Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ticăloși, tâmpiți & măscărici. Topul săptămânii

1.„Nu cred că ar fi luat o decizie care să mă pună într-o situație neplăcută” – argumentul premierului Dăncilă în apărarea ministrului Cuc, acuzat de tentativă de a deturna avioane Tarom.

2. „Mi se pare că această formă de examinare nu este absolut necesară” – soluția premierului desemnat L. Orban pentru miile de absolvenți de medicină care se roagă de guvern și de stat să le dea voie să-și susțină examenul de rezidențiat. L. Orban le desființează examenul.  

3. „E ca și cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată” – răspunsul lui D. Barna la acuzațiile că a „pus pe butuci” 3 proiecte cu bani europeni pentru persoane cu dizabilități și defavorizate, toată lumea având de pierdut din falimente, mai puțin D. Barna și asociații. Președintele USR are un predecesor ilustru, Nicolae Văcăroiu, care, în anii `90, găsit de presă pe lista de „bebeluși” a lui S.O. Vântu, adică onorat în calitate de „consultant” cu zeci de mii de dolari, a declarat: „Cu cât vreți să fie plătit un Hagi al Finanțelor?”.

4. „Am întrebat-o pe dna Mezei ce parlamentari zboară” – ministrul Cuc despre ce ar fi vorbit la 11 noaptea, pe stradă, în preziua moțiunii de cenzură, cu directoarea de zbor a Tarom.

5. „Dacă Siria vrea să lupte pentru a-și recupera teritoriile, acest lucru ține de ei și de Turcia. Au mult nisip cu care să se joace” – președintele SUA Trump, declarație făcută în timp ce, în zona din Siria atacată de Turcia, civilii sunt executați pe marginea drumului și peste 150.000 de oameni și-au părăsit locuințele.

Topul rămâne deschis completării de către cititori.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult