Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Premierul Tudose, după ședința Coaliției: „La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări”

Impozitul pe cifra de afaceri poate fi considerat „un subiect închis”, a dat asigurări luni premierul Mihai Tudose. Nu același lucru se poate spune și despre taxa de solidaritate. La Ministerul Finanțelor se fac în prezent simulări pentru a vedea impactul aplicării unei asemenea măsuri care ar urma să vizeze persoanele fizice care câștigă „foarte mult”, după cum a explicat premierul Mihai Tudose, după ședința de luni a Coaliției guvernamentale.

„Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Aici eu m-am grăbit un pic și v-am spus de la Bruxelles, am văzut simulările. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați închis acest subiect. La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări”, a declarat luni premierul Mihai Tudose.

„Nu am stabilt încă de la ce prag în sus (...).Taxa de solitaritate nu e o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, e o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea”, a spus Tudose.

Șeful Executivului a spus că este vorba de o „taxă de solidaritate cu statul care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”.

Premierul Mihai Tudose anunțase marți, la Antena 3, că renunță la taxa de solidaritate pe care ar fi trebuit să o plătească românii care câștigă 14.500 de lei brut. El a susținut că Guvernul nu va introduce taxe suplimentare: „Nu, nicio altă taxă, pe nimic. Nici pe solidaritate, deocamdată, fiindcă și acolo simulările înțeleg că nu au ieșit foarte fericite. Și atunci (...) facem ca pe vechiul principiu: decât să omor un nevinovat, mai bine mă abțin”, a spus Tudose, potrivit Agerpres.

În prima sa vizită externă ca prim-ministru făcută la Bruxelles, Mihai Tudose declara că Executivul său nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri.

„Am reiterat foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal și că din tot ce înseamnă simulările noastre de acum și așteptările noastre, vom rămâne în ținta de deficit de anul asta. (...) Acolo (la taxa de solidaritate – n.r.) simulările nu s-au încheiat”, declara săptămâna trecută premierul României, Mihai Tudose.

Cu o zi înainte de a fi demis, Eugen Teodorovici, consilierul premierului Mihai Tudose, a declarat săptămâna trecută la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că taxa de solidaritate este o „aberație” și că primul ministru a spus că renunță la aplicarea impozitului pe cifra de afaceri și a taxei de solidaritate.

În noul program de guvernare PSD propune, între altele, introducerea unei taxe de solidaritate, cât și a unui impozit pe cifra de afaceri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vă ajutăm cu Simulink ceva, Domnu” Tudose? Rețele neuronale?
  Nu se aplică, e fără, doar din țeavă?
  Întrebăm și noi, e numai să ajutăm.
  • Like 0
 • Irinel check icon
  Astazi dl. Tudose, premierul Romaniei ne ofera o noua lectie de economie politica, marca PSD, citez
  “Taxa de solidaritate nu este pe persoane juridice, cum am mai auzit, este pentru persoanele fizice, care caştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”
  Alo, domnu’ premier, treziti-va! In ultimii 27 de ani, in Romania economia socialista a fost inlocuita de cea capitalista si oamenilor alora de le-ati pus gand rau, nu statul le plateste salariile. Ah da, mai e o categorie, cei numiti politic prin societatile cu capital de stat sau BNR ori ASF, acestora n-aveti decat sa le scadeti salariul daca doriti. Puteti incepe cu Dl. Wlassopol, a demonstrat ce stie la audierile din Parlament.
  Dl. Dragnea, prin portavocea lui, Mihai Tudose-premier al Romaniei, a pus gand rau exact celor care beneficiaza cel mai putin de pe urma statului, respectiv folosesc in proportie mai mica serviciile de educatie si sanatate asigurate de catre stat, nu beneficiaza de ajutoare sociale sau somaj si cel mai important, nu cred ca voteaza PSD-ul.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult