Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un bătrân, bătut și tâlhărit de un recidivist în scara unui bloc din Galați. Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor: Agresorul este „din promoția Toader”

talharie - batran

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a postat pe contul de Facebook o înregistrare video în care un bărbat îl bate cu pumnii și picioarele pe un bătrân în scara blocului. În postare se adaugă că agresorul ar face parte din „promoția Toader”, fiind eliberat în baza recursului compensatoriu.

Victima este un bătrân de 75 de ani din Galați. După ce l-a bătut, atacatorul, în vârstă de 36 de ani, i-a furat acestuia 500 de euro şi un telefon mobil. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, comisarul şef Gabriela Costin, agresiunea a fost comisă, luni, în jurul orei 11:00, în scara unui bloc din Galați.

„În scurt timp, poliţiştii l-au identificat pe presupusul atacator, care este un bărbat de 36 de ani din municipiul Galaţi. El se sustrage cercetărilor. Colegii mei desfăşoară toate activităţile necesare depistării acestuia", a declarat Gabriela Costin, potrivit News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, în trecut agresorul a mai fost condamnat pentru furt şi tâlhărie, fiind eliberat recent din penitenciar, înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu.

În perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării, potrivit unui răspuns oficial comunicat deputatului PNL Florin Roman de Ministerul Justiției.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult