Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Teodorovici, despre legalizarea canabisului: „De ce să nu analizezi, dacă și în alte țări este luată în calcul?”

Eugen Teodorovici

Parlamentul European a adoptat în februarie, la Strasbourg, o rezoluţie prin care le recomandă țărilor UE să ia în calcul permiterea utilizării canabisului în scopuri medicale. 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus miercuri că se discută despre legalizarea canabisului în scopuri medicale și în România. 

„De ce să nu analizezi, dacă și în alte țări europene este luată în calcul?”, a declarat Teodorovici. Acesta a spus că la nivelul Ministerului Sănătății există o comisie care analizează acest subiect. „O comisie se întrunește la Ministerul Sănătății pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, pentru cei diagnosticați, în special în zonă de cancer, în fază terminală se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza. Medical este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare”m a afirmat acesta.

În rezoluția din februarie, eurodeputații au solicitat elaborarea unei definiții juridice a canabisului medical si o distincție clară între medicamentele pe bază de canabis și alte modalități de utilizare a canabisului (de exemplu, în scop recreațional sau industrial). De asemenea, aceștia consideră că cercetarea și inovarea în acest domeniu ar trebui stimulate și finanțate în mod corespunzător.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • fc check icon
  „Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici!”
  în europa, în zece ani mor din cauza mașinilor aproape 3 -400.000 de oameni. isterie cumva? interzicerea mașinilor? îngrădiri, limitări, puniție extremă?
  drogul este o responsabilitate, identică cu alcoolul. interzicerea lui duce la criminalitate economică și socială. legalizarea drogurilor normalizează și responsabilizează. cel mai greu e să scapi de fățărnicie.
  • Like 0
 • Sunt și alte lucruri ce "se petrec in țări civilizate", mult mai importante, care, nici pe departe, nu se iau " în calcul", in mod premeditat. Și multe dintre ele tot in "sfera medicală". Știm foarte bine ce va urma: pe lângă cei aflați la nevoie vor profita și mulți alți " teribiliști ", care vor da buzna să se drogheze. Sigur acest " medicament" nu se va găsi ușor, ci doar cu pile. Cei ce au nevoie cu adevărat vor fi lipsiți de el. Vechea meteahnă românească. Acest "medicament" ar trebui să fie eliberat sub un control drastic, care să nu-i împiedice pe cei ce au, cu adevărat, nevoie de el, ci pe ceilalți consumatori. Este un drog. Cum dracu urmăm tot ce este nociv, iar ce este beneific contestam, negăm.
  • Like 0
 • Eee, Orlandoo... ar vrea si el niste puf-puf! Pai nu? :D
  • Like 1
 • Asta e o politică preluată de la progresiști. Dacă-ți faci creierul terci vezi socialismul în roz. În SUA democrații sunt promotorii liberalizării drogurilor, așa speră să-l dea jos pe Trump. Dacă nea Nicu legaliza drogurile cred că era și acum la putere dar nu i-a trecut prin cap. E bineee!!!!
  • Like 1
 • In sfarsit o sa atingem perfectiunea omului multilateral dezvoltat, care prin constiinta sa civica ametit de plante medicinala priveste cu, cutezanta la viitor, ce sa mai, hai la treaba !

  Vorbind serios, eu sunt de acord, este o idee buna, adica ce sa ne mai ascundem ...
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult