Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un bătrân, bătut și tâlhărit de un recidivist în scara unui bloc din Galați. Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor: Agresorul este „din promoția Toader”

talharie - batran

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a postat pe contul de Facebook o înregistrare video în care un bărbat îl bate cu pumnii și picioarele pe un bătrân în scara blocului. În postare se adaugă că agresorul ar face parte din „promoția Toader”, fiind eliberat în baza recursului compensatoriu.

Victima este un bătrân de 75 de ani din Galați. După ce l-a bătut, atacatorul, în vârstă de 36 de ani, i-a furat acestuia 500 de euro şi un telefon mobil. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, comisarul şef Gabriela Costin, agresiunea a fost comisă, luni, în jurul orei 11:00, în scara unui bloc din Galați.

„În scurt timp, poliţiştii l-au identificat pe presupusul atacator, care este un bărbat de 36 de ani din municipiul Galaţi. El se sustrage cercetărilor. Colegii mei desfăşoară toate activităţile necesare depistării acestuia", a declarat Gabriela Costin, potrivit News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, în trecut agresorul a mai fost condamnat pentru furt şi tâlhărie, fiind eliberat recent din penitenciar, înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu.

În perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării, potrivit unui răspuns oficial comunicat deputatului PNL Florin Roman de Ministerul Justiției.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult