Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Spitalul modular pentru pacienți cu Covid-19 construit de Asociația Dăruiește Viață va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi

Spitalul modular Daruieste Viata

Foto Facebook Oana Gheorghiu

Spitalul modular ridicat de Asociația Dăruiește Viață în curtea spitalului Elias din donațiile a 250.000 de persoane și peste 650 de companii este funcțional de azi la întreaga capacitate, a anunțat Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață. La finalul acestei săptămâni în spital erau internați deja 22 de pacienți.

„Azi, 22 de pacienți internați în modular. De luni pornește în forță și terapia intensivă. Pentru că « un ONG » a adus o mare parte din echipamentele necesare, iar Societatea Română de Terapie Intensivă (mulțumim Prof. Sandesc Dorel) a trimis 6 ventilatoare pentru ventilație mecanică invazivă

Purtați mască. Păstrați distanța. Spălați-vă pe mâini serios și des. Nu vreți să ajungeți la spital. Chiar nu vreți!”, a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.

Foto Facebook Oana Gheorghiu

Unitatea medicală modulară a fost finalizată în iunie, la două luni de la începerea construcției, și poate prelua până la 38 de pacienți infectați cu coronavirus. 

Cu toate că spitalul a fost gata acum mai bine de o lună, autoritățile s-au bâlbâit săptămâni întregi până să găsească personalul necesar, iar ventilatoarele - singura dotare pusă la dispoziție de autorități, celelalte fiind deja asigurate de Dăruiește Viață - s-au lăsat așteptate, scrie Hotnews.ro.

Noul spital ocupă o suprafață de 1.200 de metri pătrați, are instalații de sterilizare și tratare a aerului și laborator de analize, costurile lui ridicându-se la 2 milioane de euro. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult