Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor, propus de Dacian Cioloș pentru Ministerul Sănătății

UPDATE. Joi, 21.30. Premierul Dacian Cioloș a trimis în această seară președintelui Klaus Iohannis propunerea de ministru al Sănătății: Vlad Voiculescu.

Știrea inițială:

Vlad Voiculescu, actualul director de cabinet al ministrului Finanțelor, Anca Dragu, ar putea deveni noul ministru al Sănătății. „Este o variantă foarte probabilă", ne-a declarat o sursă guvernamentală. "Este una dintre variante. Sunt mai multe pe masa premierului", a confirmat o a doua sursă guvernamentală pentru Republica.ro.

Sunat de Republica, Vlad Voiculescu nu a dorit să comenteze această informație. 

Vlad Voiculescu este cunoscut pentru implicarea sa în activități caritabile desfășurate în beneficiul pacienților români. 

Acesta a fondat, printre altele, Rețeaua Citostaticelor, un grup de voluntari care aduceau din străinătate medicamente care le lipseau bolnavilor de cancer din România. Este vicepreședintele Coaliției Europene a Bolnavilor de Cancer și este unul dintre organizatorii MagiCamp, o tabără destinată copiilor care suferă de afecțiuni oncologice.

Economist de profesie, Vlad Voiculescu a derulat la Viena proiecte în domeniul sănătății, energiei și infrastructurii.

Propunerea vine după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat pe 9 mai în urma scandalului dezinfectanților Hexi Pharma. Analizele de laborator au arătat că aceștia erau diluați și de sute de ori și s-au dovedit ineficienți în 50 de spitale românești în care erau folosiți. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alexius check icon
    Poate să aducă și pe Hipocrat, Ambroise Paré și pe Louis Pasteur și tot nu se va schimba sistemul medical. În primul rând că trebuie venit cu o echipă de incoruptibili și făcut curățenie.

    Cum credeți că se poate schimba în câteva luni in sistem osificat și corupt format în decurs de 26 de ani poate chiar mai mult. Sunt oameni în ministerul acela care nu au fost schimbați de 10-15 ani. Secretari, subsecretari de stat, șefi de direcții, toți aștia veniți/aduși prin partidele succedate la putere sau prin propriile relații, și uitați acolo, neschimbați de nimeni, deoarece mascarada aia de concurs mimat pt ocuparea postului este considerată post-factum drept piesa de rezistență împotriva oricărei demiteri pt motive reale de incompetență, rea-voință, corupție, cercetare penală, tâmpenie etc.
    • Like 2
  • ...remarc o strategie a Premierului avuta in noiembria in alcatuirea Guvernului. Oameni de baza au fost plasati in esaloane inferioare, iar acum nu face decat sa-i activeze in prima linie ca Ministri sau Secretari de Stat
    • Like 1
  • Sa-l vedem la lucru!
    La prima vedere nu are experimenta în conducere. Dacă nu știe sa-si coordoneze subordonații...o sa fie o marioneta ca și ...restul guvernanților!
    • Like 0
  • Ar fi o alegere foarte buna!
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult