Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Teodorovici, despre legalizarea canabisului: „De ce să nu analizezi, dacă și în alte țări este luată în calcul?”

Eugen Teodorovici

Parlamentul European a adoptat în februarie, la Strasbourg, o rezoluţie prin care le recomandă țărilor UE să ia în calcul permiterea utilizării canabisului în scopuri medicale. 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus miercuri că se discută despre legalizarea canabisului în scopuri medicale și în România. 

„De ce să nu analizezi, dacă și în alte țări europene este luată în calcul?”, a declarat Teodorovici. Acesta a spus că la nivelul Ministerului Sănătății există o comisie care analizează acest subiect. „O comisie se întrunește la Ministerul Sănătății pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, pentru cei diagnosticați, în special în zonă de cancer, în fază terminală se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza. Medical este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare”m a afirmat acesta.

În rezoluția din februarie, eurodeputații au solicitat elaborarea unei definiții juridice a canabisului medical si o distincție clară între medicamentele pe bază de canabis și alte modalități de utilizare a canabisului (de exemplu, în scop recreațional sau industrial). De asemenea, aceștia consideră că cercetarea și inovarea în acest domeniu ar trebui stimulate și finanțate în mod corespunzător.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • fc check icon
  „Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici!”
  în europa, în zece ani mor din cauza mașinilor aproape 3 -400.000 de oameni. isterie cumva? interzicerea mașinilor? îngrădiri, limitări, puniție extremă?
  drogul este o responsabilitate, identică cu alcoolul. interzicerea lui duce la criminalitate economică și socială. legalizarea drogurilor normalizează și responsabilizează. cel mai greu e să scapi de fățărnicie.
  • Like 0
 • Sunt și alte lucruri ce "se petrec in țări civilizate", mult mai importante, care, nici pe departe, nu se iau " în calcul", in mod premeditat. Și multe dintre ele tot in "sfera medicală". Știm foarte bine ce va urma: pe lângă cei aflați la nevoie vor profita și mulți alți " teribiliști ", care vor da buzna să se drogheze. Sigur acest " medicament" nu se va găsi ușor, ci doar cu pile. Cei ce au nevoie cu adevărat vor fi lipsiți de el. Vechea meteahnă românească. Acest "medicament" ar trebui să fie eliberat sub un control drastic, care să nu-i împiedice pe cei ce au, cu adevărat, nevoie de el, ci pe ceilalți consumatori. Este un drog. Cum dracu urmăm tot ce este nociv, iar ce este beneific contestam, negăm.
  • Like 0
 • Eee, Orlandoo... ar vrea si el niste puf-puf! Pai nu? :D
  • Like 1
 • Asta e o politică preluată de la progresiști. Dacă-ți faci creierul terci vezi socialismul în roz. În SUA democrații sunt promotorii liberalizării drogurilor, așa speră să-l dea jos pe Trump. Dacă nea Nicu legaliza drogurile cred că era și acum la putere dar nu i-a trecut prin cap. E bineee!!!!
  • Like 1
 • In sfarsit o sa atingem perfectiunea omului multilateral dezvoltat, care prin constiinta sa civica ametit de plante medicinala priveste cu, cutezanta la viitor, ce sa mai, hai la treaba !

  Vorbind serios, eu sunt de acord, este o idee buna, adica ce sa ne mai ascundem ...
  • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult