Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Statele Unite merg pe mâna lui Iohannis și Orban: ambasadorul american vorbește despre „o Renaștere modernă a României”

(Foto: Facebook Ambasada SUA)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat vineri, la fabrica Ford de la Craiova, că va fi nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi prim-ministrul interimar Orban pentru a depăşi provocările care urmează şi a conduce această ţară spre o Renaştere modernă a României, relatează News.ro

”Va fi nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi prim ministrul interimar Orban pentru a depăşi provocările care urmează şi a conduce această ţară spre o Renaştere modernă a României, o renaştere nu doar a economiei, ci a tuturor faţetelor vieţii româneşti”, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Acesta a vorbit despre succesul investiției Ford din România. „Cred că povestea Ford este un exemplu excelent a ceea ce se poate întâmpla dacă Statele Unite şi România lucrează împreună. Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro în ceea ce era o fabrică auto învechită şi neperformantă. Astăzi, această fabrică asigură locuri de muncă foarte bune pentru peste 6.300 de români harnici. Aceşti muncitori excepţionali, care ar trebui să fie foarte mândri de măiestria lor”, a mai spus ambasadorul.

Adrian Zuckerman
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Un ambasador, indiferent de tara pe care o reprezinta, nu trebuie sa faca astfel de afirmatii. Chiar daca se refeea la Colacu sau alt lider psd, aveam aceiasi parere. Se vede ca nu este diplomat de cariera.
  • Like 0
 • Chiar daca oameni politici si de afaceri ,recunosuti la nivel mondial, au multe pareri bune despre actuala conducere a tarii, sunt destui neaosi,psdisti si nepsd, care isi spun ,,exceptionalele pareri" in aceste comentarii. Numai ce cred (nu gandesc) EI este corect si bine. De ce oare? Raspund eu.Pt.ca NOI SUNTEM ROMANI............ si ASA-I ROMANUL.! Bine ca nu sunt ASA toti. Cu mai mult timp in urma circula o gluma, la care raspunsul era ,,prosti, prosti DAR MULTI"

  • Like 0
 • APEL CATRE CETEPEU:
  - Sper ca pozitia ambasadorului american sa nu te determine sa cazi din nou in patima antiamericanismului tau din anii 90, cand speriai poporu ca ne paste pericolul ca un tanchist american sa darame tot Tandareiul si nu va pati nimic.
  • Like 0
 • Cri check icon
  SUA au mai mers si pe mana guvernului Basescu-Boc; ce a urmat ne amintim cu totii: amputarea salariilor cu 25%, inchiderea a 74 de spitale considerate ""nerentabile"", avand drept consecinta lipsirea a sute de mii de oameni de un minim de asistentza medicala spitaliceasca, inchiderea a numeroase scoli de la sate cu comasarea elevilor si dascalilor la scolile comunale, obligandu-i astfel pe multi elevi sa faca, cel mai adesea pe jos, 15-20 de km naveta la scoala comunala, etc.
  • Like 0
 • Nu ar fi rău sa vedem și celelalte opțiuni. Poate se va gasi una sa placa și poporului roman
  • Like 0
 • Chiar daca l-am votat, Iohannis nu are nimic vizionar. Doar repeta si el niste truisme cu anticoruptia si "dezvoltarea'. Orban, in schimb, are ceva sanse. Dovada sunt cei doi consilieri pe care si i-a ales, Glavan si Paun. Om vedea.
  • Like 0
 • Foarte interesant ! Abia instalat și deja are nu păreri ci chiar convingeri asemeănătoare cu cele de pe vremea predecesorilor ! Ceva nu e clar ; dar se clarifică dacă luăm în considerare ”posibilitatea” ca echipa care redactează și scrie rapoarte pentru ambasadori și pentru Departamentul de stat să aibă ”aceeași componență” și, deci, aceeași optică politică ! ”Mulțumim” celui îndelung așteptat ! Romeno, Lasciate ogni speranza !
  • Like 0
 • Dan check icon
  Intrebare ? Ungaria nu ,are baze NATO, si nici scut antiracheta ?? Dar este foarte interesant ,ca ,,hungurii sunt in Schengen si pot calatori foarte liberi in America ??Oare ,care sa fie motivul ?
  • Like 0
  • @ Dan
   Gabi check icon
   Răspuns diplomatic: pentru că rata de respingere a vizelor solicitate de români ptr. SUA este de 10%, ar trebui să fie de 3% pentru intrarea României în programul Visa Waiver.
   Răspuns nediplomatic: ai văzut ce grăsane urâte, cu curu’ mare, lucrează la ambasadă? S-ar putea ca ele să fie geloase pe femeile noastre, care sunt mai frumoase decât grăsanele americance, că ar putea să pună mâna pe toţi bărbații lor. Apoi, sunt reticienţi fiindcă românii sunt turişti civilizaţi, (nu găinari și hoți, ca ungurii). Spre deosebire de unguri, românii nu abuzează cu orice ocazie sistemul social la ei acasă, precum și în străinătate. Românii nu au infectat toată România cu socialismul lor psd-ist (ei sunt doar păcăliți momentan), dar nu vor răspândi virusu' mai departe și pe tărâm american. Românii nu primesc vize ptr. că americanii, fiind rupţi de realitate, presupun greşit că vom face abuz de vizele turistice și vom deveni imigranţi ilegali, (la fel ca mexicanii). Ne discriminează fără motiv, nu care cumva să ne auto-depopulăm și mai mult propria țară ;-)
   • Like 5
  • @ Gabi
   Adi check icon
   Hahaha! ai descris cu mult har si umor frustrarile romanului "verde si mandru" ultra-nationalist,,cu coada sus,,inoculat de latrina 3 si romania tv! pun pariu ca vei primi un mix de likeuri,,,unele de la dacopatii de serviciu,,,altele de la cei care realizeaza cat de mici, frustrati si penibili putem sa fim.
   +Like pentru un umor fin,,,inconfundabil!
   • Like 2
  • @ Dan
   Iti spun eu ,, .........dar nu prea multi.
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult