Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Spitalul modular pentru pacienți cu Covid-19 construit de Asociația Dăruiește Viață va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi

Spitalul modular Daruieste Viata

Foto Facebook Oana Gheorghiu

Spitalul modular ridicat de Asociația Dăruiește Viață în curtea spitalului Elias din donațiile a 250.000 de persoane și peste 650 de companii este funcțional de azi la întreaga capacitate, a anunțat Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață. La finalul acestei săptămâni în spital erau internați deja 22 de pacienți.

„Azi, 22 de pacienți internați în modular. De luni pornește în forță și terapia intensivă. Pentru că « un ONG » a adus o mare parte din echipamentele necesare, iar Societatea Română de Terapie Intensivă (mulțumim Prof. Sandesc Dorel) a trimis 6 ventilatoare pentru ventilație mecanică invazivă

Purtați mască. Păstrați distanța. Spălați-vă pe mâini serios și des. Nu vreți să ajungeți la spital. Chiar nu vreți!”, a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.

Foto Facebook Oana Gheorghiu

Unitatea medicală modulară a fost finalizată în iunie, la două luni de la începerea construcției, și poate prelua până la 38 de pacienți infectați cu coronavirus. 

Cu toate că spitalul a fost gata acum mai bine de o lună, autoritățile s-au bâlbâit săptămâni întregi până să găsească personalul necesar, iar ventilatoarele - singura dotare pusă la dispoziție de autorități, celelalte fiind deja asigurate de Dăruiește Viață - s-au lăsat așteptate, scrie Hotnews.ro.

Noul spital ocupă o suprafață de 1.200 de metri pătrați, are instalații de sterilizare și tratare a aerului și laborator de analize, costurile lui ridicându-se la 2 milioane de euro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult