Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor, propus de Dacian Cioloș pentru Ministerul Sănătății

UPDATE. Joi, 21.30. Premierul Dacian Cioloș a trimis în această seară președintelui Klaus Iohannis propunerea de ministru al Sănătății: Vlad Voiculescu.

Știrea inițială:

Vlad Voiculescu, actualul director de cabinet al ministrului Finanțelor, Anca Dragu, ar putea deveni noul ministru al Sănătății. „Este o variantă foarte probabilă", ne-a declarat o sursă guvernamentală. "Este una dintre variante. Sunt mai multe pe masa premierului", a confirmat o a doua sursă guvernamentală pentru Republica.ro.

Sunat de Republica, Vlad Voiculescu nu a dorit să comenteze această informație. 

Vlad Voiculescu este cunoscut pentru implicarea sa în activități caritabile desfășurate în beneficiul pacienților români. 

Acesta a fondat, printre altele, Rețeaua Citostaticelor, un grup de voluntari care aduceau din străinătate medicamente care le lipseau bolnavilor de cancer din România. Este vicepreședintele Coaliției Europene a Bolnavilor de Cancer și este unul dintre organizatorii MagiCamp, o tabără destinată copiilor care suferă de afecțiuni oncologice.

Economist de profesie, Vlad Voiculescu a derulat la Viena proiecte în domeniul sănătății, energiei și infrastructurii.

Propunerea vine după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat pe 9 mai în urma scandalului dezinfectanților Hexi Pharma. Analizele de laborator au arătat că aceștia erau diluați și de sute de ori și s-au dovedit ineficienți în 50 de spitale românești în care erau folosiți. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alexius check icon
    Poate să aducă și pe Hipocrat, Ambroise Paré și pe Louis Pasteur și tot nu se va schimba sistemul medical. În primul rând că trebuie venit cu o echipă de incoruptibili și făcut curățenie.

    Cum credeți că se poate schimba în câteva luni in sistem osificat și corupt format în decurs de 26 de ani poate chiar mai mult. Sunt oameni în ministerul acela care nu au fost schimbați de 10-15 ani. Secretari, subsecretari de stat, șefi de direcții, toți aștia veniți/aduși prin partidele succedate la putere sau prin propriile relații, și uitați acolo, neschimbați de nimeni, deoarece mascarada aia de concurs mimat pt ocuparea postului este considerată post-factum drept piesa de rezistență împotriva oricărei demiteri pt motive reale de incompetență, rea-voință, corupție, cercetare penală, tâmpenie etc.
    • Like 2
  • ...remarc o strategie a Premierului avuta in noiembria in alcatuirea Guvernului. Oameni de baza au fost plasati in esaloane inferioare, iar acum nu face decat sa-i activeze in prima linie ca Ministri sau Secretari de Stat
    • Like 1
  • Sa-l vedem la lucru!
    La prima vedere nu are experimenta în conducere. Dacă nu știe sa-si coordoneze subordonații...o sa fie o marioneta ca și ...restul guvernanților!
    • Like 0
  • Ar fi o alegere foarte buna!
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult