Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tăriceanu îi forțează mâna Vioricăi Dăncilă și face „o ofertă” PSD-ului: aducerea lui Victor Ponta la guvernare, cu 4 ministere. PSD se pregătește de o guvernare minoritară

Tăriceanu - Vosganian

Foto: George Călin/Inquam Photos

Călin Popescu Tăriceanu forțează mâna Vioricăi Dăncilă cu o „ofertă” pe care pesediștii o consideră ofensatoare: PSD să împartă guvernarea cu ALDE și ProRomânia și să cedeze câte patru ministere partidului său și patru partidului lui Victor Ponta.

În aceste condiții, Viorica Dăncilă și-ar fi anunțat colegii „să se pregătească pentru o guvernare minoritară”, potrivit unor surse social-democrate, citate de G4media

Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, a confirmat vineri că partidul său a propus PSD ca, din 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru partidului lui Victor Ponta, Pro România.

„Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, a mai spus Vosganian, scrie News.ro.

Tăriceanu își dorește să fie candidatul la Președinție în primul rând al unei coaliții formate din PSD și ALDE și, în lipsa acestei susțineri din partea PSD, amenință cu ieșirea de la guvernare. Chiar dacă va fi susținut de PSD, e neclar însă cum va juca Victor Ponta, dacă va decide să-l susțină pe Tăriceanu la Președinție sau dacă va merge în alegeri cu un candidat propriu, ca să maximizeze scorul politic al ProRomânia pentru parlamentarele din 2020. Cert este că Ponta i-a spus lui Tăriceanu că se va alia cu el doar dacă va ieși de la guvernare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult