Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Sute de protestatari au cerut demisia lui Teodor Meleșcanu pentru cozile la votul din diaspora

protest - mai - captura

Peste o mie de persoane au fost luni seară, în Piața Victoriei, la manifestarea „Sărbătoarea Primei Victorii”, inițiată pe rețelele sociale de mai multe grupuri civice, la câteva ore după ce Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive, a ajuns la penitenciarul Rahova.

După ora 21:00, o parte dintre protestatari au mers la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și au cerut demisia ministrului Teodor Meleșcanu, pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora. Oamenii au scandat „Meleşcanu, penalul!”, „Fără comuniști”, „Hoţii”, „Slugilor fără stăpân”, „Diaspora”.

Mii de oameni din diaspora nu au putut vota duminică la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție. Românii din Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona au aşteptat până la nouă-zece ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. Întrebat duminică seara la Digi24 dacă îşi dă demisia în urma problemelor de la votul din străinătate, Meleșcanu a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?”. 

Luni, ministrul de Externe și-a cerut scuze românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. El a spus că a dispus anchete în ţările unde au fost „situaţii regretabile" şi a anunţat că a cerut o analiză pentru a se găsi soluţii privind dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Regretabil ca dupa atatia ani ca si Ministru de Externe , nu va gasiti nici o vina.
    Sunteti un om fara caracter si fara coloana vertebrala. Si mincinos.
    Anchetele si analizele puteti sa vi le bagati undeva d-le Melescanu !
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult