Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tăriceanu îi forțează mâna Vioricăi Dăncilă și face „o ofertă” PSD-ului: aducerea lui Victor Ponta la guvernare, cu 4 ministere. PSD se pregătește de o guvernare minoritară

Tăriceanu - Vosganian

Foto: George Călin/Inquam Photos

Călin Popescu Tăriceanu forțează mâna Vioricăi Dăncilă cu o „ofertă” pe care pesediștii o consideră ofensatoare: PSD să împartă guvernarea cu ALDE și ProRomânia și să cedeze câte patru ministere partidului său și patru partidului lui Victor Ponta.

În aceste condiții, Viorica Dăncilă și-ar fi anunțat colegii „să se pregătească pentru o guvernare minoritară”, potrivit unor surse social-democrate, citate de G4media

Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, a confirmat vineri că partidul său a propus PSD ca, din 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru partidului lui Victor Ponta, Pro România.

„Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, a mai spus Vosganian, scrie News.ro.

Tăriceanu își dorește să fie candidatul la Președinție în primul rând al unei coaliții formate din PSD și ALDE și, în lipsa acestei susțineri din partea PSD, amenință cu ieșirea de la guvernare. Chiar dacă va fi susținut de PSD, e neclar însă cum va juca Victor Ponta, dacă va decide să-l susțină pe Tăriceanu la Președinție sau dacă va merge în alegeri cu un candidat propriu, ca să maximizeze scorul politic al ProRomânia pentru parlamentarele din 2020. Cert este că Ponta i-a spus lui Tăriceanu că se va alia cu el doar dacă va ieși de la guvernare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult