Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Tudose – demisia bis

Dl prim-ministru Tudose declară, în privința legăturii sale cu L. Dragnea: „N-aș putea spune că suntem într-un moment fericit al relației dintre noi”. Motivul? „Unele persoane din partid sunt deranjate că nu pot controla executivul”.

Mai constată premierul că în guvernul condus de d-sa „Sunt miniștri cu probleme penale”, precum și „lipsă de activitate a unor miniștri sau lipsă de rezultate”. Prin urmare, dorește să facă o remaniere și să dea afară câteva persoane care „creează probleme și la nivel de percepție publică și, în unele dintre situații, și la nivel de Comisie Europeană”.

Apoi: „Cred că s-a ajuns la o culme unde nu mai poate să fie gri. Pot să-mi depun demisia”. Cu toate că, în încheiere, precizează: „Nu am nimic să-mi reproșez”. 

Subsemnatul am ceva să-i reproșez dlui Tudose.

Situația în care se află este limpede: ori execută toate ticăloșiile, mânăriile și aberațiile poruncite de supervătaful Dragnea, ori pleacă.

Orice premier, care nu e o moluscă, pus de PSDragnea, s-ar afla într-o situație similară.

În care s-a aflat și predecesorul lui Tudose, Sorin Grindeanu.

Zice că-și dă demisia acum dl Tudose?

Păi, nu și-a mai dat-o odată, fiind ministru în cabinetul Grindeanu, ca să și-o retragă nedemn și rușinos îndată ce Grindeanu a fost eliminat?

Ce credeți, Republicani, că ar trebui să se întâmple cu domnul Tudose? Dar cu domnul Dragnea?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa stea,sa stea si dnul Tudose,si dnul Dragnea. Nu ca i-ar interesa pe ei cele spuse de mine,dar sistemul lor este functional-pentru ca le permite sa ajunga departe-in ambele sensuri aicea,si ca extrema a incoerentei politice,si ca inaintare pe scara sociala.Cand vor fi slabi,si nu doar intr-o pozitie dificila vor fi inlocuiti la randul lor .
  • Like 0
 • Domnului Tudose i se poate întâmpla orice, atâta timp cât măsurile luate până în prezent au fost aleatorii şi nu au legătură cu programul de guvernare. Totuşi, reacţiile de îmbunătăţire şi eficientizare a activităţii executivului nu trebuie să fie explicate sau contrate de Dragnea şi Tăriceanu ci de Parlament, aşa cum prevede Constituţia României, nu statutul partidelor.
  Referitor la demisii şi demitere trebuie totuşi să spun că sunt total derutat de afirmaţiile unor politicieni sau şi mai grav ale presei cu privire la demiterea unor miniştrii sau funcţionari. Cine îi demite şi cum face acest lucru ? Le scrie demisiile şi cei vizaţi le semnează sau şi-au depus demisiile în alb la partid şi acum se activează?
  Demisia este un act de voinţă proprie şi în unele situaţii chiar un act de onoare, ca respect pentru demnitatea funcţiei pe care o ocupă, iar demiterea nu există ca fapt sau noţiune juridică aşa că rămâne doar prevederea constituţională de încetare a mandatului sau pentru funcţionari eliberarea din funcţii.
  Revenind la d-l Tudose, cred că ar face bine să acţioneze pentru anularea hotărârilor de guvern care au modificat situaţia juridică a fluviului Dunărea, bun public de interes naţional ce este indivizibil, insesizabil şi inalienabil.
  Dacă d-l Tudose realizează că analiza tehnico-economică a modului de realizare a obligaţiilor guvernamentale nu poate fi aceeaşi cu analiza de la partid, poate face lucruri mult mai bune, dar.....
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Daca nu-l demite pe TT (Tudorel Toader) tot degeaba. TT il protejeaza pe Dragnea de parnaie. Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca-i "demisioneaza" pe Daea sau pe Rovana sau pe Shaideh. Problema e la justitie.
  • Like 0
 • Acum cateva saptamani cele doua doamne erau OK, ca domnu' Dragnea nu-l calcase pe domnu 'Tudose pe bombeu. Dar acum, brusc, au probleme cu justitia. Pe de alta parte, domnu' Dragnea a aflat, surprins ca de obicei, de la televizorul de partid ca guvernul a luat-o la vale. Oricum, asteptam sa vedem psd-ul si alde Tariceanu daca au oua nedeclarate la Fisc sa darame inca un guvern in parlament. Suportam noi aia doi lei disparuti din taxe, desi probabil ca fac mai putin. Ce menajerie de nemernici!
  • Like 0
 • Off: mamă, ce colecție, ce minți... Nu intru în polemici, fiecare cu cât l-a dotat natura...
  On: Cum tot suntem la capitolul ”hai să facem scenarii, să ne dăm cu presupusul”, cum vi se pare varianta ca atitudinea de acum a lui Tudose să fie urmare a unor mașinațiuni a eșaloanelor inferioare din PSD? Să analizăm, cui folosește această tulburare a armoniei în PSD. Doar acestor eșaloane inferioare, care încearcă să dreagă imaginea partidului și astfel să recucerească o parte a propriului electorat, pierdut pe fond de prea multe scandaluri de corupție și nesimțire. Nu văd cine ar mai avea de câștigat din asta. Deci ce ne spune acum Tudose de fapt? Iată, dragi tovarăși și pretini, în PSD mai sunt oameni cinstiți, integri, care nu sunt lăsați să-și facă treaba. Lasă că-l dă jos pe ăla vechiu DNA-ul, sau poate chiar Tudorel (care prea o scaldă fără să facă nimic din ce i s-a cerut de fapt)...și atunci să vedeți ce bine va fi...
  Cât despre Dragnea, m-am gândit o vreme de ce îi vine atât de greu să accepte posibilitatea de a fi închis. M-am gândit o vreme, dar nu prea lungă. Puterea este un drog la care se renunță al naibii de greu. Dacă Năstase ar fi fost în stare să se sinucidă doar să nu fie închis? E neplăcută căderea pentru oricine, dar pentru ăștia învățați să fie Dumnezeu pe pământ nu există pedeapsă mai mare. Oricum, încă nu știu din care direcție i se va trage, dar cred că zilele politice ale lui Dragnea sunt tare numărate.
  Așa, ia uite ce punctual am răspuns la întrebările CTP-ului...
  Și o notă adresată celor care condamnă PSD în întregime, trecut și viitor: PSD-ul va avea o largă masă de votanți cât timp nu există un alt partid care să se recunoască de stânga, nu există sindicate (să nici nu pomeniți de caricaturile din stradă), iar amărâții nu se simt - și nici nu sunt - reprezentați de nimeni.
  • Like 1
 • Circulă o vorbă cu spirit în popor care spune așa : lucru bun, iese la nouă (9) luni. Probabil toată lumea este de acord cu asta. Dar mai nou, nu toată lumea este de acord că lucru CEL MAI RĂU, iese la 27 de ani. Cum se pot da circumstanțe atenuante, unui membru al unui partid care a pur și simplu distrus o țară, un popor, o cultură și nu în ultimul rând viitorul copiilor și al nepoților celor care astăzi nu împart politica dusă de groparii României. Grindeanu, Tudose sau cum s-ar chema altfel, nu vor face NIMIC diferit din ce au făcut predecesorii lor. Vor schimba poate ”pălăria” dar năravul NICIODATĂ. Chiar dacă poate or fi între ei câte vreunul mai destupat, cu carte adevărată, faptul că s-a ”amestecat cu porcii”, înseamnă că a prins obiceiurile lor. Orice alt comentariu cred este de prisos. Priviți în jurul dvs.
  • Like 0
 • Pot face orice pt ca se poate! Altadata sa veniti la vot, sa votati oameni tineri, oameni care au lasat ceva in urma, oameni de care n-ati mai auzit dar care sunt altfel...decat portretele robot de "romanasi" neaosi cu mainile prin alte buzunare si gura mareeee...
  • Like 0
 • Sa-l vedem pe dl. Tudose cel Viteaz (si chiar "zbir" cu ministrii sai in fata camerelor de filmat, pe care-i ia "la-mpins vagoane") cat de "barbat" e in relatia cu Sefu' ("sa traiti, ma dau la o parte cand veti dori sa fiti Premier in locul meu, pentru ca vi se cuvine"...va mai amintiti?). Acusi facem 1 an de la alegeri si am vazut cat de incompetenti, imorali si "i+ orice" sunt psd-istii lui "Livica fara frica"! Daca ne-amintim si ce-a iesit pana acum din gura lui "Calin file din Prosteste", ne lamurim rapid care-a fost scopul acelor "gogosi electorale", fara numar: sa puna mana pe "fraiele" puterii si sa "calareasca Justitia"...Orice "cal penal" spera sa se transforme dintr-un "cal jigarit", vai de dosarele lui, intr-un "cal frumos, gras si curat", adica fara dosare :). Pentru asta ar manca si "jaratec", nu? Hai, sa vedem ce va face Harap Alb, pentru ca se pare ca Stapanul e Verde de suparare!
  • Like 0
 • Tudose sa plece. Sa dea Dumnezeu( sau trimisul Lui pe pamant, don Dragnea) sa vina Daea premier. Codrin si Palada vicepremieri. Am avea stand-up comedy dimineata si la pranz si wrestling, K1, inatlniri de gradul 0 cu civilizatii extraterestre seara si noaptea. Ce poate fi mai tare?
  • Like 1
  • @ Neacsu Laurentiu
   Eu il vreau pe Vanghelie la Cultura.
   • Like 2
  • @ Neacsu Laurentiu
   Nu e de ras, e de plans.
   • Like 1
  • @ Neacsu Laurentiu
   Pregătim popcornul?
   • Like 0
 • prim-ul a anunțat o remaniere!
  Și ce dacă.....consider ca ambii trebuia sa-și vadă de drumul lui. Prim-ul spre stinga (dacă mai exista ceva de stinga în psd!) iar al doilea nici la stinga nici la dreapta ci....direct la.....Brasil....(Sau, ....mă rog!!!! ca doar nu o fi mai prost ca "pretenul" Ghita)
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult