Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Tăriceanu îi forțează mâna Vioricăi Dăncilă și face „o ofertă” PSD-ului: aducerea lui Victor Ponta la guvernare, cu 4 ministere. PSD se pregătește de o guvernare minoritară

Tăriceanu - Vosganian

Foto: George Călin/Inquam Photos

Călin Popescu Tăriceanu forțează mâna Vioricăi Dăncilă cu o „ofertă” pe care pesediștii o consideră ofensatoare: PSD să împartă guvernarea cu ALDE și ProRomânia și să cedeze câte patru ministere partidului său și patru partidului lui Victor Ponta.

În aceste condiții, Viorica Dăncilă și-ar fi anunțat colegii „să se pregătească pentru o guvernare minoritară”, potrivit unor surse social-democrate, citate de G4media

Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, a confirmat vineri că partidul său a propus PSD ca, din 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru partidului lui Victor Ponta, Pro România.

„Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, a mai spus Vosganian, scrie News.ro.

Tăriceanu își dorește să fie candidatul la Președinție în primul rând al unei coaliții formate din PSD și ALDE și, în lipsa acestei susțineri din partea PSD, amenință cu ieșirea de la guvernare. Chiar dacă va fi susținut de PSD, e neclar însă cum va juca Victor Ponta, dacă va decide să-l susțină pe Tăriceanu la Președinție sau dacă va merge în alegeri cu un candidat propriu, ca să maximizeze scorul politic al ProRomânia pentru parlamentarele din 2020. Cert este că Ponta i-a spus lui Tăriceanu că se va alia cu el doar dacă va ieși de la guvernare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult