Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor, propus de Dacian Cioloș pentru Ministerul Sănătății

UPDATE. Joi, 21.30. Premierul Dacian Cioloș a trimis în această seară președintelui Klaus Iohannis propunerea de ministru al Sănătății: Vlad Voiculescu.

Știrea inițială:

Vlad Voiculescu, actualul director de cabinet al ministrului Finanțelor, Anca Dragu, ar putea deveni noul ministru al Sănătății. „Este o variantă foarte probabilă", ne-a declarat o sursă guvernamentală. "Este una dintre variante. Sunt mai multe pe masa premierului", a confirmat o a doua sursă guvernamentală pentru Republica.ro.

Sunat de Republica, Vlad Voiculescu nu a dorit să comenteze această informație. 

Vlad Voiculescu este cunoscut pentru implicarea sa în activități caritabile desfășurate în beneficiul pacienților români. 

Acesta a fondat, printre altele, Rețeaua Citostaticelor, un grup de voluntari care aduceau din străinătate medicamente care le lipseau bolnavilor de cancer din România. Este vicepreședintele Coaliției Europene a Bolnavilor de Cancer și este unul dintre organizatorii MagiCamp, o tabără destinată copiilor care suferă de afecțiuni oncologice.

Economist de profesie, Vlad Voiculescu a derulat la Viena proiecte în domeniul sănătății, energiei și infrastructurii.

Propunerea vine după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat pe 9 mai în urma scandalului dezinfectanților Hexi Pharma. Analizele de laborator au arătat că aceștia erau diluați și de sute de ori și s-au dovedit ineficienți în 50 de spitale românești în care erau folosiți. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alexius check icon
  Poate să aducă și pe Hipocrat, Ambroise Paré și pe Louis Pasteur și tot nu se va schimba sistemul medical. În primul rând că trebuie venit cu o echipă de incoruptibili și făcut curățenie.

  Cum credeți că se poate schimba în câteva luni in sistem osificat și corupt format în decurs de 26 de ani poate chiar mai mult. Sunt oameni în ministerul acela care nu au fost schimbați de 10-15 ani. Secretari, subsecretari de stat, șefi de direcții, toți aștia veniți/aduși prin partidele succedate la putere sau prin propriile relații, și uitați acolo, neschimbați de nimeni, deoarece mascarada aia de concurs mimat pt ocuparea postului este considerată post-factum drept piesa de rezistență împotriva oricărei demiteri pt motive reale de incompetență, rea-voință, corupție, cercetare penală, tâmpenie etc.
  • Like 2
 • ...remarc o strategie a Premierului avuta in noiembria in alcatuirea Guvernului. Oameni de baza au fost plasati in esaloane inferioare, iar acum nu face decat sa-i activeze in prima linie ca Ministri sau Secretari de Stat
  • Like 1
 • Sa-l vedem la lucru!
  La prima vedere nu are experimenta în conducere. Dacă nu știe sa-si coordoneze subordonații...o sa fie o marioneta ca și ...restul guvernanților!
  • Like 0
 • Ar fi o alegere foarte buna!
  • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult