Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Vlad Alexandrescu a demisionat din funcţia de ministru al Culturii

UPDATE. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demisionat, azi, la cererea prim-ministrului Dacian Cioloş, în contextul celor trei săptămâni de conflict la Opera Naţională Bucureşti. Aceasta este a treia demisie pe care o înregistrează cabinetul Cioloş.

Știrea inițială:

Surse guvernamentale au declarat pentru Republica.ro că ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, ar putea pleca din cabinetul condus de Dacian Cioloș. 

Ar fi al treilea ministru care părăsește guvernul tehnocrat. Cu două zile în urmă, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, și-a depus mandatul după ce premierul s-a declarat nemulțumit de activitatea ministerului pe care aceasta l-a condus.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost în ultimele săptămâni în centrul scandalului de la Opera Națională. Oficialul a încercat să medieze conflictul între cele două tabere, însă conflictul nu a fost stins.

De două zile, gestionarea situației tensionate de la Opera Națională din București a fost preluată de vicepremierul Vasile Dâncu, care s-a și întâlnit marți cu angajații instituției. 

La această oră este în curs la Palatul Victoria ședința de Guvern săptămânală.

Până la această oră, ministrul Culturii nu a putut fi contactat pentru a da declarații referitoare la acest subiect.

Vom reveni cu amănunte. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bayard check icon
    Mi-ar parea foarte rau!! A fost de fapt singurul ministru care a iesit cu ceva in evidenta!! Pai s-a dus in repetate randuri pe santierul de la Romana ca sa salveze casa aia. Pe urma a fost primul om care dupa 20 de ani a fost capabil sa gaseasca o solutie pentru hanul Solacolu.... Si acum il dau afara pentru scandalul de la Opera?? Pentru mizeriile alora de-acolo???
    • Like 4
  • "in centru scandalului" --> "in centrul scandalului"
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult