Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Un jurnalist în mentalpauză

Citesc, recitesc și parcă tot nu-mi vine să cred.

Îl cunosc pe jurnalistul Liviu Avram de vreo 20 de ani. A fost corespondentul Adevărului la Bacău. Și unul bun, cu informații mai mereu proaspete și verificate. Ca redactor-șef am dus o luptă dură cu Guzganul rozaliu, pesedistul băcăuan Hrebenciuc, care îl voia dat afară. După ce a plecat de la Adevărul, Avram a publicat, în campania prezidențială din 2004, un articol nu numai fals, dar și îndreptat cu premeditare spre denigrarea subsemnatului, încercând să mă prezinte, în isteria generală pro Băsescu, ca pe un susținător al lui Adrian Năstase.

Nu m-a sunat să se scuze nici după ce fake-ul se brânzise și devenise evident și pentru ultimul băsist.

Nu am motive să-l simpatizez pe L. Avram ca persoană. Ceea ce nu mă poate împiedica să constat că, în ultimii ani, a avut o prestație foarte bună, documentată, profesionistă pe domeniul Justiției. Nu cu mijloace pamfletare, ci cu informații și interpretări avizate sau citarea unor specialiști serioși. Nu l-am auzit insultând sau calomniind, în ciuda orientării sale anti PSD, așa cum se practică la televiziunile acestui partid.

Dacă mă întreba cineva, aș fi spus că L. Avram este un om care își alege bine cuvintele.

Nu găsesc, deci, nicio explicație pentru acest text postat pe contul de facebook al lui Avram:

„E incredibil în ce hal a putut ajunge Curtea Constituțională: să arbitreze un banal cat-fight între două menopauze, Lia Savonea și Ana Birchall.

Meritul principal îl are Valer Dorneanu, care de trei ani înghite fără să se strâmbe tot ce-i ejaculează Florin Iordache. O va înghiți, negreșit, și pe asta, altminteri nu se hazarda Lia Savonea la un demers atât de ridicol, dacă nu primea oarece garanții că va avea succes.”

În ce privește verbul folosit la adresa lui F. Iordache, s-ar mai putea argumenta că e vorba de o „referință culturală” la zicerea fostului tovarăș de partid al acestuia, M. Vanghelie, și că ar fi o replică la gestul cu două degete din Parlament al zisului Iordache.

Nu sunt de acord. La obscenitate, nu te mânjeşti răspunzând la fel de murdar.

Și nici cu exprimarea de gang în legătură cu deglutiția dlui Dorneanu, deși corespunde unei realități amare, nu pot fi de acord.

Însă cuvintele aruncate celor două doamne, Birchall și Savonea, nu pot avea absolut nicio justificare. Sunt o rară combinație de răutate, prostie, mârlănie și, poate, beție, într-un stadiu avansat. Nu pot decât să-l descalifice total ca om și jurnalist, după o viață de muncă, pe L. Avram.

În această situație, mă simt dator, întrucât L. Avram a lucrat cu mine niște ani, să le transmit doamnelor Ana Birchall și Lia Savonea indignarea subsemnatului până la oripilare și toate scuzele mele ca bărbat și jurnalist.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cu tot respectul pentru comentatori: mi se pare ca problema principala a fost ocolita.
  Discutiile s-au fragmentat pe teme colaterale. (Mai mult sau mai putin importante. Lasand la o parte acuzele pentru cei care sunt "contra".)
  Asta imi aminteste de sedintele de partid -si tactica Securitatii- de a fragmenta discutiile, pentru a nu se cristaliza o idee clara. Eventual impotriva sistemului. Si de a se adopta doar ceea ce dorea conducerea. Cat dorea. In ce forma dorea. Este si o lipsa de inteligenta in manipularea maselor. Se aplica doar ce se stia ca merge, indiferent de circumstante. Sablon.

  Ocolind observatiile secundare, sa vedem ce trebuia sa atraga atentia.
  (Imi scuzati digresiunile istorice ce vor urma. Asa sunt eu, lipsit de stil. Va mai plimb nitel. )

  Imi amintesc -cu placere- de anii tineretii. Si de bancul cu "tovarasa academician, doctor, inginer" (unica, nu aveti cum rata personajul), ce a devenit "doctor-pauza". Toata lumea radea. Nimeni nu se ofusca de introducerea termenului ".......-pauza" in discutie. Si nici nu era considerata jignire personala. Era o jignire sociala, pentru ca -EA- a injosit titlul de doctor. Nu altceva.
  Acum, "revolutionarele" care o succed, se simt jignite daca utilizezi termenul in legatura cu ele. Si o gramada de indivizi si individe sar sa le apere.
  Cum naiba s-a intimplat asta?
  Am regresat atit de mult?
  Ba nici "Muie PSD!" nu poti spune. Altul sare sa apere corectitudinea limbajului.
  Daca stai si te uiti bine RL este ocupata, Digi 24 cucerit, "22" parasit de Plesu si Liiceanu. Nu ca au ajuns la andropauza sau alte scuze; nu. Pentru ca "22" este angajata politic. (Impotriva stingii.)
  Si voi credeti ca e bine sa continuam pe registrul asta?
  Mai ...... terminati cu prostiile, ca pe urma veti intreba de ce sunteti etichetati in toate felurile.

  Din cate am citit si din cate filme am vazut (pe tema emanciparii, in general), in anii '50-'60, cenzura publica lista termenilor interzisi in mass-media. Si in comunism si in capitalism. Era total interzis sa scrii sau sa vorbesti (radio-tv) despre: "erectie", "penis", "sperma", "sex", "cilcu", "menopauza" etc. Lista era foarte lunga.
  Dupa o lupta de o generatie, aceste interdictii -prostesti- au incetat.
  Dar iata ca CTP reintroduce cenzura.
  Nu e corect sa scrii de "menopauza". Si "femei la menopauza".
  ?!!!

  Tocmai CTP, care are in grija apararea ziaristilor de cenzura.(Sau ar trebui sa aibe.)

  (O scurta paranteza: daca femeile vor egalitate si sa ocupe functii de conducere, trebuie sa accepte si criticile si ironiile, daca gresesc. Este in fisa postului.
  Doamnelor, daca vreti egalitate, trebuie sa fiti "barbate". Si sa va asumati raspunderea pentru faptele dvs. "Ridendo castigat mores.")

  O fi bine?
  Doar intreb, nu dau verdicte.

  De altfel, parafrazind un celebru comentator radio:
  "Sa dea Dumnezeu... sa citim numai de bine!"
  • Like 1
 • DREPTATE mare ai Maestre.
  • Like 2
 • Avem aici un fel de 'ad hominem', da, Avram folosește niște cuvinte ireverențioase (nu că CTP ar fi un exemplu strălucitor al vorbirii politicoase), dar dincolo de cuvinte estența este adevărată, cele două doamne își pun poalele în cap iar CCR e obedientă.
  • Like 5
  • @ Nicu Buculei
   Corina check icon
   Nu e niciun ad hominem aici. E o reacție civilizată, colegială mai mult decât merită de la el personajul, și necesară. Ați fi vrut să nu reacționeze, de fapt. Cameleonismul de care vorbește doamna Dănescu e evident deja. Nu s-a abținut și a rescris, ipocrit, sub titlul „Conflict feroce şi constituţional între două doamne altminteri plăpânde”. Rânjetele complice ale autorului și ale celor care au gustat varianta „brută” se subînțeleg.
   • Like 1
  • @ Corina
   Mi se pare inutila reactia. Si putin ipocrita, pentru ca si CTP are uneori excese de limbaj.
   • Like 2
  • @ Nicu Buculei
   Corina check icon
   Se pare că nu avem cum să ne înțelegem.
   • Like 1
 • Nimic din ce este natural nu este rusinos.
  O stiam si in latina, dar am uitat-o. Cine a zis?
  De ce referirea la o stare fiziologica naturala este peiorativa?
  Ca aveti ceva cu ziaristul impricinat, ma rog. Dar sa afirmi ca evidentierea unei stari naturale este injositoare... e cam mult.
  Sau nu mai avem voie sa spunem despre femeile la menopauza -si dupa- , ca si despre barbatii la andropauza, ca sunt in starea respectiva? Mai ales ca starea aduce -dupa sine- si schimbari de gandire si comportament.
  Va puteti revolta daca stirea nu este adevarata.
  Ca raspindire de stri false.
  Daca este adevarata... A'ta e'te!

  Nu este un argument, in focul unei discutii. Doar o paranteza mai mult sau mai putin reusita. Se voia o insulta si -pentru dvs.- chiar a fost receptata ca o insulta. Cum omenirea este condusa de gerontocratie, faptul ca au ajuns la starea respectiva ... este o calitate.
  • Like 1
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   antonia check icon
   Stimate domn, e tocmai invers : sa te referi la o femeie reducand-o la ' o menopauza' sau sa clasifici orice manifestare a unei femei cu ' e in perioada aia' sau 'cat-fight' e peiorativ NU referirea la stari fiziologice care, clar influenteaza comportamentul, manifestarile, etc
   Mai cititi o data, Tocmai ce ziceam, ca nu putem reduce manifestarile unui barbat la ...
   • Like 5
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu prea aduce. Gândiți-vă la doamnele de fier. Teoretic ar fi invers: nemaiexistând preocupare pentru reproducere și mai puțină pentru sex, mințile respective ar fi parțial degrevate de aceste preocupări. Plus că femeile își poartă cu demnitate fazele inerente ale fiziologiei. Nu le veți auzi pomenind măcar darmite plângându-se. Spre deosebire de bărbați, la care se vede când sunt bântuiți de " fluturii impotenței ". Dacă dl Avram desconsideră femeile la menopauză înseamnă că nu le consideră atractive, se plasează el însuși în postura de amenințat de andropauză...
   Oricum fără rost. Guvernul Dăncilă e deja istorie.
   • Like 3
  • @ antonia
   E o vorbă care spune: "Unde nu este , nici Dumnezeu nu cere". Cred că v-ați irosit timpul cu specimenul, e misogin...punct.
   • Like 0
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   Va raportati numai la doamne.
   Am scris si de andropauza.

   Sunteti obsedate?
   Sau credeti ca femeile au supradrepturi, fata de barbati?
   Oricum, ramin la parerea mea.
   Nu ati gasit argumente cu care sa ma convingeti ca individul a gresit, raportindu-se la o stare fiziologica naturala. Fie si din viata femeilor.
   In rest, numai de bine!
   • Like 1
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   Delia MC Delia MC check icon
   Vă răspund fiindcă sunteți un om cu mintea deschisă cu care se poate vorbi.
   Ele nici nu pomenesc asta. Suferă, aleargă la doctor, dar nicidecum nu se plâng.
   Eu pot vorbi deschis de toate aceste lucruri. Ba pot spune și muie psd, n-am treabă. Ce mă oprește? Discreția. Faptul că altora nu le place. Sunt genul care spune câte o prostie dar o spun în circumstanțele și în anturajul potrivit. Dacă femeile preferă discreția în ce privește fiziologia lor, atunci o respect. Nu suntem obsedate și nici nu vrem cenzură ori drepturi speciale. Dar ni se pare foarte nepoliticos, să nu zic grobian, să se arunce în față ceva de care nu are rost să se vorbească numai pentru a jigni cu orice preț. Jignirea gratuită deranjează, nu altceva. Ține de respect general uman. A, că doamnele respective nu merită mult respect, asta e altceva. Dar eu plec de la faptul că întâi suntem oameni, apoi bărbați sau femei iar apoi tot restul. Putem să le reproșăm orice, și avem ce, incompetență, corupție. Dar NU că sunt oameni în carne și oase supuși naturii. Mai ales că asta nu e de natură să le diminueze performanțele (erau deja). Asta e tot. O zi minunată și...să ne bucurăm!
   • Like 1
 • Un liber cugetator..... : si incep. " Pe-un picior de plai pe-o gura de rai coborand la vale molfaind sarmale.....". Mda peisajul romanesc politic si nu numai din sec.21 isi are obarsiile la SECURITATE. Sa inteleg ca cel ce detine CHEIA dosarelelor de orice fel in fapt acela conduce Romania. Cum am ajuns la aceasta concluzie filtrata din mass-media romaneasca....USR partid nou infiintat cu multi tineri la activ unii mai vocali decat altii DAR...pentru a ajunge in acel pol al puterii intr-adevar trebuie sa te supui DOSARULUI caz prezentat pe repede inainte intr-o stire trecatoare frivola DECI inca odata "dam CEZARULUI ce-i al CEZARULUI". Madam Dancila " Sper ca nu vrem sa ne intoarcem acolo..." ceea ce imi sugereaza ca adevarata lupta mafiota politica nu este despre motiune sau pentru motiune ci in fapt despre ultimul bastion ramas ghilotinesc pentru unii si anume JUSTITIA...vorba unor proscrisi " Lasatii pe prosti si naivi sa se agite sa comenteze SA VOTEZE sa rada sa agite societatea ca NOI avem alte planuri " un fel de JOC in JOC in care adevarata prada este puterea absoluta in Romania...si de fapt ce rol are aceasta putere si cum functioneaza : Ex : orice ai zice sau orice ai face INSTITUTIILE STATULUI inclusiv SOCIETATEA sa lucreze pentru tine personal si BENEVOL atat national cat si extern astfel incat mesajul sau receptorul sa-ti dea automat dreptate astfel incat tie ca pol de putere sa-ti parvina beneficiile financiare sau statutare ( orice este filtrat prin tine si persoana ta ). PNL sau PRO Romania prin vocile sale : "Vrem sa dam puterea poporului sa fie ascultat poporul...." mda numai dragilor uitati un lucru esential...NU AVETI POPOR LUCID cu care sa conturati un viitor Romaniei ci unul indopat cu MEDICAMENTE de altfel si ei ca si cumul FOLOSITI ca masa electorala de manevra. Ooo da mass-media romaneasca : fiecare SEF de trust de presa are dosarelul sau privat la NENEA cu cheia tinerii lor angajati fiind obligati sa spele la varza despre nimicuri existentiale chipurile pentru promovarea Romaniei...ma intreb unde ajung vocile lor spalate de salarii parvenite ca in occident cu siguranta NU poate in vre-o CRASMA de pe langa BABADAG. In incheiere as preciza ILUZIA traita in fiecare zi de mica masa cinstita din Romania fututa si rasfututa ( s-aveti pardon de limbaj ) APOLITICA ( ma includ ) care inca reuseste sa va citeasca adevarata valoare umana ( mai bine spus spoiala ) gregara si parsiva. Dragilor o sa-mi fac datoria de cetatean roman ce sunt ( cum o fac de fiecare data ) si-am sa votez la PREZIDENTIALE cu scopul trecerii Romaniei din CRETACIC in JURASIC ( comparatie aluziva sugerand inapoierea ). In alte ordine de idei ma bucur ca nu fac parte din Romania politica si securistoida peisajul trasat succint aici ducandu-ma la o intrebare : Oare mamele si tatii nostrii ori fi cochetat si ei cu securitatea ?. si ce educatie ne-au dat ei in caz de raspuns afirmativ....hmm poate NU este cazul.

  Un rege Coreean : " Imposibilul se poate realiza numai cu ajutorul poporului " - numai ca in istoria lor regii erau INTELEPTI iar poporul era unul obedient in ascultare indiferent de doctrina propusa de prea-maritii Palatelor. ( astfel cu fiecare rege trecut prin istorie poporul castiga intelepciune prosperitate si dezvoltare personala cat si generatii viitoare destepte cultivate in tandem cu evolutia tarii ).....
  Romania ?...." Pe-un picior de plai pe-o gura de rai coborand la vale molfaind sarmale....."
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Mai lasati poporul roman in pace! Vedeti ce lichele il conduc. (Politica, adm., firme, servicii, justitie. Chiar si mass-media si cultura.)
   Cand cele doua referendumuri ale poporului (maxim 300 alesi intr-o Camera si votu' anticoruptie) se vor aplica si lucrurile vor merge rau, veti putea acuza poporul. Pina atunci, intre popor si elite este o grava ruptura.
   • Like 4
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   Un mic comment dupa care nu mai insist : Dv. din tot ce-am scris v-ati impiedicat numai la popor ? Este un intreg sistem viciat dar daca ne-am impedicat la popor v-as trimite la definitia Democratiei care intr-adevar implica poporul....oare avem asa ceva in Romania avand in vedere ca intr-o tara cu adevarat democratica aceasta motiune si nu numai trebuia sustinuta in strada tocmai de popor ! Dar ca de obicei la noi totul este atipic un fel de simulare a actului democratic niciodata "by the book" mereu "off the rules record". Cu respect este ultimul comment despre politica pe acesta tema ma gandesc sa iau o pauza de la atata non-sens...
   • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Turma e condusa de pastor, nu invers...
   Iar la noi, "pastorii" nu vor -explicit- sa faca ce a votat poporul.
   "Pentru ca pot."
   Haideti sa rezolvam intii aceste probleme.
   Pe urma vom vedea ce e si cu poporul, daca el o fi de vina.
   Sau preferati sa asezati carul inaintea boilor?
   • Like 1
 • CTP, n-aveți de ce să vă cereți scuze femeilor respective pe motivul că „L. Avram a lucrat cu mine niște ani”.
  L. Avram este adult, acționează pe propria-i răspundere, nu?
  • Like 3
 • antonia check icon
  Da, femeile sunt fiinte umane supuse naturii, fiziologiei, limitarilor fizice si mentale . Problema este ca aceste conditionari sunt folosite peiorativ mult mai des si mai rapid decat in cazul barbatilor. Ca si cum de cate ori un barbat greseste, isi iese din fire, reactioneaza nepotrivit ar trebui catalogat automat drept o ... in manifestare.
  Acuma va spun confidential, ramane intre noi : barbatul poate fi manipulat de cate o femeie nici macar inteligenta ci doar sireata, de vai de capul lui . Ala de sus. Tot natura si fiziologie.
  • Like 8
  • @ antonia
   Delia MC Delia MC check icon
   Mi-a plăcut. Vai de capul de sus când " judecă " ăl de jos...
   La bărbați e și mai rău: vine andropauza și o o iau bine pe arătură găsind oarece consolare în brațele vreunei femei tinere capabilă să mai incite corpul deja semi-impotent. Dar de asta nu se pomenește...Râde ciob de oală spartă.
   • Like 5
  • @ antonia
   In SUA si astazi o femeie primeste 75 centi la 1 dolar primit de un barbat la aceeasi munca prestata. Si este cea mai buna cota de pana acum! Mai avem de parcurs din drum. Sau, poate, sunt subiectiva...
   • Like 5
  • @ Danescu Cristina
   in SUA, nu in Romania; nu confundati; sau daca vreti, dati cu capul de pragul de sus; dupa aia, il veti vedea -imediat- si pe cel de jos. Lasati femeile de acolo sa lupte pentru egalitate de tratament; voi ati obtinut-o. Sau vi s-a dat... "Nemultumitului......"
   • Like 1
  • @ Danescu Cristina
   Datele pe care le aveți nu sunt tocmai corecte, dați-mi voie să citez Wikipedia:
   "The average woman's unadjusted annual salary has been cited as 78% to 82% of that of the average man's. However, after adjusting for choices made by male and female workers in college major, occupation, working hours and parental leave, multiple studies find that pay rates between men and women varied by 5–6.6% or, women earning 94 cents to every dollar earned by their male counterparts. The remaining 6% of the gap has been speculated to originate from other unmeasured differences, a greater value placed on non-wage benefits, gender discrimination and a difference in willingness and/or skills to negotiate salaries." sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_pay_gap_in_the_United_States

   Adică, pe românește, da, în SUA femeile au în medie salarii de circa 80% din cele ale bărbaților, dar asta se întâmplă în primul rând pentru că în general au altă orientare profesională (de exemplu nu o sa prea vezi barbați lucrând ca asistente medicale sau femei ca mecanici auto) și alte domenii de pregatire (pe vremea mea la Politehnica erau aproape numai băieți și la ASE aproape numai fete).
   • Like 3
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   antonia check icon
   In Ro femeile sunt date cu capul atat de pragul de sus cat si de cel de jos, de nu mai vad nicio iesire.
   Am inteles de la o doamna venita din SUA,, exprimandu-se la TV ca majoritatea barbatilor de aici ar face parnaie acolo din motive de gen . Zic doar ce am auzit,la TV, nu traiesc in SUA .
   • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   Eu vorbeam despre strict acelasi post. Ceea ce ati citat dvs. este o opinie , imbracata frumos, si mult mai generala. Ca sa nu mai vorbim ca include si nasterea... ca si cum barbatii pot naste ...dar , daca o femeie accede la postul de director versus un barbat la aceeasi companie, sigur primeste aceeasi suma :)) . Acelasi lucru se intampla si pe post de ospatar . ;) Statisticile, care contin medii si alte clasificari , nu mi se par relevante pentru fenomen. Da, sunt situatii si meserii in care diferenta anatomica si fiziologica face diferenta . Si asta cuprinde textul dvs.
   • Like 1
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   SUA se afla la un alt nivel de democratie , de aceea am dat acest exemplu. Misoginismul exacerbat din alte tari , in special est-europene , se vede la fiecare pas, inclusiv in comentariul dvs. ,chiar daca ati dorit sa-l imbracati in haine moderne . Cred ca va trebuie un stilist!
   • Like 1
  • @ antonia
   stimata doamna, asta e alta poveste; va dau dreptate, in acest punct de vedere; (desi exista si multe femei care se dau singure - cu capul...- sau profita de situatie, dar asta e alta discutie).
   • Like 1
  • @ Danescu Cristina
   Posibil sa-mi trebuiasca un stilist; (ma bazez pe faptul ca e mai interesant ce spui, decat cum spui; nu te joci cu cuvintele...); dar realitatea e una, ce spuneti dvs. e alta; si nu e nevoie sa fii misogin, ca sa vezi adevarul.
   Vedeti si argumentele altora.
   Dar nu credeti ca daca aruncati cu idei false, exagerind situatia, puteti fi acuzata de misandrie? Sau asta nu se condamna? Doar cei care incearca sa fie corecti (in sensul adevarului ovbiectiv, nu al corectitudinii politice) devin -automat- "misogini"?
   • Like 1
 • Probabil ,frustrarea creată de acțiunile continue ale CCR a ajuns la cote maxime , (ca la toată lumea!) , și , intr-un moment ambiguu al zilei dlui Avram, și le-a exprimat. Pe fb. Deși , mereu a fost cameleonic acest domn ! Poate că umbra de subiectivism creată de colegialitate , v-a facut să nu dați atâta atenție acestui fapt. Eu am mai vazut stropi săriti din balta dumnealui...
  Oricum, mi se pare de bun-simț să dezavuați un astfel de comportament , in ciuda astringențelor provocate de Lia Savonea.
  • Like 4
 • De foarte multi ani nu am mai deschis Catavencii; aceasta deoarece autorul rubricii "Futezatorul" gasise de cuviință intr-o zi sa ironizeze nici mai mult, nici mai putin decat faptul ca o doamna, actrita, care aparea frecvent pe micile ecrane tocmai suferise o interventie chirurgicală in urma careia, presupunea autorul, tocmai intrase in menopauza. Nimic mai odios decat umorul de prost gust care din lipsa de inteligenta cauta subiect in boala, infirmitate, aspect fizic. Inteleg reacția CTPului.
  • Like 6
  • @ Emilia Muraru
   Corina check icon
   Eu tocmai am redescoperit cu plăcere Cațavencii. Îmi place mai ales Doru Bușcu. Și în Cotidianul îmi plăcea. Măcar acolo nu dai de știri sinistre.
   • Like 1
  • @ Corina
   Asta inseamna ca nu va oripileaza ce semnaleaza Emilia?
   • Like 2
  • @ Danescu Cristina
   Corina check icon
   Ba da. Mă oripilează și numele rubricii. :)) Dar n-aș renunța la o întreagă publicație din cauza unui nume sau a unei gafe. În cazul de față, te lipsești de bucurii. Eu așa văd lucrurile.
   • Like 2
  • @ Corina
   Mda. Eu penalizez deraierile, altfel, inseamna ca le incurajez si permit repetarea lor. Si ,daca intreaga publicatie consimte publicand, inseamna ca este de acord. Atunci parasesc intreaga publicatie. Eu asa vad lucrurile.
   • Like 2
 • Holly fucking shit...am trait sa o vad si pe asta. Da...CTP-ul o mai lua din cand in cand pe aratura, mai scotea cate o jignire negandita pe gura, pe care mai apoi incerca sa o explice cu rationamente trase de par, dar o ipocrizie mai ranceda, mai strigatoare la cer, o infierare mai stalinista decat asta, nu mi-a fost dat sa citesc. Pai daca tot se apuca CTP-ul sa apere onoarea celor doua doamne, haideti sa dam si niste citate despre femei din nemuritoarea opera CTP-iana.
  Zice asa...
  "Comportamentul lor obişnuit se schimbă brusc; oricât de diferite ar fi ca intelect, vârstă şi înfăţişare, capată parcă un aer comun, de specie, seamănă între ele, aşa cum ni se pare că seamănă toate pisicile, sau găinile." sau asa.... "Cu atât mai mult cu cât femeile, de fapt, nu gândesc. Cu excepţiile de rigoare, la fel de dese ca pinguinii albaştri, ele mimează gândirea omenească." sau asa..."Creând femeia din coasta lui Adam, adică prin clonare, Dumnezeu a executat o operaţie de inginerie genetică prin care a adus pe lume celălaltul, diferitul. În ce scop? Dumnezeu ştie! Cum tot doar el ştie de unde venim şi unde ne ducem…"
  • Like 4
  • @ Mihaly Foldes
   Corina check icon
   Citatele provin dintr-un text interesant, care nu mă jignește câtuși de puțin, încheiat așa: „Cum spuneam, femeia e mai departe decât bărbatul de ceea ce se numeşte om. În schimb, e mai aproape de Dumnezeu…”
   https://www.stiridecluj.ro/national-international/mesajul-socant-al-lui-ctp-de-8-martie-femeia-nu-e-om
   • Like 3
  • @ Mihaly Foldes
   Citatele dvs. sunt doar niste franturi, sensul lor este grav afectat, cu intentie, dupa parerea mea, foarte departe de ceea ce se dorea a fi transmis in textele respective...
   • Like 3
  • @ Mihaly Foldes
   Interesante texte...nu le-am intalnit pana acum...Dar as fi vrut sa vad contexul. Ultimul exemplu, cel cu clonarea , cred ca l-ati interpretat gresit. Si asta nu justifica textul lui Avram.
   • Like 2
  • @ Danescu Cristina
   Corina check icon
   În răspunsul meu există linkul textului întreg.
   • Like 2
  • @ Corina
   antonia check icon
   Pentru mine articolul ala a fost o faza haioasa: era un titlu cu o smecherie de presa care sugera ceva in genul ' uite domle ce-a putut sa afirme CTP, ca femeile nu sunt oameni, si asta taman de ziua lor'' . Am avut un sentiment de stanjenire, ca si cum as fi avut vreo responsabilitate, si parere de rau ca domnul CTP a scris ceva revoltator, amestecat cu presimtirea ca, na, ctp va zice pe sleau niste adevaruri incontestabile despre femei ; adica ' ne-a prins ' :))
   Defapt, citind (cred ca ) am inteles ideea lui : nu vedea rostul unei zile a femeii ca si cum femeia n-ar fi om in deplinatatea lui, si a facut asta tachinand in mod amuzant si afectuos femeile.
   Ceea ce e dragut.
   • Like 4
  • @ Corina
   Multumesc!
   • Like 1
  • @ Corina
   L-am citit!
   Raman in continuare la fel de indragostita de circumvolutiunile adanci ale lui CTP !
   • Like 3
  • @ Danescu Cristina
   Corina check icon
   Cu plăcere!
   • Like 1
  • @ antonia
   Corina check icon
   Eu l-am luat în serios, că nu prea pot altfel. :)
   • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult