Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tudose, după ședința PSD: „Am aceeași părere. Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili”. Dragnea: „A fost o discuție nestatutară”

L.Dragnea și M.Tudose

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Zgârciți în informații, Liviu Dragnea și Mihai Tudose nu au dat prea multe detalii despre ce au discutat marți la ședința de urgență a PSD. Liderul social democrat a ținut să precizeze că a fost vorba de o „discuție nestatutară”, iar decizia finală va fi luată joi, la Cex.

„Primul ministru ne-a prezentat niște măsuri pentru a nu fi probleme în legătură cu implementarea programului de guvernare. A fost o discuție nestatutară, vom discuta în CExN. Argumentele prezentate azi, dacă vor fi prezentate și în CEx, nu vor fi probleme. Am discutat și de proiectul de buget, vestea bună e că bugetul pe anul viitor e bun, echilibrat, cu prevederi mai mari în zona care ne interesează”, a spus Liviu Dragnea.

Premierul Tudose a spus că „am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili”, fără să dea nume. Despre întrevederea de azi cu președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, șeful Executivului a menționat că a dorit să îl întrebe „dacă este dispus săptămâna aceasta pentru a semna actele”, dând de înțeles că ar putea fi vorba de documentele privind remanierea Guvernului.

„Am aceeași părere, discuția a fost lungă, nu a fost numai în doi, decizia finală va fi luată la CEx, joi, pe următoarele direcții clare: raportul dintre guvern și partid, plecând de la premisa că guvernul e un guvern politic, dar la nivelul de implicare a anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili. Nu o să vă facem fericiți acum numele și propunerile de portofofii, ci după CEx. Discuția cu președintele Iohannis a fost să îl întreb dacă este dispus săptămâna aceasta pentru a semna actele. Plus, a fost o informare despre ce s-a întâmplat la Varna”, a afirmat Tudose.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult