Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Top 5 cele mai distribuite articole din Republica în ultima săptămână

Top 5 cele mai distribuite articole din Republica în ultima săptămână:

1. Fă liniște că deranjezi! – Oana Moraru (9.600 de distribuiri)

„Trăim într-o Românie însăilată de oameni care gândesc puțin. Una care e încă hrănită – și la scară mică, în sala de clasă, și la scara mesajelor politice, cu ideea de liniște”

Citește aici continuarea articolului.

2. Fie, dați-le arest la domiciliu! Dar nu la domiciliul lor, ci la al meu – Florin Negruțiu (9.000 de distribuiri)

„Credeți că dl. Truică nu pune liniștit capul pe perna sa de mătase franțuzească, în colivia de aur pe care și-a clădit-o pe malul lacului Snagov?”

Citește aici continuarea articolului.

3. Singurătatea profesorului român:de la autoritatea pierdută în clasă la locul pierdut în lume. AL TREILEA PĂRINTE - Raluca Ion (5.200 de distribuiri)

„Înainte, când profesorul intra în clasă cu catalogul sub braț, copiii amuțeau. Chit că nu îl respectau și nu îl ascultau în realitate, era vorba despre liniștea și autoritatea formală. Profesorul român nu mai are autoritate formală și asta ar necăji și ar stresa pe oricine”

Citește aici continuarea articolului.

4. Dragă nefumătorule, recunosc, păcătuiesc, dar este dreptul meu constituțional! – Sorina Ionașc (3.600 de distribuiri)

„Dragă nefumătorule, știu că acum te bucuri nespus că Parlamentul a adoptat legea care interzice fumatul în absolut toate spațiile publice închise...”

Citește aici continuarea articolului.

5. Dacă chiar vreți să fiți eco de Crăciun, nu cumpărați brazi de plastic! – Magor Csibi (3.400 de distribuiri)

„În acest articol încerc să prezint câteva opțiuni pentru bradul de Crăciun, ordonate după impactul asupra mediului, ca apoi fiecare să își aleagă opțiunea care i se potrivește”

Citește aici continuarea articolului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O idee poate, de articol !

  Azi cand pasiunile nostre se desira pe interzicerea aruncatului fumului in nasulul vecinului, la Bucuresti, in pasi marunti dar siguri, extrema dreapta ne arunca flori si cuvinte de dragoste intr-un cadru extrem de bine organizat.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/liderii-extremei-drepte-din-parlamentul-european-la-bucuresti---ue-este-moarta--noi-suntem-vocea-rezistentei--402508

  Caci intre dragostea si admiratia lui Putin pentru Donald Trump si cea a extremei drepte pentru Romania, eu personal, nu stiu unde sa mai intorc capul.

  Cum ati putut voi, dragi jurnalisti, pe care va consider de buna credinta si profesionisti, sa lasati in atentia unui fapt divers, o astfel de organizare la Bucuresti; cu atat mai mult cind, in aceste in zile, gandurile noastre merg catre cei care au murit pentru ca zidurile sa cada, pentru libertatea de gandire si exprimare , pentru ca teama, ura, dezbinarea sa nu repreezinte mijloace de dirijare a unui popor.

  Astazi cand Franta se mobilizeaza sa respinga ideile extremiste, pentru ca ele sa nu denatureze viziunile umaniste prin discursuri inflacarate, la Bucuresti, oferim platforma de exprimare, si aplaudam ceea ce altii se zbat sa elimine.

  Este rusinoasa aceasta reuniune si este cel putin ireverentios pentru victimele revolutiei.
  • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult