Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ticăloși, tâmpiți & măscărici. Topul săptămânii

1.„Nu cred că ar fi luat o decizie care să mă pună într-o situație neplăcută” – argumentul premierului Dăncilă în apărarea ministrului Cuc, acuzat de tentativă de a deturna avioane Tarom.

2. „Mi se pare că această formă de examinare nu este absolut necesară” – soluția premierului desemnat L. Orban pentru miile de absolvenți de medicină care se roagă de guvern și de stat să le dea voie să-și susțină examenul de rezidențiat. L. Orban le desființează examenul.  

3. „E ca și cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată” – răspunsul lui D. Barna la acuzațiile că a „pus pe butuci” 3 proiecte cu bani europeni pentru persoane cu dizabilități și defavorizate, toată lumea având de pierdut din falimente, mai puțin D. Barna și asociații. Președintele USR are un predecesor ilustru, Nicolae Văcăroiu, care, în anii `90, găsit de presă pe lista de „bebeluși” a lui S.O. Vântu, adică onorat în calitate de „consultant” cu zeci de mii de dolari, a declarat: „Cu cât vreți să fie plătit un Hagi al Finanțelor?”.

4. „Am întrebat-o pe dna Mezei ce parlamentari zboară” – ministrul Cuc despre ce ar fi vorbit la 11 noaptea, pe stradă, în preziua moțiunii de cenzură, cu directoarea de zbor a Tarom.

5. „Dacă Siria vrea să lupte pentru a-și recupera teritoriile, acest lucru ține de ei și de Turcia. Au mult nisip cu care să se joace” – președintele SUA Trump, declarație făcută în timp ce, în zona din Siria atacată de Turcia, civilii sunt executați pe marginea drumului și peste 150.000 de oameni și-au părăsit locuințele.

Topul rămâne deschis completării de către cititori.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mulțumesc frumos pentru invitație. Incerc să îmi fac timp să fiu alături de voi. Succes!
  • Like 0
 • - pe "orban" l-am votat la "europene" impotriva lu' "dancila" si-o tot tin asa de la inceputurile de dupa "nicu" - in toata istoria neamului nostru, romanii au asuprit pe romani mult mai rau decat strainii - de exemplu tradatorii lui Horea, Closca si Crisan ........ cate-o data, parca-ti vine asa, ca un fel de regret, pe faptul ca din parlament lipsesc vreo duzina de C.V.T. - ar fi putut fi admisi ca reprezentanti ai unei minoritati nationale numita ""majoritatea tacuta"" ..................
  • Like 1
 • Zbor deasupra unui cuib de buci.
  • Like 2
 • Din 11 comentarii doar 2-3 sunt la obiect, obiectul fiind Cuc și încercarea lui de a „ajuta„ partidul. Tangențial se amintește de Orban și zbaterea sa. Nu știm dacă Cuc a făcut-o din proprie inițiativă sau la îndemnul ăleia din Videle „măi Cuc fă și tu ceva să mă ajuți„. Nu am băgat-o cu ajutorul partidului pentru că pur și simplu nu-i așa. Apropo de titlul scris de C.T.Popescu mai precis de tâmpiți. Tâmpeala cea mai mare nu este propunerea în sine ci, cum a gândit, cum ar putea să facă un director, să dea ordine suburdonaților ca în ziua X să nu-și facă datoria. Exista un dubiu dacă poate fi adevărat sau doamna Mezei speculează acea întâlnire de noapte. Deasemenea e de știut cine a filmat întâlnirea și de ce pentru că nu este întâmplătoare. Explicația lui Cuc că doar a cerut listele cu pasageri de la anumite zboruri să individueze cine sunt parlamentarii care se vor deplasa cu anumite zboruri a doua zi la București. Aceeași situație dacă se întâmpla la vecinii noștri de la Nord Ukraina, avioanele ar fi fost doborâte de rachete scăpate din greșeală spre acele avioane. Deci norocoși parlamentarii noștri.
  • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   - "Explicația lui Cuc că doar a cerut listele cu pasageri de la anumite zboruri să individueze cine sunt parlamentarii care se vor deplasa cu anumite zboruri a doua zi la București." - asta-i o formulare, nu o fraza, ca n-are propozitie principala ........ - la fel de curioasa si exprimarea >"Nu știm dacă Cuc dacă a făcut-o din proprie inițiativă sau la îndemnul ăleia din Videle „măi Cuc fă și tu ceva să mă ajuți.< - la fel "ca_cuvintele" "partdului" sau "suburdonaților" sau "individueze" - poporul roman se plange ca nu mai are indivizi calificati in ceva, dar va fi mult mai rau ........
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   Sper că nu v-a creat insomnii „formulările„ mele. Nu de altceva de atâta grijă pot apărea și insomniile. Nu am să invoc acea scuză precum „cine nu muncește nu greșește„. dvs. fiind cel mai bun exemplu. Că nu „munciți„ e clar pentru că vânătoarea pe care o executați aici chiar nu-i o muncă. Oricum mulțumesc dar, după ce aș fi recitit ceea ce am scris (nu o făcusem încă) m-aș fi corectat singur pentru că m-ar fi zgâriat la ureche și pe mine. Cum s-ar spune am un stil personal : scriu dintr-o suflare, trimit spre publicare după care la un timp oarecare verific și mă corectez dacă-i necesar.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   - eu muncesc, asadar n-am insomnii - doar atata ca, daca n-am nimic de comentat la un text expus pentru asta, comentez pe comentatori, exclusiv pentru distractia celorlalti - dar si asta ulterioara-i tare (si mai tare decat precedentele!!) la d.ta - """după ce aș fi recitit ceea ce am scris (nu o făcusem încă) m-aș fi corectat singur pentru m-ar fi zgâriat la ureche și pe mine""" - sigur, la scoala nu-ti verificai lucrarile scrise, numai dupa ce primeai notele - nu te supara, trebuie sa intelegem de gluma, altfel adunam in noi toata amaraciunea vietii de zi cu zi si chiar si majoritatea postarilor si comentariilor de pe locul asta, care sant negre (dar indreptatite sa fie asa) ........... nu ajunge?? - sa mai si radem, ca face bine la suflet si trup ............
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   - si-apoi, ""vânătoarea pe care o executați aici chiar nu-i o muncă"" - mai draga, (ar zice "iliescu"), eu nu vanez, pentru ca iubesc fauna de pretutindeni, eu doar matur cu matura noua si moale pe unele pisici care miauna speriind soarecii ........... - in rest, urez tuturor celor de pe locul asta sa munceasca cu spor si voie buna, ca ajuta si la fizic si la neuron ..........
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   Da, am înțeles acum. „„Ticăloși, tâmpiți & măscărici””. Faceți pe măscăriciul (pentru distractia celorlalti). Deci comentați stilul meu care este normal diferit de stilul d.ta. La școală nu aveam furia de acum furnizată de situația politică din România și oricum nu scriam comentarii la articolele din...„Scânteia„. Deci cum se spune...sa mai si radem, ca face bine la suflet si trup ...chiar dacă o facem în „oglindă„.

   • Like 0
  • Like 0
 • Propunerea lui Orban poate fi luată in considerație, atunci când directorii spitalelor vor fi doar manageri și nu vor mai fi înscăunați politic.
  Aceasta repartizare pe posturi in funcție de medie este aiurea... poate eu vreau sa devin medic dermatolog, nu psihiatru unde am prins loc după repartizare.....
  • Like 2
 • Raul check icon
  De la Hagi, una proaspata:

  "Aţi încercat să o puneţi pe mine, că eu am zis de interese. Credeţi că nu există interese? Ce, voi nu aveţi interesele voastre? Ce, între mine şi nevastă-mea nu există interese? Există, dar e interes comun".


  • Like 1
 • La punctul 3 a mai avut de castigat:
  1. Contabilul
  2. Statul care si-a luat niste taxe
  3. Proprietarul spatiului unde isi desfasurau firmele activitatea
  4. Cei care furnizau servicii firmelor respective.
  Lista e deschisa, dar ii vedeti doar pe Barna si asociatii.

  Ce trebuie sa luati in considerare este ca intotdeauna consultantii ies pe plus! Asta e businessul!
  • Like 3
 • Daca tot ati inclus si elemente de politica externa, atunci l-as pune si pe BoJo cu scrisorile sale catre UE legate de Brexit.
  • Like 3
 • Mare e gradina Domnului!
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult