Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vlad Alexandrescu a demisionat din funcţia de ministru al Culturii

UPDATE. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demisionat, azi, la cererea prim-ministrului Dacian Cioloş, în contextul celor trei săptămâni de conflict la Opera Naţională Bucureşti. Aceasta este a treia demisie pe care o înregistrează cabinetul Cioloş.

Știrea inițială:

Surse guvernamentale au declarat pentru Republica.ro că ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, ar putea pleca din cabinetul condus de Dacian Cioloș. 

Ar fi al treilea ministru care părăsește guvernul tehnocrat. Cu două zile în urmă, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, și-a depus mandatul după ce premierul s-a declarat nemulțumit de activitatea ministerului pe care aceasta l-a condus.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost în ultimele săptămâni în centrul scandalului de la Opera Națională. Oficialul a încercat să medieze conflictul între cele două tabere, însă conflictul nu a fost stins.

De două zile, gestionarea situației tensionate de la Opera Națională din București a fost preluată de vicepremierul Vasile Dâncu, care s-a și întâlnit marți cu angajații instituției. 

La această oră este în curs la Palatul Victoria ședința de Guvern săptămânală.

Până la această oră, ministrul Culturii nu a putut fi contactat pentru a da declarații referitoare la acest subiect.

Vom reveni cu amănunte. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bayard check icon
    Mi-ar parea foarte rau!! A fost de fapt singurul ministru care a iesit cu ceva in evidenta!! Pai s-a dus in repetate randuri pe santierul de la Romana ca sa salveze casa aia. Pe urma a fost primul om care dupa 20 de ani a fost capabil sa gaseasca o solutie pentru hanul Solacolu.... Si acum il dau afara pentru scandalul de la Opera?? Pentru mizeriile alora de-acolo???
    • Like 4
  • "in centru scandalului" --> "in centrul scandalului"
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult