Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Patru trucuri inteligente pentru a vă transforma curtea din spatele casei într-o oază

Oaza de acasa

V-ați putea simți în propria curte ca într-o destinație de vacanță și la finalul unei zile obișnuite de lucru? Răspunsul este da, dacă urmați câțiva pași și faceți o serie de alegeri inspirate.

Fie că sunteți în căutare de idei pentru curtea din spate pentru că plănuiți o reproiectare completă sau pur și simplu doriți o transformare rapidă, cheia unei grădini de succes este reprezentată de un amestec de trucuri inteligente și inovatoare. 

Începeți prin a observa arhitectura proprietății și împrejurimile. Este o primă sursă excelentă de inspirație, chiar dacă, în cele din urmă, grădina va purta amprenta dvs. personală. Faceți amenajarea peisagistică și plantarea corecta, urmând regulile de proiectare a grădinii, apoi adăugați propria dvs. notă unică pentru a da spațiului factorul care face diferența.

Iată câteva sugestii oferite de DedeSign pentru a vă transforma curtea în oaza pe care v-o doriți. 

1. Delimitați curtea din spate

Gândiți-vă la modul în care ați dori să folosiți și să împărțiți spațiul exterior. Luați în considerare crearea unei zone de luat masa în aer liber pentru divertisment și grătare improvizate și, poate, a unei zone de relaxare separate pentru a vă retrage atunci când vreți câteva momente în liniște. 

În această parte, DedeSign a inclus Setul Ibiza - o măsuță de cafea perfectă pentru spațiile exterioare, două scaune, o canapea și fotoliul suspendat Ares.

Este important să folosiți plante cățărătoare și plante care acționează ca niște voaluri pentru a delimita diferitele secțiuni, mai degrabă decât pereți solizi prin care nu se poate vedea. Acest lucru face ca spațiul să fie mai dinamic, fără a da senzația că este mai mic. De aceea, alegerea pavajului este foarte importantă- atât din punct de vedere al aspectului, cât și amplasării, pentru că poate face diferența între senzația de spațiu și un loc prea fragmentat. Recomandarea noastră este pavajul rezidențial Viastein, Sempre Mistro Mokka sau Pardoseala WPC UW, exterior, wenge.

2. Alegeți plante simple

Plantele structurale formează cadrul unei grădini și ajută la definirea spațiului, așa că decizia de a le poziționa este un prim pas important în timpul unei transformări sau reproiectări.

Limitați numărul de tipuri diferite de plante, mai ales dacă aveți o curte mică, deoarece prea multe pot părea aglomerate și pretențioase.

Folosiți întotdeauna o combinație de plantări structurale și sezoniere, cum ar fi un amestec elegant și ușor de gard viu peren, ierburi și plante perene. Nu uitați de lumină, pentru că aceasta are, de cele mai multe ori și un rol secundar, acela de a demarca într-un mod elegant zonele. Recomandarea noastră este să folosiți o lumină caldă, de exemplu- aplica LED Wink 90291, 2 x 5W, lumina calda, IP54 gri închis.

3. Adăugați o instalație de apă

O instalație de apă este în fruntea listei de dorințe atunci când vine vorba de modalități de a introduce un element de relaxare în grădină. Iar caracteristicile de apa liniștitoare arată cel mai natural atunci când sunt asociate cu plantații luxuriante.

În această grădină, DedeSign a adăugat un perete de accent din beton, unde am inserat o fântână cascadă dreptunghiulară. Este primul perete pe care oamenii îl văd când coboară scările spre grădina, așa că acest lucru vă crea un impact major. Plus că acesta are rolul și de a separa spațiul și a oferi intimitate.


4. Acordați prioritate relaxării

Grădina din spate este în mare măsură spațiul vostru privat. Ar trebui să fie un loc care să vă ofere o stare de bine și ați putea chiar să o transformați în propria zona în stil spa.

Poate vă place ideea unei piscine în curte și, dacă aveți spațiul mai limitat, un jacuzzi e locul perfect unde vă puteți răcori după o zi lungă și fierbinte. În aceasta primăvara, recomandăm să vă instalați un jacuzzi West Soft în curtea din spate. Acesta oferă un amestec de relaxare, modernism, eleganță și funcționalitate.

Oricare ar fi alegerea dvs, relaxarea ar trebui să fie un factor cheie în orice amenajare de grădină. La urma urmei, o vacanță în propria curte este mereu la modă. Puteți începe cu o umbrelă care să vă ferească de soarele care bate tot mai puternic.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon