Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Florin Cîțu și-a dat demisia de la șefia Senatului

Florin Cîțu - Foto: Inquam Photos/ George Călin

Foto: Inquam Photos/ George Călin

UPDATE: Florin Cîțu și-a dat demisia de la șefia Senatului, funcția sa urmând să fie preluată interimar de Alina Gorghiu. Decizia lui Cîțu vine după ce partidul i-a retras sprijinul politic. „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîțu, potrivit Digi24. Acesta a precizat că nu va pleca și din PNL. „Voi face mai departe politică, aceste sunt funcții pe care le primești în urma unor activități, nu sunt funcții pe care le primești pe viață. Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt pentru români și atâta timp cât cineva încearcă să ia măsuri împotriva românilor eu mă voi opune. Niciodată nu voi demisiona din PNL, eu sunt liberal”, a afirmat Cîțu.

Știrea inițială:

Florin Cîțu ar urma să fie schimbat de la conducerea Senatului, au declarat surse din PNL pentru Digi24, precizând că acest lucru va fi stabilit miercuri, într-o ședință de urgență a liberalilor. Conform surselor, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

Senatorii PNL se reunesc de la 09:30, într-o ședință de grup, pentru a discuta despre schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului și pentru a lua o decizie prin vot.

La ședința convocată de conducerea grupului senatorilor liberalilor prezența este obligatorie, relatează Digi24

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cel mai prost PM inteligent: Floooriiiin Catuuuuuu!
  • Like 0
 • Paul check icon
  Eu am crezut cacâțu e, canalie dar se dovedește ca de fapt el săracul e doar papagal.
  • Like 0
  • @ Paul
   Rautacios mai esti. Problema mea ca simplu roman este ca nu-i voi retine numele pentru ce nu a facut. Uite, au fost premieri de juma de an dar... ala Tudose a salvat institutul Cantacuzino, l-a trecut la MApN, cu grad de importanta maxima.
   • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult