Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Turbulențe pe ruta Londra-București: pilda românului beat și demn, care le-a amenințat pe stewardese că le prinde el în România, chiar dacă face pușcărie, și pe care statul paralel l-a dat jos din avion

Incident în avion

Foto: Bogdan Alexandrescu

Mic incident ieri înainte de zbor, pe ruta Londra-București. Domnul din imagine a urcat la bord mort de beat. Șefa de echipaj (româncă) i-a explicat politicos că nu poate zbura așa. De aici au început dezbaterile. Pentru că lucurile erau pe cale să degenereze în violență fizică, până să ajungă poliția, au intervenit câțiva băieți din ground crew (englezi).

Așa beat cum era, omul își construise o apărare solidă, bazată pe două teze:

1. el era beat pentru că-i este frică de zbor, deci nu e nicio problemă; 

2. el trebuie să ajungă în România pentru că are de făcut o pomană de 7 ani (tot încerca să explice în engleză chestia cu pomană).

În concluzie, el nu făcuse nimic. Trebuia lăsat să zboare. S-a pus jos pe scaun și a zis (în românește) să vina poliția să-l dea jos, că el își bagă și face, că noi nu știm cine e el etc.

Mai mult decât o apărare, omul avea și un fundament ideologic, așa beat cum era. Chiar dacă englezii ăia din ground crew îi spuneau că trebuie să se dea jos, el nu voia să se dea jos, pentru că în general „noi” nu trebuie să facem cum zic „ei”. Pentru că dacă facem cum zic „ei”, după aia ne joacă ei cum vor. El se lupta pentru o cauză mai mare decât ce vedeam noi. Demnitate în Europa, cum s-ar spune, că tot vin alegerile europarlamentare.

Mai mult, deși era beat, își dădea pe undeva seama că o amenințare spusă în engleză e o chestie mult mai serioasă decât una spusă în română. Le amenința pe stewardeze că le prinde el în România după aia și le omoară, chiar dacă face pușcarie etc. Cu englezii era lapte și miere - I love you, pupat pe cap, chestii. În română, își băga și în ei diverse, dar doar în română. Deci o prinsese și pe aia cu discursul dublu.

Până la urmă, o conspirație a statului paralel formată din poliția aeroportului a venit și l-a dat jos. Polițiștii și ground crew (englezi) și-au cerut scuze față de noi, pasagerii (majoritatea români) pentru incident și întârziere. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cumva trebuia sa aingroase randul protestatarilor la iasi, anti psd?
  • Like 0
  • @ Stefan Crintea
   Coemntariul dv. este jignitor la adresa mai multor mii de oameni care au vrut sa apere Iasul de ciuma rosie PSD-ista. Am fost protestatar anti PSD pe 9 mai la Iasi si am fost in doua grupuri de protestatari, dar nu am vazut pe niciunul in stare de ebrietate.
   • Like 3
  • @ Stefan Crintea
   Nuu, erau frații tăi, mari susținători și membri profitori ai psdalde.
   • Like 2
  • @ Gabriel Stoian
   Nu aveti cu cine vorbi, nu vedeti ca nu depaseste nivelul de maimuta?
   • Like 0
  • @ Stefan Crintea
   Esti doar prost sau si tampit pe deasupra?
   • Like 0
 • Acum cca una luna, sora ginerului meu, cu resedinta in Londra, a venit in tara pt sarbatori. Ne-a povestit cum in avion, care decolase, era un grup de tigani care si-o "bagau", "scoteau", injurau...Si cum ca echipajul i-a legitimat pe toti si ca, urmare a unor incidente similare cu etnia tiganeasca (nu-i mai vrea PM Indiei inapoi in India??), ar urma sa fie blacklistati de toate companiile de aviatie...Mi se pare o cgestie inteligenta...dar nu-mi fac griji, tiganii ciorditori se vor "descurca" ei!
  • Like 1
  • @ Cristian Guidea
   Saptamana trecuta am avut si eu ocazia sa zbor spre tara de pe aeropotul din Luton ,a fost o experienta interesanta , plin de conationali imbracati rustic daca intelegi ce vreau sa spun .
   • Like 0
 • Până la urmă aici e Can Can, Click sau o platformă de exprimare a opiniilor fundamentate pe argumente ?
  • Like 1
 • O scriitură care curge, umor fin.
  O adevărată plăcere să citesc.
  Despre fapta în sine, așa cum o văd eu, un happy-end din toate punctele de vedere.
  • Like 3


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult