Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tudorel Toader anunță că toți cei condamnați din 2014 și până în prezent „în completele de 5 de la Înalta Curte nelegal constituite” pot cere rejudecarea; procurorii pot cere rejudecarea dosarelor cu achitări

Tudorel Toader, la „evaluare”

Foto: Inquam Photos

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi va prezenta azi premierului Viorica Dăncilă ordonanța privind contestația în anulare și un document cu „evaluarea consecințelor și posibilele soluții de urmat la Legea recursului compensatoriu”.

În ceea ce privește OUG pentru contestația în anulare, cei care din 2014 au fost condamnați de complete nelegal constituite vor putea cere rejudecarea.

„Premierul va decide dacă și când va fi adoptată OUG. Trebuie să asigurăm accesul cetățeanului la un proces echitabil. Cauzele vor fi rejudecate în complete legal constituite, un lucru pe care nu l-ați prea subliniat”, le-a spus ministrul jurnaliștilor, într-o declarație de presă.

Tudorel Toader a precizat că ordonanța se va adresa „tuturor cauzelor, și în cazul celor condamnați, și în cazul celor achitați”. Pentru cei achitați, contestația o poate face procurorul.

Decizia ministrului Justiției îl vizează direct pe Liviu Dragnea care are o condamnare penală de doi ani cu suspendare în Dosarul Referendumului. Această condamnare nu i-a permis lui Liviu Dragnea să devină premier.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • V-as ruga dragii mei sa nu uitati ca Tudorel Toader se foloseste de minunatele mingi ridicate la fileu de clica CCR !
    Astia ar trebui jucati in picioare , lichele ordinare... Tudorel este pajul , ei sunt de fapt distrugatorii Romaniei .
    Sau poate Tudorel le deseneaza si le trimite la lacheii de la CCR .
    Oricum ar fi , CCR nu trebuie uitat...caci ei au facut posibil balamucul din Romania de azi.
    • Like 1
  • Cu mic, cu mare, populatia este complice la tot ceea ce se intampla. Dumnezeu sa ne ierte!
    • Like 2
  • Max Max Max Max check icon
    dedicatie :lui Dragnea, cu drag !
    • Like 0
  • De psd nu scapam multi ani de acum incolo. De ce ? Caractéristica romaneasca... Solutia trebuia sa vina de la UE si SUA. Trebuie să asteptam alegeri le din SUA ! Dacă nu, alta variant à, sa raminem pe "àfara"!? Multumim ministrului "contraint", trecut misterios ! Rusine ministru cu m mic
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult