Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Vlad Alexandrescu a demisionat din funcţia de ministru al Culturii

UPDATE. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demisionat, azi, la cererea prim-ministrului Dacian Cioloş, în contextul celor trei săptămâni de conflict la Opera Naţională Bucureşti. Aceasta este a treia demisie pe care o înregistrează cabinetul Cioloş.

Știrea inițială:

Surse guvernamentale au declarat pentru Republica.ro că ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, ar putea pleca din cabinetul condus de Dacian Cioloș. 

Ar fi al treilea ministru care părăsește guvernul tehnocrat. Cu două zile în urmă, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, și-a depus mandatul după ce premierul s-a declarat nemulțumit de activitatea ministerului pe care aceasta l-a condus.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost în ultimele săptămâni în centrul scandalului de la Opera Națională. Oficialul a încercat să medieze conflictul între cele două tabere, însă conflictul nu a fost stins.

De două zile, gestionarea situației tensionate de la Opera Națională din București a fost preluată de vicepremierul Vasile Dâncu, care s-a și întâlnit marți cu angajații instituției. 

La această oră este în curs la Palatul Victoria ședința de Guvern săptămânală.

Până la această oră, ministrul Culturii nu a putut fi contactat pentru a da declarații referitoare la acest subiect.

Vom reveni cu amănunte. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bayard check icon
    Mi-ar parea foarte rau!! A fost de fapt singurul ministru care a iesit cu ceva in evidenta!! Pai s-a dus in repetate randuri pe santierul de la Romana ca sa salveze casa aia. Pe urma a fost primul om care dupa 20 de ani a fost capabil sa gaseasca o solutie pentru hanul Solacolu.... Si acum il dau afara pentru scandalul de la Opera?? Pentru mizeriile alora de-acolo???
    • Like 4
  • "in centru scandalului" --> "in centrul scandalului"
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult