Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Asociația Dăruiește Viață a finalizat spitalul modular de la Elias: „Cei peste 250.000 de donatori și cele peste 650 de companii au făcut posibilă construirea lui în doar 2 luni”

Spital modular

Foto: Alexandru Roșieanu

Unitatea sanitară modulară ridicată de Asociația Dăruiește Viață în curtea spitalului Elias a fost finalizată în 2 luni de la începerea construcției și poate prelua pacienți infectați cu coronavirus.

Noul spital ocupă o suprafață de 1.200 de metri pătrați, are 38 de paturi echipate pentru terapie intensivă, instalații de sterilizare și tratare a aerului și laborator de analize, costurile lui ridicându-se la 2 milioane de euro. 

„Am avut șansa că oamenii au avut încredere noi și au donat. Cei peste 250.000 de donatori și cele peste 650 de companii au făcut posibilă construirea acestui spital în doar 2 luni”, spune Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață. 

„Am făcut acest spital la Elias pentru că e un spital de urgență care tratează pacienți cronici și trebuie să reducem la maximum orice risc de infectare a celorlați pacienți. O structură exterioară este o modalitate prin care poți să eviți orice contaminare a spitalului”, explică ea.

Un astfel de spital poate fi mutat în curtea oricărei unități sanitare și poate trata mai multe categorii de pacienți care au nevoie de îngrijiri în terapie intensivă, de la cei care suferă de boli infecțioase la mari arși.

„La un moment dat am crezut că suntem așa de norocoși încât nu vom avea nevoie de acest spital pentru pacienții cu coronavirus. Dar iată că numărul de infectări crește și el ar putea fi folosit exact în acest scop”, spune Oana Gheorghiu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un gest de solidariltateal al donatorilor.,Cine il administreaza si cine fac angajarile de profil.E un spital de stat sau privat
    • Like 0
  • Foarte bine și de lăudat efortul organizatorilor și bunăvoința sponsorilor. Problema este însă alta și anume faptul că nu există personal medical specializat ( medici, biologi, asistenți, infirmieri, brancardieri ) care să încadreze aceste spitale suplimentare modulare, de campanie sau de altă natură. Nu am văzut o inițiativă guvernamentală menită a repatria personalul medical emigrat prin măsuri fiscale și financiare atractive ( scutire de impozit pe o anumită perioadă, asigurarea venitului corespunzător din țările de imigrație, etc. ) alături de o urgentare a suplimentării locurilor de rezidențiat și funcționarea în regim de urgență a pregătirii și calificării personalului cu studii medii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult