Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Întâmplare din avionul de Bruxelles, transformat de invitații unui europarlamentar în rată comunală. „Au protestat că mâncarea şi vinul servite nu erau îndeajuns de bogate”

avion - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Directorul Muzeului Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, a povestit că 55 de invitaţi ai eurodeputatului Cristian Buşoi au făcut scandal în avionul cu care se întorceau de la Bruxelles.

„În avionul de întoarcere de la Bruxelles erau 55 de oameni invitaţi (pe banii Parlamentului) de Cristian Buşoi la Parlamentul European, ca să vadă cum se munceşte acolo. Atmosfera era de stadion, la meciuri din Liga a III-a (nu am fost, niciodată, la un asemenea meci, dar aşa îmi imaginez): urlete, cîntece (imnul PD-L, ăla cu omul bun) cîntate ca la crăşmă, glume proaste şi înjurături la adresa Mariei Grapini, a lui Cristian Pârvulescu, Mircea Diaconu (cei trei erau în avion), Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea (ăştia doi nu erau)”, a povestit pe Facebook Virgil Ştefan Niţulescu.

„Ce 55 au protestat că mîncarea şi vinul servite nu erau îndeajuns de bogate... Culmea a fost că, în momentul în care a aterizat avionul, cei 55 s-au ridicat să îşi ia bagajele. Însoţitoarele i-au rugat să se aşeze, pentru că avionul nu a ajuns la locul de parcare. S-au ales cu tot felul de mitocănii. Pînă la urmă, pilotul a oprit avionul şi a refuzat să se mai mişte, până cînd nu s-au aşezat toţi pasagerii pe scaune. Alte înjurături. Tot scandalul a durat 15 minute. Au urmat îmbrînceli. Cei 55 vroiau să iasă primii din avion. În fine. N-am mai văzut aşa ceva, într-un avion Tarom. Problema mea e alta: îl cunosc de mult pe Cristi Buşoi. E un om civilizat şi bine crescut. Cum naiba a putut să invite un asemenea om numai mitocani, ca să îi înveţe cum se face campania electorală pentru europarlamentare? Cu ăştia vrea PNL să facă o campanie decentă?”, a adăugat directorul MŢR.

Cristian Buşoi a spus că relatarea directorului MŢR este „exagerată”.

„Sunt în acţiuni prelectorale în Ialomiţa şi Brăila, nu am putut verifica informaţia foarte bine, înţeleg de la colegii mei că este exagerată aceasta relatare, dar dacă a fost cineva care a avut o atitudine nepotrivită, voi cere să se ia măsuri”, a declarat pentru Mediafax Cristian Buşoi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Chiar ca nu pot sa nu va povestesc asta, desi probabil o sa ma criticati, iar revista imi va sterge contul... Asta este!
  De mai multe ori, intre mine si un prieten cu care impart citeodata concediile pe munte in Austria (felul in care arata in prezent muntii nostri fata de acum citeva decenii cind ii strabateam ca tineri entuziasti, ne-a facut sa-i abandonam mirlaniei si murdariei actuale), asadar prietenul meu sustinea ca imediat "esti mirosit" ca esti roman si tratat ca atare (adica dispretuit), iar eu spuneam ca nici vorba, daca te comporti corect, esti tratat fara nici o discriminare.
  Apropo de asta, anul trecut cind am plecat cu sotia in concediu la Chamonix, mi-am luat bocancii de munte in picioare (fiind voluminosi si destul de grei ca sa-i mai indes in bagaje), si aparatul de fotografiat (pentru cunoscatori un Nikon P900 de amator, greutate un kilogram) la indemina. Cind am ajuns la controlul de securitate, mare mi-a fost mirarea cind un lucrator s-a apropiat de mine si, cu zimbetul pe buze, m-a intrebat pronuntind cit mai clar cuvintele:
  - Intelegeti romaneste?
  Eu am cascat gura in primul moment, apoi am raspuns:
  -Da, sint roman!
  Prietenul meu sustine ca asta-i un argument in favoarea teoriei lui, eu cred ca dimpotriva...
  Va multumesc pentru timpul acordat!
  • Like 0
 • Banii aici sunt cheltuiti. Europarlamentarii nostrii, la inceputurile lor de europarlamentari, zboara cu Bussiness class. Pana la aterizare, se fac, crita. La plecare din Bruxelles, , stau in sala de asteptare de Bussiness clas, se imbata iar, nici nu stiu cu ce, ca habar n-au ce beau, TOTUL pe banii nostriii. Am trait printre ei.
  • Like 0
 • Aproape că nu mai există zbor spre și dinspre România în care să nu dai de astfel de exemplare de needucați. Prin orice site de cazări există posibilitatea de a bloca anumiți clienți nedoriți osapeți. De ce n-ar avea și Taromul posibilatea să blocheze accesul la bord a persoanelor indizerabile? Cu posibilitaea de a fi vizualizați și de alte companii de zbor, care la rândul lor să nu-i mai accepte. Consecința ar fi să folosească pentru deplasări rata comunală, precum și confortul marii majorități a pasagerilor.
  • Like 2
  • @ Mircea Popa
   Tarom e în pragul falimentului, zice mersi dacă mai are clienți, cu avioane deșelate și stewardese reșapate. Sigur că asta nu-i scuză pe gîndacii ăia.
   • Like 0
 • Am citit un reportaj în media internațională despre însoțitoarele de bord de la renumita companie Emirates. Ele spuneau că sunt îngrozite de fiecare dată când au o cursă către dar mai mai ales dinspre India. Problema este că acei oameni, din India, în mare parte sunt la prima călătorie cu avionul și au o cultură care adesea e în contradicție cu etica nescrisă a conviețiurii civilizate pe timpul unui zbor. Atât entru piloți cât și pentru însoțitorii de bord fiecare zbor este un stres imens, gestionat în așa fel încât reușesc să creeze o impresie de calm și relaxare.
  Din păcate românii tind să devină un fel de indieni ai Europei. Sunt mereu nemulțumiți, puși pe scandal din orice, vor să pară mult mai importanți decât sunt, nu stau la locurile lor și ignoră de cele mai multe ori măsurile de siguranță recomandate de personalul de cabină. Oare pe cine ar da vina dacă avionul ar intra brusc într-o zonă de tubulențe mari sau ar avea loc o decelerare accidentală? Aceste lucruri se pot întâmpla oricând și nu sunt în mod normal foarte periculoase atâta timp cât stai cu centura legată la locul tău și nu lăfăit pe trei scaune sau plimbându-te de colo colo cu sau fără rost..
  De fiecare dată i-am recunoscut pe conaționalii mei după comportamentul vădit contrastant față de ceilalți și nu după grai. Sincer, ceea ce am citit pe mai multe ziare nu mă miră. Nici exemplele unor oameni politici, din păcate, nu sunt de natură de a corecta astfel de atitudini. Păcat! Așa ne stricăm imaginea.
  • Like 3
 • Olteni tampiti si valahi hoti si smecheri.
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Eu in locul pilotului as fi facut niste loopinguri, sa vedeti atunci ce le trecea lor cheful. N-ar mai fi călătorit cu avionul in viata lor.
  • Like 0
  • @ mike
   looping cu un avion comercial? sper ca a fost doar o gluma deplasata
   • Like 0
  • @ Radu Andrei Malica
   mike mike check icon
   Ca de obicei troll-ul Malica trebuie sa intervina. Daca sunteti pilot puteti sa mai scrieti, daca nu, nu.
   • Like 0
 • Ridicatul in picioare inainte de a se parca avionul este tipic multor calatori romani. O fac doar pe Tarom stiu ca pe alte linii aeriene nu li s-ar permite.
  Vorbitul tare, mancatul si bautul in exces, atitudinea nepoliticoasa fata de personal este de asemenea ceva obisnuit.
  Mai e mult pana la civilizatie.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Mărlănie și Mocangială tipic Românească.Nimic nou sub soare..
  • Like 3
 • USL
  • Like 1
  • @ Costin Sirghei
   check icon
   Nice try: -1
   • Like 1


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult