(Foto: George Călin/Inquam Photos)
Românii din Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona au aşteptat până la nouă-zece ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. Chiar și așa, mii de români au plecat acasă fără să poată să își exercite dreptul la vot.
„S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au făcut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu ştiu dacă au fost probleme deosebite. Dacă prezenţa a fost atât de mare, lucrurile au fost mai dificile. Ar fi trebuit să nu mai fie probleme, dar era pe altă participare la vot decât a fost, a fost o participare foarte largă”, a declarat la Digi24 ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.
Întrebat dacă îşi dă demisia în urma problemelor de la votul din străinătate, Meleșcanu a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?
Fiind un funcţionar public trebuie să îmi asum responsabilitatea, sunt om politic cu responsabilitate guvernamentală. Reprezint un partid care se numeşte ALDE şi guvern. Îmi exprim foarte direct şi sincer regretul că nu şi-au putut exprima dreptul de vot şi îmi asum toată răspunderea politică pentru acest lucru”, a spus ministrul de Externe.
Citiți și:
- Alegeri europarlamentare, rezultate parțiale centralizate de BEC: PNL pe prima poziție, PSD cade, USR-PLUS pe locul al treilea
- De ce nu și-a dat demisia în această noapte. Goodbye, Ceaușescu!
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Sunteti un om fara caracter si fara coloana vertebrala. Si mincinos.
Explicatiile puerile, regretele si scuzele puteti sa vi le bagati undeva d-le Melescanu !
Dupa asta exista o responsabilitate penala?
Cineva zicea de Legea 286/2009 privind noul Cod Penal:
Împiedicarea exercitării drepturilor electorale
Art. 385.
(1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
O fi adevarat sau nu?
Acum iese și spune că nu-și dă demisia dar își asumă toată răspunderea politică. Coane, chestiile astea două sunt cam sinonime.
Pentru un diplomat se comporta ca un bolsevic nenorocit la fel ca partidul din care face parte.
Am stat ieri 4 ore la coada vazand cum s-au organizat alegerile de catre o ambasada , absolut jalnic.