Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Transformă-ți dormitorul într-un refugiu de lux, fără să te abați de la linia minimalistă

Dormitor Serenity

Dormitorul este locul unde îți începi și îți închei ziua, unde te deconectezi și îți găsești liniștea, dar și energia. Este locul în care te bucuri de intimitate și în care ai mai multă libertate să guști din micile plăceri ale vieții: aici poți să citești, să asculți muzică, să urmărești un serial sau să savurezi un mic-dejun fără să ieși dintre așternuturi.

Cu ajutorul sfaturilor și ideilor practice de la DedeSign, îți poți transforma dormitorul într-un refugiu de lux, în care să-ți găsești buna dispoziție în fiecare dimineață și care să te primească așa cum meriți la sfârșitul fiecărei zile.

Indiferent că vrei să-ți amenajezi dormitorul de la zero sau doar să reîmprospătezi atmosfera prin câteva accente discrete, trebuie doar să fii atent la micile detalii, pentru că ele fac diferența, și să te lași inspirat de DedeSign.

1. Culori naturale

Recunoaștem luxul și, de multe ori îl apreciem, dar când vine vorba de dormitoarele noastre, alegem mai degrabă designul modern sau minimalist. Asta nu înseamnă însă că nu putem adăuga o notă de eleganță, dacă nu de lux, spațiului în care ne odihnim. Pentru asta poți miza pe texturi și tonuri în culorile pământului.

În proiectul propus de DedeSign, a fost ales un model de parchet în nuanțe calde și o plintă de culoare albă.

Tranziția și continuitatea cromatică au fost asigurate prin culoarea tapiseriei patului, a covorului și a draperiilor blackout. Șifonierul, comoda și cele două noptiere de culoare albă asigură contrastul, punându-se reciproc în valoare. Toate cele cinci piese fac parte dintr-un ansamblu complet de mobilier pentru dormitor.

Pentru și mai multă inspirație, poți vedea mai multe modele de seturi complete de mobilier pentru dormitor sau mai multe modele de paturi tapițate.

2. Accente de culoare

Vopsirea pereților în alb sau mobila de culoare albă îți pot crea senzația de simplitate și curățenie. Dacă ești adeptul monocromaticului, indiferent că vorbim de alb sau de altă culoare, nu uita să adaugi o tușă pentru contrast. Poți folosi un tablou, un tapet sau o altă culoare de vopsea decât cea predominantă.

De exemplu, în proiectul propus de DedeSign, zona de relaxare creată cu ajutorul a două fotolii și al unei măsuțe, în culori vibrante, este delimitată și prin vopsirea pereților în nuanțe de verde închis. Contrastul este creat cu ajutorul a două tablouri plasate de o parte și de alta.

Pentru a da puțină adâncime și geometrie pereților, s-a folosit un brâu decorativ, tot mai des utilizat în ultima vreme, pentru crearea unui decor discret care să nu încarce inutil camera.

Spațiul este completat de ghiveciul ceramic și de palmierul de dimensiuni mari

Ușa de culoare albă cu mâner negru închide elegant spațiul menținând în același timp echilibrul întregului ansamblu.

3. Note de eleganță și lux

Poate că nu vrei să-ți transformi dormitorul într-o cameră de hotel de lux, dar se poate să vrei să aduci puțin din vibe-ul uneia. Pentru asta poți folosi jaluzele motorizate, paturi cu iluminare senzorială sau lenjerii de bună calitate, fine, pe care să le pui în evidență combinându-le cu alte texturi. Orientează-te, mai degrabă, către textile naturale în defavoarea celor cu modele sau colorate.

4. Efecte de lumină

Pentru atmosfera creată și sentimentul pe care îl ai atunci când intri într-o cameră, lumina joacă un rol crucial. Alege să investești în ferestre de calitate și, pe timpul zilei, lasă lumina naturală a soarelui să pătrundă și să se joace subtil cu nuanțele pe care le-ai ales pentru dormitorul tău.

Seara, joacă-te tu cu diverse intensități ale luminii artificiale. Dacă ai o zonă delimitată pentru citit, alege o lumină mai puternică, iar pentru zona delimitată de pat, una mai blândă sau a cărei intensitate poate fi reglată cu ușurință.

În proiectul propus de DedeSign, pentru zona de relaxare, unde poți citi, lucra sau lua micul dejun, s-au folosit spoturi încastrabile, dar și o suspensie în nuanțe de alb și auriu.

Pentru zona patului s-a utilizat o lustră cu trei brațe, iar pentru o lumină mai difuză, două aplice în același ton.

E adevărat că în cea mai mare parte a timpului, folosim dormitorul doar pentru a ne odihni. Depinde însă de fiecare dintre noi să-l transformă într-un spațiu care să ne invite să petrecem aici câteva ore de calitate. Pentru că asta își va pune amprenta atât asupra calității somnului, cât și a energiei cu care te trezești dimineața. Spor la treabă!

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon