Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ticăloși, tâmpiți & măscărici. Topul săptămânii

1.„Nu cred că ar fi luat o decizie care să mă pună într-o situație neplăcută” – argumentul premierului Dăncilă în apărarea ministrului Cuc, acuzat de tentativă de a deturna avioane Tarom.

2. „Mi se pare că această formă de examinare nu este absolut necesară” – soluția premierului desemnat L. Orban pentru miile de absolvenți de medicină care se roagă de guvern și de stat să le dea voie să-și susțină examenul de rezidențiat. L. Orban le desființează examenul.  

3. „E ca și cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată” – răspunsul lui D. Barna la acuzațiile că a „pus pe butuci” 3 proiecte cu bani europeni pentru persoane cu dizabilități și defavorizate, toată lumea având de pierdut din falimente, mai puțin D. Barna și asociații. Președintele USR are un predecesor ilustru, Nicolae Văcăroiu, care, în anii `90, găsit de presă pe lista de „bebeluși” a lui S.O. Vântu, adică onorat în calitate de „consultant” cu zeci de mii de dolari, a declarat: „Cu cât vreți să fie plătit un Hagi al Finanțelor?”.

4. „Am întrebat-o pe dna Mezei ce parlamentari zboară” – ministrul Cuc despre ce ar fi vorbit la 11 noaptea, pe stradă, în preziua moțiunii de cenzură, cu directoarea de zbor a Tarom.

5. „Dacă Siria vrea să lupte pentru a-și recupera teritoriile, acest lucru ține de ei și de Turcia. Au mult nisip cu care să se joace” – președintele SUA Trump, declarație făcută în timp ce, în zona din Siria atacată de Turcia, civilii sunt executați pe marginea drumului și peste 150.000 de oameni și-au părăsit locuințele.

Topul rămâne deschis completării de către cititori.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult