Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Tigruța transmite: Jumătate din Madrid 2016 e campionatul național al României!

Madison Keys nu-i fiștecine. Nr. 21 mondial, americanca e o lupoaică tânără care vine. În meciul de azi-noapte, oricât de mare ar fi bucuria, să rămânem lucizi: Keys a jucat prost, ca trezită din somn, cu momente rare în care a arătat ceva din ce poate, alternând cu multele în care a zâmbit aerian după greșeli.

Ce-a arătat Patricia Maria Țig: în primul rând, o siguranță dată de încredere cum foarte rar se vede la o jucătoare care doar astă-vară, la București, primind un wild card, a ajuns prima oară pe un tablou principal de turneu WTA. La Madrid, Tigruța a câștigat în câteva zile cât în toată cariera ei de până acum, consumată prin turnee ITF challenger și futures cu premii de câteva mii de dolari...

Uluitor e că, în aceste condiții, Patricia a arătat peste noapte ca o jucătoare de top WTA. Capacitate mare de acoperire a terenului, serviciu solid, lovituri reușite din unghiuri grele, „tupeul” cu care pune stopuri sau lobează. Se mai văd și niscai „provincialisme”: digeră nu destul de repede greșelile, se uită lung după urme de minge, deși știe bine că arbitrul nu-și va schimba decizia. 

Și interesant este că pe antrenorul ei, fostul jucător de Cupa Davis, Răzvan Sabău, Patricia nu l-a chemat la bancă, deși au fost destule momente care i-ar fi cerut prezența.

Tigruța corectează prin victoria ei asupra lui Madison Keys, după ce le-a bătut pe Kasatkina și Stephens (numărul poziției Patriciei în clasamentul WTA, 134, e aproape dublul sumei locurilor învinselor, 78!) ce scriam azi-noapte: Madrid 2016 nu mai „poate fi” cel mai bun turneu din istoria tenisului românesc, întrucât chiar este!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As fi putut sa jur ca Razvan Sabau a fost la banca in setul 2...
  • Like 2
 • check icon
  entuziasm! exuberantza! pina cind dau toate 4 cu trotineta in gard si se alege prafu de atitea romance in sferturi...atunci o sa vedem comentariii supernegative si nici un superpozitiv nu o sa mai deschida gura...io zic sa ne excitam mai cu masura ca sa nu ne rupem gatul cind se va intampla...
  • Like 1
 • Horunca check icon
  Situatia cea mai frumoasa pentru noi ar fi ca Simona sau Irina sa joaca in semifinale cu Patricia Tig si mai apoi una dintre ele sa joaca in finala cu Sorana... Si avand in vedere ce jucatoare au ramas in competitie nu este deloc un scenariu SF, chiar unul dintre cele mai probabile. Hai fetele!
  • Like 3
 • ...poate ca Tigruta e pe cale a deveni leoiaca... tanara!
  ... Keys a jucat prost dar a avut momente in care a stralucit, iar Tigruta nu s-a lasat intimidata si a facut fata acestor momente - aia a fost Key-a! :)
  • Like 1
 • Da,urmăresc "fenomenul tenis" de când am inceput sa-l inteleg,de circa 45 de ani!! Mi-au plăcut multi tenismeni,Rod Laver,John Newcombe,Connors,Borg, Lendl, Sampras etc . La fel si tenismene precum Evert, Navratilova,Graff, Henin etc!! L-am admirat pe Nastase,mi-a plãcut Virginia Ruzici!! Dar niciodată nu a avut România atât de "multe" tenismene de valoare!!! Bravo fetelor!!! Sper să câstige turneul o româncă,indiferent care!!! Succes!!
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult