Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un bătrân, bătut și tâlhărit de un recidivist în scara unui bloc din Galați. Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor: Agresorul este „din promoția Toader”

talharie - batran

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a postat pe contul de Facebook o înregistrare video în care un bărbat îl bate cu pumnii și picioarele pe un bătrân în scara blocului. În postare se adaugă că agresorul ar face parte din „promoția Toader”, fiind eliberat în baza recursului compensatoriu.

Victima este un bătrân de 75 de ani din Galați. După ce l-a bătut, atacatorul, în vârstă de 36 de ani, i-a furat acestuia 500 de euro şi un telefon mobil. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, comisarul şef Gabriela Costin, agresiunea a fost comisă, luni, în jurul orei 11:00, în scara unui bloc din Galați.

„În scurt timp, poliţiştii l-au identificat pe presupusul atacator, care este un bărbat de 36 de ani din municipiul Galaţi. El se sustrage cercetărilor. Colegii mei desfăşoară toate activităţile necesare depistării acestuia", a declarat Gabriela Costin, potrivit News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, în trecut agresorul a mai fost condamnat pentru furt şi tâlhărie, fiind eliberat recent din penitenciar, înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu.

În perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării, potrivit unui răspuns oficial comunicat deputatului PNL Florin Roman de Ministerul Justiției.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult