Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Imagini din prima seară de la UNTOLD. Zeci de mii de persoane, electrizate de muzica celor de Faithless și Tiesto

Festivalul Untold, cel mai mare eveniment de acest gen din țară, a început joi la Cluj-Napoca. Pe scenă a urcat în prima seară Tiesto, unul dintre cei mai renumiți  DJ și un veteran al concertelor de muzică electronică.

Un adevărat spectacol a făcut și trupa britanică Faithless în prima zi de festival. ,,Bine v-am găsit, sunteți fantastici!”, au spus membrii trupei la urcarea pe scena UNTOLD. 

„Am o părere foarte bună despre români. Prima oară am fost în 1999 la un show în București și vibrația orașului a fost atât de frumoasă încât (...) mult timp mi-am amintit de oamenii de aici. România este o vibrație în devenire", a spus Maxi Jazz, membru al trupei Faithless, într-o conferință de presă susținută înainte de a urca pe scena festivalului Untold.

Cei doi componenți ai trupei Faithless, Maxi Jazz și Sister Bliss, au declarat în conferința de presă că au rămași uimiți de scena plină de magie. Show-ul cu care trupa a venit la Cluj, Faithless 2.0, a beneficiat de o producție impresionantă. Două tiruri pline cu echipamente tehnice au fost folosite pe mainstage doar pentru show-ul acestora, au anunțat organizatorii festivalului.

Principala scenă a festivalului este, potrivit organizatorilor, cel mai mare podium amenajat în România, depășindu-l ca suprafață pe cel de anul trecut, care a fost construit pe același amplasament, respectiv stadionul Cluj Arena.

Organizatorii estimează că la ediția din acest an a UNTOLD vor participa până duminică aproximativ 350.000 de persoane.

Festivalul UNTOLD, aflat la a doua ediție, a fost deja recunoscut în industrie ca un reper al muzicii electronice, după ce în 2015 a fost cel mai premiat festival de acest fel și a primit titlul de Best Major Festival în Europa. Sute de artiști și DJ vor urca pe scenele din Cluj-Napoca, între care cele mai apreciate și bine plătite nume din lume în cele patru zile de spectacole.

(Foto Facebook/UNTOLD)

UNTOLD tinde să devină o construcție dezvoltată modular, care oferă servicii integrate participanților, de la cazare, până la circuite turistice cu obiective la care cei care au bilete și abonamente intră cu reducere. UNTOLD a atras în jurul său creatori de modă, cauze sociale pe care organizatorii le susțin și nume mari din diverse industrii care doresc să comunice cu publicul sosit la festival: telecomunicații, lanțuri de retail, bănci, bere, auto. 

Republica este, alături de ProTV și KissFM, partener media oficial al UNTOLD 2016

Bugetul UNTOLD pentru ediția din 2016 este de peste 6 milioane de euro, iar impactul pe orizontală și verticală, atât pentru Cluj Napoca, cât și pentru regiunea Transilvania este evaluat la peste 23-25 de milioane de euro numai anul trecut. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai vorbesc cu fiica mea si-mi spune ca a fost sub asteptari total aceasta prima zi...
    • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult