Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Top 5 cele mai distribuite articole din Republica în ultima săptămână

Top 5 cele mai distribuite articole din Republica în ultima săptămână:

1. Fă liniște că deranjezi! – Oana Moraru (9.600 de distribuiri)

„Trăim într-o Românie însăilată de oameni care gândesc puțin. Una care e încă hrănită – și la scară mică, în sala de clasă, și la scara mesajelor politice, cu ideea de liniște”

Citește aici continuarea articolului.

2. Fie, dați-le arest la domiciliu! Dar nu la domiciliul lor, ci la al meu – Florin Negruțiu (9.000 de distribuiri)

„Credeți că dl. Truică nu pune liniștit capul pe perna sa de mătase franțuzească, în colivia de aur pe care și-a clădit-o pe malul lacului Snagov?”

Citește aici continuarea articolului.

3. Singurătatea profesorului român:de la autoritatea pierdută în clasă la locul pierdut în lume. AL TREILEA PĂRINTE - Raluca Ion (5.200 de distribuiri)

„Înainte, când profesorul intra în clasă cu catalogul sub braț, copiii amuțeau. Chit că nu îl respectau și nu îl ascultau în realitate, era vorba despre liniștea și autoritatea formală. Profesorul român nu mai are autoritate formală și asta ar necăji și ar stresa pe oricine”

Citește aici continuarea articolului.

4. Dragă nefumătorule, recunosc, păcătuiesc, dar este dreptul meu constituțional! – Sorina Ionașc (3.600 de distribuiri)

„Dragă nefumătorule, știu că acum te bucuri nespus că Parlamentul a adoptat legea care interzice fumatul în absolut toate spațiile publice închise...”

Citește aici continuarea articolului.

5. Dacă chiar vreți să fiți eco de Crăciun, nu cumpărați brazi de plastic! – Magor Csibi (3.400 de distribuiri)

„În acest articol încerc să prezint câteva opțiuni pentru bradul de Crăciun, ordonate după impactul asupra mediului, ca apoi fiecare să își aleagă opțiunea care i se potrivește”

Citește aici continuarea articolului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O idee poate, de articol !

    Azi cand pasiunile nostre se desira pe interzicerea aruncatului fumului in nasulul vecinului, la Bucuresti, in pasi marunti dar siguri, extrema dreapta ne arunca flori si cuvinte de dragoste intr-un cadru extrem de bine organizat.

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/liderii-extremei-drepte-din-parlamentul-european-la-bucuresti---ue-este-moarta--noi-suntem-vocea-rezistentei--402508

    Caci intre dragostea si admiratia lui Putin pentru Donald Trump si cea a extremei drepte pentru Romania, eu personal, nu stiu unde sa mai intorc capul.

    Cum ati putut voi, dragi jurnalisti, pe care va consider de buna credinta si profesionisti, sa lasati in atentia unui fapt divers, o astfel de organizare la Bucuresti; cu atat mai mult cind, in aceste in zile, gandurile noastre merg catre cei care au murit pentru ca zidurile sa cada, pentru libertatea de gandire si exprimare , pentru ca teama, ura, dezbinarea sa nu repreezinte mijloace de dirijare a unui popor.

    Astazi cand Franta se mobilizeaza sa respinga ideile extremiste, pentru ca ele sa nu denatureze viziunile umaniste prin discursuri inflacarate, la Bucuresti, oferim platforma de exprimare, si aplaudam ceea ce altii se zbat sa elimine.

    Este rusinoasa aceasta reuniune si este cel putin ireverentios pentru victimele revolutiei.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult