Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Spitalul modular pentru pacienți cu Covid-19 construit de Asociația Dăruiește Viață va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi

Spitalul modular Daruieste Viata

Foto Facebook Oana Gheorghiu

Spitalul modular ridicat de Asociația Dăruiește Viață în curtea spitalului Elias din donațiile a 250.000 de persoane și peste 650 de companii este funcțional de azi la întreaga capacitate, a anunțat Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață. La finalul acestei săptămâni în spital erau internați deja 22 de pacienți.

„Azi, 22 de pacienți internați în modular. De luni pornește în forță și terapia intensivă. Pentru că « un ONG » a adus o mare parte din echipamentele necesare, iar Societatea Română de Terapie Intensivă (mulțumim Prof. Sandesc Dorel) a trimis 6 ventilatoare pentru ventilație mecanică invazivă

Purtați mască. Păstrați distanța. Spălați-vă pe mâini serios și des. Nu vreți să ajungeți la spital. Chiar nu vreți!”, a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.

Foto Facebook Oana Gheorghiu

Unitatea medicală modulară a fost finalizată în iunie, la două luni de la începerea construcției, și poate prelua până la 38 de pacienți infectați cu coronavirus. 

Cu toate că spitalul a fost gata acum mai bine de o lună, autoritățile s-au bâlbâit săptămâni întregi până să găsească personalul necesar, iar ventilatoarele - singura dotare pusă la dispoziție de autorități, celelalte fiind deja asigurate de Dăruiește Viață - s-au lăsat așteptate, scrie Hotnews.ro.

Noul spital ocupă o suprafață de 1.200 de metri pătrați, are instalații de sterilizare și tratare a aerului și laborator de analize, costurile lui ridicându-se la 2 milioane de euro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult