Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tudose, nemulțumit de responsabilul cu programul de internship: „De ce sunt numai o sută? De ce nu sunt mai multe locuri?”

Premierul Mihai Tudose, care a participat luni la deschiderea programului oficial de Internship al Guvernului, și-a arătat nemulțumirea pentru că numărul locurilor pentru stagiari a fost mai mic decât la ediția de anul trecut. Şeful Executivului l-a mustrat pe Radu Puchiu, responsabil cu programul de internship, şi le-a mulțumit tinerilor pentru că „au insistat”.

„O să încep prin a vă anunţa că după (eveniment - n.r.) o să am o discuţie foarte dură cu colegul nostru. De ce sunt numai o sută? De ce nu sunt mai multe locuri? Anul trecut au fost mai multe locuri! Data viitoare, să creştem, fiindcă înţeleg că sunteţi o sută din trei mii două sute şi ceva...(de candidaţi - n.r.) Adică, eu nu ştiu nicio facultate, nicio universitate care să aibă 30 pe loc şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi insistat, pentru că afară (în faţa Palatului Victoria - n.r.) sunt nişte oameni cu hashtag rezist, dumneavoastră sunteţi cu hashtag insist. Vezi pe partea astalaltă a clădirii”, le-a spus premierul internilor, potrvit News.ro.

Premierul le-a spus stagiarilor că nu le va fi ușor și i-a asigurat că experiența din intership le „va schimba complet viaţa”. 

„O să vedeţi că lucrurile funcţionează altfel decât ar trebui de cele mai multe ori şi principalul scop al părţii guvernamentale - în ceea ce vă priveşte - este ca dumneavoastră să aduceţi un suflu nou, să criticaţi, să insistaţi, să puneţi întrebări, să daţi soluţii, să insistaţi cu soluţiile acolo unde se poate, fiindcă din experienţa trecută înţeleg că nişte colegi de-ai dumneavoastră chiar au livrat nişte soluţii foarte bune”, a afirmat Tudose.

Ministrul Educației Liviu Pop le-a transmis internilor că îi așteaptă „cu brațele deschise” la instituția pe care o conduce, unde sunt zece proiecte care trebuie modificate în această vară, dar și o „întârziere nepermisă” la manualele de clasa a cincea.

„La Ministerul Educației nu este vacanță. Mai avem opt săptămâni până începe anul școla, avem întârziere nepermisă la manualele pentru clasa a cincea, în același timp avem vreo zece acte normative pe care trebuie să le modificăm vara aceasta. De aceea Ministrerul Educației, care e parte a programului de internship, vă așteaptă cu brațele deschise alături de administrația centrală”, a spus Liviu Pop în discursul în fața stagiarilor.

În ediţia din 2016 a programului oficial de Internship al Guvernului au fost admise 200 de persoane. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai bre Tudose dacă numai atâtea rude au fost disponibile la ora asta , restul încă sunt la mare toaca cașcavalul lu tata , stai ca in Septembrie Octombrie nu o sa ai destule locuri la cate rude și prieteni ai partidului o sa se prezinte - fără concurs bineînțeles .
    • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult