Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Tăriceanu îi forțează mâna Vioricăi Dăncilă și face „o ofertă” PSD-ului: aducerea lui Victor Ponta la guvernare, cu 4 ministere. PSD se pregătește de o guvernare minoritară

Tăriceanu - Vosganian

Foto: George Călin/Inquam Photos

Călin Popescu Tăriceanu forțează mâna Vioricăi Dăncilă cu o „ofertă” pe care pesediștii o consideră ofensatoare: PSD să împartă guvernarea cu ALDE și ProRomânia și să cedeze câte patru ministere partidului său și patru partidului lui Victor Ponta.

În aceste condiții, Viorica Dăncilă și-ar fi anunțat colegii „să se pregătească pentru o guvernare minoritară”, potrivit unor surse social-democrate, citate de G4media

Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, a confirmat vineri că partidul său a propus PSD ca, din 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru partidului lui Victor Ponta, Pro România.

„Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, a mai spus Vosganian, scrie News.ro.

Tăriceanu își dorește să fie candidatul la Președinție în primul rând al unei coaliții formate din PSD și ALDE și, în lipsa acestei susțineri din partea PSD, amenință cu ieșirea de la guvernare. Chiar dacă va fi susținut de PSD, e neclar însă cum va juca Victor Ponta, dacă va decide să-l susțină pe Tăriceanu la Președinție sau dacă va merge în alegeri cu un candidat propriu, ca să maximizeze scorul politic al ProRomânia pentru parlamentarele din 2020. Cert este că Ponta i-a spus lui Tăriceanu că se va alia cu el doar dacă va ieși de la guvernare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult