Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tudor Chirilă, la începutul unui concert: „Să terminăm dracului cu hoții de la putere”

Tudor Chirila

„Tot ce s-a întâmplat în țara asta e vina noastră și un gest de normalitate ar fi să terminăm dracului cu hoții ăștia de la putere”, a spus sâmbătă seara Tudor Chirilă, în deschiderea unui concert pe litoral, moment în care publicul a început să aplaude.

Artistul a continuat spunând că acesta este un lucru foarte greu. „Noi românii nu știm să lucrăm în echipă. Zicem că avem nevoie de un lider care să ne conducă, dar nu e despre lideri, e despre ce facem fiecare dintre noi în viața noastră. Degeaba mergem în Piața Victoriei să strigăm împotriva lor, dacă noi parcăm pe bordură, degeaba, dacă nu ne pasă de cel de lângă noi. Noi trăim doar pentru noi, iar asta trebuie să schimbăm fiecare dintre noi”, a adăugat Tudor Chirilă.

El a făcut apel la cei prezenți la concert să semneze pentru inițiativa USR de modificare a Constituției pentru ca un condamnat penal să nu mai ocupe o funcție publică: „Semnați, fraților! Nu e vorba decât despre o semnătură”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Al Lui Al Lui check icon
  Si cum facem asta ? Atat timp, cat parlamentarii PSD accepta si sustin, o caricatura in functia de prim ministru alaturi de alti ministri penali, inculti si chiar obsceni (vezi Olguta), pe marele "strateg" Valcov, care se ocupa de "implementarea programului de guvernare PSD" (asta cand nu ingroapa/dezgroapa tablouri in pereti) , iar Discotecarul de la finante incearca sa ne convinga cat de bn este pentru economia RO, sa fie amnistiati rechinii imobiliari, in functie cu fratii Negoita . Oare, ce trebuie sa facem, noi oamenii de rand, pentru a scapa cat mai rapid din acest cosmar?
  • Like 0
 • florin check icon
  Corect!
  Hai sa terminam cu numarul unu, cel ce a subminat economia nationala, subfinantand intreprinderile incepand cu anul 1990. De Isarescu este vorba. Dupa 1990 a dat cu leul de pamant furandu-i pe toti romanii ce pusese ceva bani de-o-parte si a falimentat economia lasand-o fara credite.

  Ai curaj Chirila sa incepi cu raul cel mare?
  • Like 1
  • @ florin
   Aveti o gandire economica induiosator de paralela cu realitatea. Dar este bine totusi ca aveti curajul sa va expuneti parerile. Ce-i drept se poarta si la case mai mari. Nu mai departe decat madamdancila reuseste sa pronunte cuvinte, ba chiar sa formeze propozitii. Simple si caracterizate prin stupizenie, dar trebuie sa recunoastem - sunt totusi propozitii, nu?
   Si aveti dreptate - borfasii pesedisti nu au nicio vina in devalizarea economiei si distrugerea tarii. Doar o persoana, una singura - atotputernica - este de vina. Isarescu a praduit banii, dar ciudat cum infractorii pesedisti s-au ales cu averile. A naibii dracie si asta! Ca sa merg pe logica dumneavoastra, cred ca Isarescu a pradat banutii, i-a ingropat prin diverse curti si ascuns prin diversi pereti (eventual prin cimitire) dar, ce sa vezi, locurile alea apartineau exact pesedistilor. Iar ei, ce sa faca saracutii? Doar au cules averile crescute asa, pe ici - pe colo - prin batatura.
   Iar romanii, total nerecunoscatori, scandeaza intr-una: https://republica.ro/muie-psd-in-mai-multe-limbi
   • Like 5
  • @ Iron Spike
   ioana check icon
   As crede ca vina pe care o au borfasii PSD-isit in devalizarea economiei si distrugerea tarii o impart cu cei care au preferat sa stea acasa atunci cand trebuia sa-i amandam la vot. S-au dus doar categoriile de profitori ai guvernarilor acestora si le-au permis sa incalece din nou tara in cel mai abject mod cu putinta...
   Poate sa ne fi fost o lectie??? Vom vedea asta cu prilejul proximelor alegeri, indiferent cat de mare/mica ni se va parea miza acestora...
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult