Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Tibi Ușeriu a terminat ultramaratonul Yukon Arctic. „A plecat timid, neîncrezător, dar a terminat cu zâmbetul pe buze și cu încredere în el”

Tibi Ușeriu - Yukon Arctic

După 170 de ore și 500 de kilometri parcurși, Tibi Ușeriu a ajuns la finalul Yukon Arctic Ultra pe locul doi. Este aceeași cursă din care anul trecut ieșea, după numai 24 de ore, cu degetele de la picioare degerate.

„A fost un an foarte greu pentru Tibi. Rănile de după degerături se vindecă foarte lent, pielea nouă care se formează este extrem de sensibilă, așa că participarea la Yukon Arctic Ultra 2020 a fost pentru el un test extrem de important.

Cum cursa de sănii trase de câini nu a pornit din Whitehorse în acest an, traseul nu a mai fost bătătorit, așa că poteca a fost acoperită de zăpadă proaspătă, făcând înaintarea mult mai dificilă. Temperaturile au scăzut treptat și s-a ajuns la -39 grade. Așa se face că în final numai doi au reușit să ajungă la final.

Scopul principal a fost să ajungă la final. Avea nevoie de reușita asta după incidentul de anul trecut. Avea nevoie de un nou punct de referință. Avea nevoie să afle dacă se mai poate baza pe picioarele lui.

A plecat timid, neîncrezător, dar a terminat cu zâmbetul pe buze și cu încredere în el. Exact ce își dorea de la această cursă”, se arată în anunțul publicat pe Facebook de Tășuleasa Social

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari pentru increderea dobandita In timp , pare-se cu multe greutati intimpinate ,dar care au intarit forta interioara . Ma bucur atunci cand un Roman de-al nostru se remarca,oriunde s-ar afla, iar pentru Tiberiu Useriu , imi salta inima de bucurie , stiind ca a dat startul acestei confruntari cu natura, din Tara care m-a adoptat , iar pentru ca a ajuns si la final, e mai mult decat admiratie, e Glorie!
    • Like 0
  • Este de admirat determinarea lui Tibi, dincolo de calitatile fizice care ii permit astfel de performante. Sa indure astfel de conditii si sa nu se dea batut, sa revina o data si inca o data - este ceva atat de rar intalnit in ziua de astazi.
    Inca o data, merita toata admiratia!
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult