Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Care este vina mea?” Parola: Demisia!

Teodor Meleșcanu

(Foto: George Călin/Inquam Photos)

Românii din Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona au aşteptat până la nouă-zece ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. Chiar și așa, mii de români au plecat acasă fără să poată să își exercite dreptul la vot.

„S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au făcut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu ştiu dacă au fost probleme deosebite. Dacă prezenţa a fost atât de mare, lucrurile au fost mai dificile. Ar fi trebuit să nu mai fie probleme, dar era pe altă participare la vot decât a fost, a fost o participare foarte largă”, a declarat la Digi24 ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă îşi dă demisia în urma problemelor de la votul din străinătate, Meleșcanu a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?

Fiind un funcţionar public trebuie să îmi asum responsabilitatea, sunt om politic cu responsabilitate guvernamentală. Reprezint un partid care se numeşte ALDE şi guvern. Îmi exprim foarte direct şi sincer regretul că nu şi-au putut exprima dreptul de vot şi îmi asum toată răspunderea politică pentru acest lucru”, a spus ministrul de Externe.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Regretabil ca dupa atatia ani ca si Ministru de Externe , nu va gasiti nici o vina.
  Sunteti un om fara caracter si fara coloana vertebrala. Si mincinos.
  Explicatiile puerile, regretele si scuzele puteti sa vi le bagati undeva d-le Melescanu !
  • Like 0
 • Dragi gazetari/oameni de media crede-ti ca puteti trai asa o saptamana fara PSD si compania ?. nu de alta dar unii incearca sa se mai uite si la desene animate....
  • Like 0
 • Aad check icon
  Ce vrajeala!!!! Raspunderea politica ar insemna demisia imediata. Dar nu o va face pentru ca il doare in 4x4 de diaspora, de vot democratic si altele. Recunoasteti insa ca e un... diplomat si vorbeste frumos, limbaj intelectual. O canalie foarte lunecoasa.
  Dupa asta exista o responsabilitate penala?
  Cineva zicea de Legea 286/2009 privind noul Cod Penal:
  Împiedicarea exercitării drepturilor electorale
  Art. 385.
  (1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

  O fi adevarat sau nu?
  • Like 0
 • Ce le-a scapat, sa dubleze numarul de pixuri!
  • Like 0
 • Ministrul Fleșcăianu, momâia asta comunistă care sabotează consecvent votul diasporei, a dublat secțiile de votare, cel puțin în Italia, după tradiționala metodă Ghiță Pristanda, numărând cate două pe aceeași locație: două la consulat, doua la academie... În timp ce multe din provincie au fost eliminate.
  Acum iese și spune că nu-și dă demisia dar își asumă toată răspunderea politică. Coane, chestiile astea două sunt cam sinonime.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Urecheatul âsta a mâncat prea mult o pâine Bugetară.La pensie Tataie,dar nu la una specială.
  • Like 0
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ...Mai, nu fiti rai... E si el "decat" un biet batranel obosit de atata "diplomatie". Daca zice el ca a dublat, va rog sa nu-l contraziceti. Ii creste tensiunea si are si "frezoane" asa incat i-ar putea fi fatal..Hai ca azi-maine, iese la "pensioara" si face turul europei cu nepoteii prin parcurile de distractii si cu nepotelele prin cazinourile din Monte-Carlo, ca un bunic cumsecade...
  • Like 0
 • Alien check icon
  Ati "dublat numarul de sectii de votare". Haios. Insa au fost simultan doua scrutine, nu doar unul! Poate voi ati dublat sectiile insa pentru fiecare votant erau doi "baeti" si fete care copiau cu pixul datele de pe buletinul verificat electronic... doua tabele, doua semnaturi etc.... deci ati dublat fix pix.
  • Like 3
 • Nenorocitul, alături de ceilalți membrii ai găștii, trebuiau să dispună majorarea numărului de tablete. La verificarea identității persoanelor s-a pierdut cel mai mult timp. ... în toată campania comuniștii travestiți au promis măriri la hectar, la solar, la ... măgari au fost, așa au rămas. Grav este și faptul că iresponsabilii nu vor răspunde pentru batjocorirea drepturilor constituționale, și pentru că gașca roșie și-a fidelizat o grămadă de lipitori, a majorat salarii, a umflat cu pensii speciale multe burdihane jegoase...
  • Like 2
 • dan check icon
  Melescanu ,scarbos personaj.
  Pentru un diplomat se comporta ca un bolsevic nenorocit la fel ca partidul din care face parte.
  Am stat ieri 4 ore la coada vazand cum s-au organizat alegerile de catre o ambasada , absolut jalnic.
  • Like 3


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult