Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Sute de protestatari au cerut demisia lui Teodor Meleșcanu pentru cozile la votul din diaspora

protest - mai - captura

Peste o mie de persoane au fost luni seară, în Piața Victoriei, la manifestarea „Sărbătoarea Primei Victorii”, inițiată pe rețelele sociale de mai multe grupuri civice, la câteva ore după ce Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive, a ajuns la penitenciarul Rahova.

După ora 21:00, o parte dintre protestatari au mers la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și au cerut demisia ministrului Teodor Meleșcanu, pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora. Oamenii au scandat „Meleşcanu, penalul!”, „Fără comuniști”, „Hoţii”, „Slugilor fără stăpân”, „Diaspora”.

Mii de oameni din diaspora nu au putut vota duminică la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție. Românii din Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona au aşteptat până la nouă-zece ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. Întrebat duminică seara la Digi24 dacă îşi dă demisia în urma problemelor de la votul din străinătate, Meleșcanu a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?”. 

Luni, ministrul de Externe și-a cerut scuze românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. El a spus că a dispus anchete în ţările unde au fost „situaţii regretabile" şi a anunţat că a cerut o analiză pentru a se găsi soluţii privind dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Regretabil ca dupa atatia ani ca si Ministru de Externe , nu va gasiti nici o vina.
    Sunteti un om fara caracter si fara coloana vertebrala. Si mincinos.
    Anchetele si analizele puteti sa vi le bagati undeva d-le Melescanu !
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult