Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sute de protestatari au cerut demisia lui Teodor Meleșcanu pentru cozile la votul din diaspora

protest - mai - captura

Peste o mie de persoane au fost luni seară, în Piața Victoriei, la manifestarea „Sărbătoarea Primei Victorii”, inițiată pe rețelele sociale de mai multe grupuri civice, la câteva ore după ce Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive, a ajuns la penitenciarul Rahova.

După ora 21:00, o parte dintre protestatari au mers la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și au cerut demisia ministrului Teodor Meleșcanu, pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora. Oamenii au scandat „Meleşcanu, penalul!”, „Fără comuniști”, „Hoţii”, „Slugilor fără stăpân”, „Diaspora”.

Mii de oameni din diaspora nu au putut vota duminică la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție. Românii din Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona au aşteptat până la nouă-zece ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. Întrebat duminică seara la Digi24 dacă îşi dă demisia în urma problemelor de la votul din străinătate, Meleșcanu a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?”. 

Luni, ministrul de Externe și-a cerut scuze românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. El a spus că a dispus anchete în ţările unde au fost „situaţii regretabile" şi a anunţat că a cerut o analiză pentru a se găsi soluţii privind dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Regretabil ca dupa atatia ani ca si Ministru de Externe , nu va gasiti nici o vina.
    Sunteti un om fara caracter si fara coloana vertebrala. Si mincinos.
    Anchetele si analizele puteti sa vi le bagati undeva d-le Melescanu !
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult