Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Tigruța transmite: Jumătate din Madrid 2016 e campionatul național al României!

Madison Keys nu-i fiștecine. Nr. 21 mondial, americanca e o lupoaică tânără care vine. În meciul de azi-noapte, oricât de mare ar fi bucuria, să rămânem lucizi: Keys a jucat prost, ca trezită din somn, cu momente rare în care a arătat ceva din ce poate, alternând cu multele în care a zâmbit aerian după greșeli.

Ce-a arătat Patricia Maria Țig: în primul rând, o siguranță dată de încredere cum foarte rar se vede la o jucătoare care doar astă-vară, la București, primind un wild card, a ajuns prima oară pe un tablou principal de turneu WTA. La Madrid, Tigruța a câștigat în câteva zile cât în toată cariera ei de până acum, consumată prin turnee ITF challenger și futures cu premii de câteva mii de dolari...

Uluitor e că, în aceste condiții, Patricia a arătat peste noapte ca o jucătoare de top WTA. Capacitate mare de acoperire a terenului, serviciu solid, lovituri reușite din unghiuri grele, „tupeul” cu care pune stopuri sau lobează. Se mai văd și niscai „provincialisme”: digeră nu destul de repede greșelile, se uită lung după urme de minge, deși știe bine că arbitrul nu-și va schimba decizia. 

Și interesant este că pe antrenorul ei, fostul jucător de Cupa Davis, Răzvan Sabău, Patricia nu l-a chemat la bancă, deși au fost destule momente care i-ar fi cerut prezența.

Tigruța corectează prin victoria ei asupra lui Madison Keys, după ce le-a bătut pe Kasatkina și Stephens (numărul poziției Patriciei în clasamentul WTA, 134, e aproape dublul sumei locurilor învinselor, 78!) ce scriam azi-noapte: Madrid 2016 nu mai „poate fi” cel mai bun turneu din istoria tenisului românesc, întrucât chiar este!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As fi putut sa jur ca Razvan Sabau a fost la banca in setul 2...
  • Like 2
 • check icon
  entuziasm! exuberantza! pina cind dau toate 4 cu trotineta in gard si se alege prafu de atitea romance in sferturi...atunci o sa vedem comentariii supernegative si nici un superpozitiv nu o sa mai deschida gura...io zic sa ne excitam mai cu masura ca sa nu ne rupem gatul cind se va intampla...
  • Like 1
 • Horunca check icon
  Situatia cea mai frumoasa pentru noi ar fi ca Simona sau Irina sa joaca in semifinale cu Patricia Tig si mai apoi una dintre ele sa joaca in finala cu Sorana... Si avand in vedere ce jucatoare au ramas in competitie nu este deloc un scenariu SF, chiar unul dintre cele mai probabile. Hai fetele!
  • Like 3
 • ...poate ca Tigruta e pe cale a deveni leoiaca... tanara!
  ... Keys a jucat prost dar a avut momente in care a stralucit, iar Tigruta nu s-a lasat intimidata si a facut fata acestor momente - aia a fost Key-a! :)
  • Like 1
 • Da,urmăresc "fenomenul tenis" de când am inceput sa-l inteleg,de circa 45 de ani!! Mi-au plăcut multi tenismeni,Rod Laver,John Newcombe,Connors,Borg, Lendl, Sampras etc . La fel si tenismene precum Evert, Navratilova,Graff, Henin etc!! L-am admirat pe Nastase,mi-a plãcut Virginia Ruzici!! Dar niciodată nu a avut România atât de "multe" tenismene de valoare!!! Bravo fetelor!!! Sper să câstige turneul o româncă,indiferent care!!! Succes!!
  • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult