Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tudose, nemulțumit de responsabilul cu programul de internship: „De ce sunt numai o sută? De ce nu sunt mai multe locuri?”

Premierul Mihai Tudose, care a participat luni la deschiderea programului oficial de Internship al Guvernului, și-a arătat nemulțumirea pentru că numărul locurilor pentru stagiari a fost mai mic decât la ediția de anul trecut. Şeful Executivului l-a mustrat pe Radu Puchiu, responsabil cu programul de internship, şi le-a mulțumit tinerilor pentru că „au insistat”.

„O să încep prin a vă anunţa că după (eveniment - n.r.) o să am o discuţie foarte dură cu colegul nostru. De ce sunt numai o sută? De ce nu sunt mai multe locuri? Anul trecut au fost mai multe locuri! Data viitoare, să creştem, fiindcă înţeleg că sunteţi o sută din trei mii două sute şi ceva...(de candidaţi - n.r.) Adică, eu nu ştiu nicio facultate, nicio universitate care să aibă 30 pe loc şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi insistat, pentru că afară (în faţa Palatului Victoria - n.r.) sunt nişte oameni cu hashtag rezist, dumneavoastră sunteţi cu hashtag insist. Vezi pe partea astalaltă a clădirii”, le-a spus premierul internilor, potrvit News.ro.

Premierul le-a spus stagiarilor că nu le va fi ușor și i-a asigurat că experiența din intership le „va schimba complet viaţa”. 

„O să vedeţi că lucrurile funcţionează altfel decât ar trebui de cele mai multe ori şi principalul scop al părţii guvernamentale - în ceea ce vă priveşte - este ca dumneavoastră să aduceţi un suflu nou, să criticaţi, să insistaţi, să puneţi întrebări, să daţi soluţii, să insistaţi cu soluţiile acolo unde se poate, fiindcă din experienţa trecută înţeleg că nişte colegi de-ai dumneavoastră chiar au livrat nişte soluţii foarte bune”, a afirmat Tudose.

Ministrul Educației Liviu Pop le-a transmis internilor că îi așteaptă „cu brațele deschise” la instituția pe care o conduce, unde sunt zece proiecte care trebuie modificate în această vară, dar și o „întârziere nepermisă” la manualele de clasa a cincea.

„La Ministerul Educației nu este vacanță. Mai avem opt săptămâni până începe anul școla, avem întârziere nepermisă la manualele pentru clasa a cincea, în același timp avem vreo zece acte normative pe care trebuie să le modificăm vara aceasta. De aceea Ministrerul Educației, care e parte a programului de internship, vă așteaptă cu brațele deschise alături de administrația centrală”, a spus Liviu Pop în discursul în fața stagiarilor.

În ediţia din 2016 a programului oficial de Internship al Guvernului au fost admise 200 de persoane. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai bre Tudose dacă numai atâtea rude au fost disponibile la ora asta , restul încă sunt la mare toaca cașcavalul lu tata , stai ca in Septembrie Octombrie nu o sa ai destule locuri la cate rude și prieteni ai partidului o sa se prezinte - fără concurs bineînțeles .
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult