Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Imagini din prima seară de la UNTOLD. Zeci de mii de persoane, electrizate de muzica celor de Faithless și Tiesto

Festivalul Untold, cel mai mare eveniment de acest gen din țară, a început joi la Cluj-Napoca. Pe scenă a urcat în prima seară Tiesto, unul dintre cei mai renumiți  DJ și un veteran al concertelor de muzică electronică.

Un adevărat spectacol a făcut și trupa britanică Faithless în prima zi de festival. ,,Bine v-am găsit, sunteți fantastici!”, au spus membrii trupei la urcarea pe scena UNTOLD. 

„Am o părere foarte bună despre români. Prima oară am fost în 1999 la un show în București și vibrația orașului a fost atât de frumoasă încât (...) mult timp mi-am amintit de oamenii de aici. România este o vibrație în devenire", a spus Maxi Jazz, membru al trupei Faithless, într-o conferință de presă susținută înainte de a urca pe scena festivalului Untold.

Cei doi componenți ai trupei Faithless, Maxi Jazz și Sister Bliss, au declarat în conferința de presă că au rămași uimiți de scena plină de magie. Show-ul cu care trupa a venit la Cluj, Faithless 2.0, a beneficiat de o producție impresionantă. Două tiruri pline cu echipamente tehnice au fost folosite pe mainstage doar pentru show-ul acestora, au anunțat organizatorii festivalului.

Principala scenă a festivalului este, potrivit organizatorilor, cel mai mare podium amenajat în România, depășindu-l ca suprafață pe cel de anul trecut, care a fost construit pe același amplasament, respectiv stadionul Cluj Arena.

Organizatorii estimează că la ediția din acest an a UNTOLD vor participa până duminică aproximativ 350.000 de persoane.

Festivalul UNTOLD, aflat la a doua ediție, a fost deja recunoscut în industrie ca un reper al muzicii electronice, după ce în 2015 a fost cel mai premiat festival de acest fel și a primit titlul de Best Major Festival în Europa. Sute de artiști și DJ vor urca pe scenele din Cluj-Napoca, între care cele mai apreciate și bine plătite nume din lume în cele patru zile de spectacole.

(Foto Facebook/UNTOLD)

UNTOLD tinde să devină o construcție dezvoltată modular, care oferă servicii integrate participanților, de la cazare, până la circuite turistice cu obiective la care cei care au bilete și abonamente intră cu reducere. UNTOLD a atras în jurul său creatori de modă, cauze sociale pe care organizatorii le susțin și nume mari din diverse industrii care doresc să comunice cu publicul sosit la festival: telecomunicații, lanțuri de retail, bănci, bere, auto. 

Republica este, alături de ProTV și KissFM, partener media oficial al UNTOLD 2016

Bugetul UNTOLD pentru ediția din 2016 este de peste 6 milioane de euro, iar impactul pe orizontală și verticală, atât pentru Cluj Napoca, cât și pentru regiunea Transilvania este evaluat la peste 23-25 de milioane de euro numai anul trecut. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai vorbesc cu fiica mea si-mi spune ca a fost sub asteptari total aceasta prima zi...
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult