Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Armin van Buuren la Untold. Românii s-au distrat ca și când mâine nu ar mai veni

Armin van Buuren

Imaginați-vă un stadion plin, care răspunde la unison la îndemnurile artistului de pe scenă, iar atunci când primește lumini, lasere, jocuri de flăcări dă impresia că s-ar distra pentru ultima oară. 

Asta am văzut azi dimineață pe URSUS UNTOLD ARENA, în timpul show-ului susținut de un Armin van Buuren, poate mai puțin melodic, dar care a adus o vibrație și un ritm care a năucit audiența. La un moment dat, organizatorii au fost nevoiți să închidă toate intrările arenei, pentru că a fost umplută la capacitatea maximă admisă.

Show-ul său mi-a amintit, prin energia sa, de Zion din trilogia Matrix- ultima petrecere înainte de bătălia finală cu inteligența artificială, un amestec de spectacol și sentiment că mâine nu ar mai veni și asta este ultima distracție.

Dar mâine a venit, iar Armin van Buuren l-a petrecut împreună cu publicul său: la șapte dimineața, înfășurat în steagul tricolor, în timp ce pe ecranele de pe URSUS UNTOLS ARENA rula mesajul „I Embrace Romania”.

Artistul a ajuns pentru a două oară la Cluj la Untold, cu o întârziere de 37 de minute: venea de la un alt concert, pe care l-a susținut la Helsinki. Încă din primele minute, între el și publicul de la Cluj s-a creat o legătură specială. 

„Aici a fost unul dintre concertele mele preferate de anul trecut. Cluj, credeți că putem face un show mai bun decât anul trecut?”, a spus artistul în fața stadionului plin până la refuz.

A mixat la început de pe ultimul EMBRACE, după care s-a întors în timp și a pus piese pe care fanii le știu încă din 2006/2007/2008; Celebra Shivers, featuring Susana, tocmai din 2005. 

Armin van Buuren s-a întors și la piesele care pe care le-a făcut foarte cunoscute după ce le-a cântat alături de filarmonica din Amsterdam. Una dintre acestea este „This is what in feels like”, care a răsunat la încoronarea noului conducător al Olandei, Willem-Alexander, și care a fost nominalizată în 2014 la premiile Grammy, la categoria Best Dance Recording.

La jumătatea show-ului și-a pus tricoul naționalei de fotbal a României personalizat de UNTOLD, pe care scria UNITED și la câteva secunde distanță din boxe a răsunat WE COME ONE a lui Faithless și mai apoi un fragment foarte scurt din Nirvana - Seems Like Teen Spirit- suficient cât să facă publicul să fiarbă.

Chiar dacă încă la patru dimineața, mașinile îl așteptau lângă scenă pentru a-l duce la hotel, Armin van Buuren și-a continuat show-ul până după răsăritul soarelui.

Printre cei care au mixat sâmbătă la Untold, pe una din scene, s-a numărat și DJ-ul Kristian Nairn, cunoscut pentru felul în care a interpretat personajul Hodor în serialul "Game of Thrones".

„Festivalul are line-upuri foarte bune. E unul din cele mai bune line-upuri pe care le-am văzut. Sunt foarte încântat”, a spus Nairn în conferința de presă. El a vorbit și despre felul în care și-a început cariera de muzician. „Mama și-a dorit să fiu muzician, am cântat la pian de la trei ani. Apoi am început să cânt în mai multe trupe. Am vrut să devin chitarist. (...) Am fost un tânăr timid. Muzica a fost un mijloc de exprimare. Nu am plănuit să devin DJ și nici actor”, a povestit el. 

Untold sâmbătă

Sâmbătă, publicul i-a putut vedea la pe URSUS UNTOLD ARENA pe Marwan, Y'Akoto, Golan, Kwabs, Twoloud și W&W. Printre cei care au concertat pe celelalte scene ale Untold s-au numărat DJ, Grasu XXL, Mano. 

Ziua a patra și ultima a Festivalului Untold îi va aduce pe scenă pe Parov Stelar, Suie Paparude, Lost Frequencies, Afrojack, dar și pe headliner-ul Martin Garrix. Show-ul de închidere este programat pentru ora 3.45 pe URSUS UNTOLD ARENA.

UNTOLD a fost desemnat Best major festival în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda.

Republica este partener media oficial al UNTOLD Festival la cea de a doua ediție, alături de ProTV și KissFM.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu ma supar asa tare ca majoritatea lumii asculta muzica oribila. In '97 era DJ Bobo, acum e DJ Tiesto. E in regula. E penibil faptul ca pentru 4 zile se suspenda legislatia in Cluj, limita de sunet de 55 dB, ora maxima 23. Doar pentru Untold. Nu pentru TIFF, nu pentru Jazz in the Park.
  • Like 1
 • check icon
  ..."Napocalipsă" curată şi nimic mai mult !... Dar vezi şi http://mcscrib.blogspot.ro/2016/08/imnul-la-chitara.html
  • Like 1
 • Un concert de exceptie la #Untold2016, #ClujNapoca. Armin van Buuren, we love you. Conform programului, Armin trebuia sa concerteze 3 ore, de la 1 la 4 dimineata. Acesta a imbratisat publicul si Romania cu talentul sau intre 3.45 si 6:45, total 4 ore de "chemare la unitate, pace, libertate prin muzica sa". Multumim #ArminVanBuuren, iti sta bine infasurat in drapelul Romaniei. Te asteptam la #Untold2017. Astfel de evenimente plaseaza Romania pe harta lumii intr-o lumina pozitiva, pacifista. Bravo organizatorilor #Untold pentru ca ne-ati adus acasa #TheWorld si duci #Romania in lume #AllUnited for #WorldPeace . Respecte, #AdrianToader
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult