Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Care este vina mea?” Parola: Demisia!

Teodor Meleșcanu

(Foto: George Călin/Inquam Photos)

Românii din Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona au aşteptat până la nouă-zece ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. Chiar și așa, mii de români au plecat acasă fără să poată să își exercite dreptul la vot.

„S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au făcut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu ştiu dacă au fost probleme deosebite. Dacă prezenţa a fost atât de mare, lucrurile au fost mai dificile. Ar fi trebuit să nu mai fie probleme, dar era pe altă participare la vot decât a fost, a fost o participare foarte largă”, a declarat la Digi24 ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă îşi dă demisia în urma problemelor de la votul din străinătate, Meleșcanu a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?

Fiind un funcţionar public trebuie să îmi asum responsabilitatea, sunt om politic cu responsabilitate guvernamentală. Reprezint un partid care se numeşte ALDE şi guvern. Îmi exprim foarte direct şi sincer regretul că nu şi-au putut exprima dreptul de vot şi îmi asum toată răspunderea politică pentru acest lucru”, a spus ministrul de Externe.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Regretabil ca dupa atatia ani ca si Ministru de Externe , nu va gasiti nici o vina.
  Sunteti un om fara caracter si fara coloana vertebrala. Si mincinos.
  Explicatiile puerile, regretele si scuzele puteti sa vi le bagati undeva d-le Melescanu !
  • Like 0
 • Dragi gazetari/oameni de media crede-ti ca puteti trai asa o saptamana fara PSD si compania ?. nu de alta dar unii incearca sa se mai uite si la desene animate....
  • Like 0
 • Aad check icon
  Ce vrajeala!!!! Raspunderea politica ar insemna demisia imediata. Dar nu o va face pentru ca il doare in 4x4 de diaspora, de vot democratic si altele. Recunoasteti insa ca e un... diplomat si vorbeste frumos, limbaj intelectual. O canalie foarte lunecoasa.
  Dupa asta exista o responsabilitate penala?
  Cineva zicea de Legea 286/2009 privind noul Cod Penal:
  Împiedicarea exercitării drepturilor electorale
  Art. 385.
  (1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

  O fi adevarat sau nu?
  • Like 0
 • Ce le-a scapat, sa dubleze numarul de pixuri!
  • Like 0
 • Ministrul Fleșcăianu, momâia asta comunistă care sabotează consecvent votul diasporei, a dublat secțiile de votare, cel puțin în Italia, după tradiționala metodă Ghiță Pristanda, numărând cate două pe aceeași locație: două la consulat, doua la academie... În timp ce multe din provincie au fost eliminate.
  Acum iese și spune că nu-și dă demisia dar își asumă toată răspunderea politică. Coane, chestiile astea două sunt cam sinonime.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Urecheatul âsta a mâncat prea mult o pâine Bugetară.La pensie Tataie,dar nu la una specială.
  • Like 0
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ...Mai, nu fiti rai... E si el "decat" un biet batranel obosit de atata "diplomatie". Daca zice el ca a dublat, va rog sa nu-l contraziceti. Ii creste tensiunea si are si "frezoane" asa incat i-ar putea fi fatal..Hai ca azi-maine, iese la "pensioara" si face turul europei cu nepoteii prin parcurile de distractii si cu nepotelele prin cazinourile din Monte-Carlo, ca un bunic cumsecade...
  • Like 0
 • Alien check icon
  Ati "dublat numarul de sectii de votare". Haios. Insa au fost simultan doua scrutine, nu doar unul! Poate voi ati dublat sectiile insa pentru fiecare votant erau doi "baeti" si fete care copiau cu pixul datele de pe buletinul verificat electronic... doua tabele, doua semnaturi etc.... deci ati dublat fix pix.
  • Like 3
 • Nenorocitul, alături de ceilalți membrii ai găștii, trebuiau să dispună majorarea numărului de tablete. La verificarea identității persoanelor s-a pierdut cel mai mult timp. ... în toată campania comuniștii travestiți au promis măriri la hectar, la solar, la ... măgari au fost, așa au rămas. Grav este și faptul că iresponsabilii nu vor răspunde pentru batjocorirea drepturilor constituționale, și pentru că gașca roșie și-a fidelizat o grămadă de lipitori, a majorat salarii, a umflat cu pensii speciale multe burdihane jegoase...
  • Like 2
 • dan check icon
  Melescanu ,scarbos personaj.
  Pentru un diplomat se comporta ca un bolsevic nenorocit la fel ca partidul din care face parte.
  Am stat ieri 4 ore la coada vazand cum s-au organizat alegerile de catre o ambasada , absolut jalnic.
  • Like 3


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult