se declară indignați și refuză să își continue activitatea sub coordonarea actualului guvern și a echipei sale de miniștri.

Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat care își doresc să contribuie în mod activ la digitalizarea instituțiilor publice și la îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul.

Principiile care guvernează activitatea GovITHub au la bază transparența, implicarea civică și un sistem deschis de colaborare cu societatea civilă, de tip open source, care a făcut posibil ca în doar 4 luni de activitate GovITHub să dezvolte proiecte cu impact național, care în alte condiții ar fi costat statul român peste 1 milion EURO.

În acest context, deciziile guvernului actual luate în noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2017, precum și modul în care acestea au fost adoptate, invalidează misiunea GovITHub și contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât și valorilor personale ale bursierilor. Așadar, bursierii GovITHub au luat în regim democratic hotărârea să înceteze colaborarea cu actualul guvern”, se arată într-un comunicat al GovITHub. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • pai dragnea asta si asteapta...pai ce comision potzi sa iei de la un soft care e gratis si mai si functioneaza??? alea care costa o gramada de bani si trebe reparate saptaminal pe alta gramada de bani, alea ii trebe la dragnea ca asa si-a luat fi-sa bolid...altfel...din munca cinstita nici bani de duster n-avea
    • Like 1
  • Marius check icon
    Ce nu inteleg oamenii este ca revolutia a inceput deja, si aici vreau sa explic:
    schimbarea de paradigma s-a produs deja, adica toata Europa ne vede cu alti ochi si nu cu ochi buni, de aici inainte ramane sa ducem noi mai departe revolutia.

    Daca negam ca nu a inceput revolutia, atunci vom sfarsi prin a fi paria Europei iar faptul ca oricine in strainatate o sa strige dupa noi "tiganul" o sa fie o mandrie, pentru ca daca o sa ne zica "romanul" atunci o sa fie mult mai rau. Un cetatean simplu din Europa crede, pe buna dreptate, ca Romania e o tara bananiera.

    Revolutia a inceput fratilor!!! There is no way back, only forward! Daca intelegem asta, si vom fi eroi atunci ne vom spala numele de "român" altfel vom sfarși într-o rușine cruntă care nu știu când o sa fie spălată, eu zic că acum e momentul cel mai bun!
    • Like 1
    • @ Marius
      Romania a ajuns o colonie.
      • Like 0
    • @ JohnKelheim
      Marius check icon
      Dacă tot e să fie colonie, prefer o colonie a Europei decât una a Rusiei.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult