Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un nou maxim azi: 1.112 de cazuri noi, 25 de decese. Medic: „În acest ritm, vom ajunge în luna octombrie la 150.000 de cazuri la nivel național”

Izoleta covid

Numărul îmbolnăvirilor provocate de noul coronavirus continuă să crească în România. 1.112 persoane au fost diagnosticate cu covid în ultimele 24 de ore, iar 25 de persoane și-au pierdut viața.

„Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul total de persoane internate în spitale cu covid este de 5.586, la ATI fiind internați 285 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.334 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 iulie.

Pe teritoriul României, 250 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 816 persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 1.334 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

În ritmul acesta, vom constata în august valori zilnice ale infectărilor de 1400 - 1600, estimează medicul Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara. Într-o intervenție la postul Digi24, medicul a estimat că în octombrie România va înregistra 150.000 de cazuri la nivel național.

Ce este foarte îngrijorător, spune doctorul, este că „au crescut și cazurile foarte severe”. „Nu știu până la ce punct vom rezista, personalul medical este foarte epuizat”, a continuat Cristian Oancea.

Medicul a făcut apel la populație să nu îngreuneze munca medicilor și să respecte regulile: „Un șezlong la marepe zece zile costă 500 lei. Un pat ATI mă costă 20.000 de lei”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Suntem demult la peste 150000 de cazuri national.mult mai multe.in momentul in care ai spus : am descoperit un virus ,el e deja demult raspandit.Testarea e mai inutila ca niiciodata acum ,mai ales la ritmul si la nr asta.teoretic e minunata: testezi in masa dar nu in 5 ani .testezi in masa in 3 luni ca sa poti afla ceva concret.daca vom testa si peste 3 ani evident ca vom mai descoperi cazuri.tehnica de a cauta furnici in iarba e penibila.plus catalogarea contaminatilor ca si pacienti ! Plus termenul asimptomatic asociat cu bolnav.asta e doar analfabetism medical.sii fistruge si ideea importantei bolii inclusiv in randul corpului medical.
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Poate ar fi bine ca de-acum înainte să enumerăm toată familia:
  1. MERS/ 2. EBOLA / 3. SARS 1 /4. SARS 2 (produce afecţiunea numită Covid-19)
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Iar de pe șezlong te ridici și pleci acasă. De la ATI ai 90% șanse să pleci cu picioarele înainte. Dar cine să asculte? După mine, potopul!
  • Like 1
  • @ Delia MC
   Valentin check icon
   Păi drumul e de la şezlong la coşciug. Simplu!
   • Like 1
 • Valentin check icon
  Dom'le, a fost românul în vacanţă? A fost. A trecut vremea de vacanţă? A trecut. Acum e vreme de murit. Toate la timpul lor.
  • Like 1
  • @ Valentin
   Si cat ar fi de greu din camera de supraveghere amenzi x x

   • Like 1
  • @ Aloha Dieux
   Valentin check icon
   Ar creşte PIB-ul vertiginos.
   • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult