Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un bătrân, bătut și tâlhărit de un recidivist în scara unui bloc din Galați. Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor: Agresorul este „din promoția Toader”

talharie - batran

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a postat pe contul de Facebook o înregistrare video în care un bărbat îl bate cu pumnii și picioarele pe un bătrân în scara blocului. În postare se adaugă că agresorul ar face parte din „promoția Toader”, fiind eliberat în baza recursului compensatoriu.

Victima este un bătrân de 75 de ani din Galați. După ce l-a bătut, atacatorul, în vârstă de 36 de ani, i-a furat acestuia 500 de euro şi un telefon mobil. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, comisarul şef Gabriela Costin, agresiunea a fost comisă, luni, în jurul orei 11:00, în scara unui bloc din Galați.

„În scurt timp, poliţiştii l-au identificat pe presupusul atacator, care este un bărbat de 36 de ani din municipiul Galaţi. El se sustrage cercetărilor. Colegii mei desfăşoară toate activităţile necesare depistării acestuia", a declarat Gabriela Costin, potrivit News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, în trecut agresorul a mai fost condamnat pentru furt şi tâlhărie, fiind eliberat recent din penitenciar, înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu.

În perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării, potrivit unui răspuns oficial comunicat deputatului PNL Florin Roman de Ministerul Justiției.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult