Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor, propus de Dacian Cioloș pentru Ministerul Sănătății

UPDATE. Joi, 21.30. Premierul Dacian Cioloș a trimis în această seară președintelui Klaus Iohannis propunerea de ministru al Sănătății: Vlad Voiculescu.

Știrea inițială:

Vlad Voiculescu, actualul director de cabinet al ministrului Finanțelor, Anca Dragu, ar putea deveni noul ministru al Sănătății. „Este o variantă foarte probabilă", ne-a declarat o sursă guvernamentală. "Este una dintre variante. Sunt mai multe pe masa premierului", a confirmat o a doua sursă guvernamentală pentru Republica.ro.

Sunat de Republica, Vlad Voiculescu nu a dorit să comenteze această informație. 

Vlad Voiculescu este cunoscut pentru implicarea sa în activități caritabile desfășurate în beneficiul pacienților români. 

Acesta a fondat, printre altele, Rețeaua Citostaticelor, un grup de voluntari care aduceau din străinătate medicamente care le lipseau bolnavilor de cancer din România. Este vicepreședintele Coaliției Europene a Bolnavilor de Cancer și este unul dintre organizatorii MagiCamp, o tabără destinată copiilor care suferă de afecțiuni oncologice.

Economist de profesie, Vlad Voiculescu a derulat la Viena proiecte în domeniul sănătății, energiei și infrastructurii.

Propunerea vine după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat pe 9 mai în urma scandalului dezinfectanților Hexi Pharma. Analizele de laborator au arătat că aceștia erau diluați și de sute de ori și s-au dovedit ineficienți în 50 de spitale românești în care erau folosiți. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alexius check icon
  Poate să aducă și pe Hipocrat, Ambroise Paré și pe Louis Pasteur și tot nu se va schimba sistemul medical. În primul rând că trebuie venit cu o echipă de incoruptibili și făcut curățenie.

  Cum credeți că se poate schimba în câteva luni in sistem osificat și corupt format în decurs de 26 de ani poate chiar mai mult. Sunt oameni în ministerul acela care nu au fost schimbați de 10-15 ani. Secretari, subsecretari de stat, șefi de direcții, toți aștia veniți/aduși prin partidele succedate la putere sau prin propriile relații, și uitați acolo, neschimbați de nimeni, deoarece mascarada aia de concurs mimat pt ocuparea postului este considerată post-factum drept piesa de rezistență împotriva oricărei demiteri pt motive reale de incompetență, rea-voință, corupție, cercetare penală, tâmpenie etc.
  • Like 2
 • ...remarc o strategie a Premierului avuta in noiembria in alcatuirea Guvernului. Oameni de baza au fost plasati in esaloane inferioare, iar acum nu face decat sa-i activeze in prima linie ca Ministri sau Secretari de Stat
  • Like 1
 • Sa-l vedem la lucru!
  La prima vedere nu are experimenta în conducere. Dacă nu știe sa-si coordoneze subordonații...o sa fie o marioneta ca și ...restul guvernanților!
  • Like 0
 • Ar fi o alegere foarte buna!
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult