Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Un nou maxim azi: 1.112 de cazuri noi, 25 de decese. Medic: „În acest ritm, vom ajunge în luna octombrie la 150.000 de cazuri la nivel național”

Izoleta covid

Numărul îmbolnăvirilor provocate de noul coronavirus continuă să crească în România. 1.112 persoane au fost diagnosticate cu covid în ultimele 24 de ore, iar 25 de persoane și-au pierdut viața.

„Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul total de persoane internate în spitale cu covid este de 5.586, la ATI fiind internați 285 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.334 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 iulie.

Pe teritoriul României, 250 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 816 persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 1.334 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

În ritmul acesta, vom constata în august valori zilnice ale infectărilor de 1400 - 1600, estimează medicul Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara. Într-o intervenție la postul Digi24, medicul a estimat că în octombrie România va înregistra 150.000 de cazuri la nivel național.

Ce este foarte îngrijorător, spune doctorul, este că „au crescut și cazurile foarte severe”. „Nu știu până la ce punct vom rezista, personalul medical este foarte epuizat”, a continuat Cristian Oancea.

Medicul a făcut apel la populație să nu îngreuneze munca medicilor și să respecte regulile: „Un șezlong la marepe zece zile costă 500 lei. Un pat ATI mă costă 20.000 de lei”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Suntem demult la peste 150000 de cazuri national.mult mai multe.in momentul in care ai spus : am descoperit un virus ,el e deja demult raspandit.Testarea e mai inutila ca niiciodata acum ,mai ales la ritmul si la nr asta.teoretic e minunata: testezi in masa dar nu in 5 ani .testezi in masa in 3 luni ca sa poti afla ceva concret.daca vom testa si peste 3 ani evident ca vom mai descoperi cazuri.tehnica de a cauta furnici in iarba e penibila.plus catalogarea contaminatilor ca si pacienti ! Plus termenul asimptomatic asociat cu bolnav.asta e doar analfabetism medical.sii fistruge si ideea importantei bolii inclusiv in randul corpului medical.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Poate ar fi bine ca de-acum înainte să enumerăm toată familia:
    1. MERS/ 2. EBOLA / 3. SARS 1 /4. SARS 2 (produce afecţiunea numită Covid-19)
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Iar de pe șezlong te ridici și pleci acasă. De la ATI ai 90% șanse să pleci cu picioarele înainte. Dar cine să asculte? După mine, potopul!
    • Like 1
    • @ Delia MC
      Valentin check icon
      Păi drumul e de la şezlong la coşciug. Simplu!
      • Like 1
  • Valentin check icon
    Dom'le, a fost românul în vacanţă? A fost. A trecut vremea de vacanţă? A trecut. Acum e vreme de murit. Toate la timpul lor.
    • Like 1
    • @ Valentin
      Si cat ar fi de greu din camera de supraveghere amenzi x x

      • Like 1
    • @ Aloha Dieux
      Valentin check icon
      Ar creşte PIB-ul vertiginos.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult