Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tudose, după ședința PSD: „Am aceeași părere. Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili”. Dragnea: „A fost o discuție nestatutară”

L.Dragnea și M.Tudose

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Zgârciți în informații, Liviu Dragnea și Mihai Tudose nu au dat prea multe detalii despre ce au discutat marți la ședința de urgență a PSD. Liderul social democrat a ținut să precizeze că a fost vorba de o „discuție nestatutară”, iar decizia finală va fi luată joi, la Cex.

„Primul ministru ne-a prezentat niște măsuri pentru a nu fi probleme în legătură cu implementarea programului de guvernare. A fost o discuție nestatutară, vom discuta în CExN. Argumentele prezentate azi, dacă vor fi prezentate și în CEx, nu vor fi probleme. Am discutat și de proiectul de buget, vestea bună e că bugetul pe anul viitor e bun, echilibrat, cu prevederi mai mari în zona care ne interesează”, a spus Liviu Dragnea.

Premierul Tudose a spus că „am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili”, fără să dea nume. Despre întrevederea de azi cu președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, șeful Executivului a menționat că a dorit să îl întrebe „dacă este dispus săptămâna aceasta pentru a semna actele”, dând de înțeles că ar putea fi vorba de documentele privind remanierea Guvernului.

„Am aceeași părere, discuția a fost lungă, nu a fost numai în doi, decizia finală va fi luată la CEx, joi, pe următoarele direcții clare: raportul dintre guvern și partid, plecând de la premisa că guvernul e un guvern politic, dar la nivelul de implicare a anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili. Nu o să vă facem fericiți acum numele și propunerile de portofofii, ci după CEx. Discuția cu președintele Iohannis a fost să îl întreb dacă este dispus săptămâna aceasta pentru a semna actele. Plus, a fost o informare despre ce s-a întâmplat la Varna”, a afirmat Tudose.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult