(Foto Guliver/Getty Images)
Directorul Muzeului Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, a povestit că 55 de invitaţi ai eurodeputatului Cristian Buşoi au făcut scandal în avionul cu care se întorceau de la Bruxelles.
„În avionul de întoarcere de la Bruxelles erau 55 de oameni invitaţi (pe banii Parlamentului) de Cristian Buşoi la Parlamentul European, ca să vadă cum se munceşte acolo. Atmosfera era de stadion, la meciuri din Liga a III-a (nu am fost, niciodată, la un asemenea meci, dar aşa îmi imaginez): urlete, cîntece (imnul PD-L, ăla cu omul bun) cîntate ca la crăşmă, glume proaste şi înjurături la adresa Mariei Grapini, a lui Cristian Pârvulescu, Mircea Diaconu (cei trei erau în avion), Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea (ăştia doi nu erau)”, a povestit pe Facebook Virgil Ştefan Niţulescu.
„Ce 55 au protestat că mîncarea şi vinul servite nu erau îndeajuns de bogate... Culmea a fost că, în momentul în care a aterizat avionul, cei 55 s-au ridicat să îşi ia bagajele. Însoţitoarele i-au rugat să se aşeze, pentru că avionul nu a ajuns la locul de parcare. S-au ales cu tot felul de mitocănii. Pînă la urmă, pilotul a oprit avionul şi a refuzat să se mai mişte, până cînd nu s-au aşezat toţi pasagerii pe scaune. Alte înjurături. Tot scandalul a durat 15 minute. Au urmat îmbrînceli. Cei 55 vroiau să iasă primii din avion. În fine. N-am mai văzut aşa ceva, într-un avion Tarom. Problema mea e alta: îl cunosc de mult pe Cristi Buşoi. E un om civilizat şi bine crescut. Cum naiba a putut să invite un asemenea om numai mitocani, ca să îi înveţe cum se face campania electorală pentru europarlamentare? Cu ăştia vrea PNL să facă o campanie decentă?”, a adăugat directorul MŢR.
Cristian Buşoi a spus că relatarea directorului MŢR este „exagerată”.
„Sunt în acţiuni prelectorale în Ialomiţa şi Brăila, nu am putut verifica informaţia foarte bine, înţeleg de la colegii mei că este exagerată aceasta relatare, dar dacă a fost cineva care a avut o atitudine nepotrivită, voi cere să se ia măsuri”, a declarat pentru Mediafax Cristian Buşoi.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
De mai multe ori, intre mine si un prieten cu care impart citeodata concediile pe munte in Austria (felul in care arata in prezent muntii nostri fata de acum citeva decenii cind ii strabateam ca tineri entuziasti, ne-a facut sa-i abandonam mirlaniei si murdariei actuale), asadar prietenul meu sustinea ca imediat "esti mirosit" ca esti roman si tratat ca atare (adica dispretuit), iar eu spuneam ca nici vorba, daca te comporti corect, esti tratat fara nici o discriminare.
Apropo de asta, anul trecut cind am plecat cu sotia in concediu la Chamonix, mi-am luat bocancii de munte in picioare (fiind voluminosi si destul de grei ca sa-i mai indes in bagaje), si aparatul de fotografiat (pentru cunoscatori un Nikon P900 de amator, greutate un kilogram) la indemina. Cind am ajuns la controlul de securitate, mare mi-a fost mirarea cind un lucrator s-a apropiat de mine si, cu zimbetul pe buze, m-a intrebat pronuntind cit mai clar cuvintele:
- Intelegeti romaneste?
Eu am cascat gura in primul moment, apoi am raspuns:
-Da, sint roman!
Prietenul meu sustine ca asta-i un argument in favoarea teoriei lui, eu cred ca dimpotriva...
Va multumesc pentru timpul acordat!
Din păcate românii tind să devină un fel de indieni ai Europei. Sunt mereu nemulțumiți, puși pe scandal din orice, vor să pară mult mai importanți decât sunt, nu stau la locurile lor și ignoră de cele mai multe ori măsurile de siguranță recomandate de personalul de cabină. Oare pe cine ar da vina dacă avionul ar intra brusc într-o zonă de tubulențe mari sau ar avea loc o decelerare accidentală? Aceste lucruri se pot întâmpla oricând și nu sunt în mod normal foarte periculoase atâta timp cât stai cu centura legată la locul tău și nu lăfăit pe trei scaune sau plimbându-te de colo colo cu sau fără rost..
De fiecare dată i-am recunoscut pe conaționalii mei după comportamentul vădit contrastant față de ceilalți și nu după grai. Sincer, ceea ce am citit pe mai multe ziare nu mă miră. Nici exemplele unor oameni politici, din păcate, nu sunt de natură de a corecta astfel de atitudini. Păcat! Așa ne stricăm imaginea.
Vorbitul tare, mancatul si bautul in exces, atitudinea nepoliticoasa fata de personal este de asemenea ceva obisnuit.
Mai e mult pana la civilizatie.