Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un polițist din Iași, acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore. Tatăl fetei: „Criminal! Nici nu i-aș da voie să poarte haina statului!”

Victima agresiune

Foto: Imagine generică Guliver Getty Images

Un polițist din Iași este acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore de 16 ani. S-a întâmplat ieri la Iași. Părinții adolescentei au făcut plângere la Poliție, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Raducăneni au început o anchetă.

Fata de 16 ani lucra cu ziua, la patroana unui magazin din Gorban, județul Iași. Obișnuia să mai vândă în magazin și să o ajute la treburile casei. Ieri, patroana a rugat-o pe fată să meargă acasă să pună rufele din baie la uscat afară. Tatăl adolescentei povestește că „polițistul, soțul patroanei, era singur acasă. A chemat-o la el în dormitor şi i-a zis să îi dea un pupic pe guriţă. A sărutat-o pe ureche, pe gât, pe gură. A împins-o pe pat şi i-a pus mâna pe burtă şi a mângâiat-o".

Cum a reușit adolecenta să scape? „Fiica mea l-a refuzat. L-a repezit. Ea mi-a spus ca a ieșit afară și a fugit spre casă ", povestește tatăl care precizează că a aflat de la fată atunci cînd a certat-o că stă cu prietenul afară. Iar adolescenta a început să plângă și i-a spus totul. Familia poveștește că au depus dimineață plângere.

Cum ar caracteriza atitudinea agentului de poliție?

„Criminal! Nici nu i-aș da voie să poarte haina statului! De câte ori îmi aduc aminte de el, îmi vine să plâng. Îmi vine să îi dau foc la casă, nu știu ce să fac! ", a povestit tatăl adolescentei care ar fi fost agresată de polițist.

Agentul de poliţie a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni la secţia de Poliţie la care lucrează. 

Procurorul Niculina Lisnic, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, a declarat ca ancheta este în desfăşurare, a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de agresiune sexuală. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • GabiC check icon
  In rem se cerceteaza fapta; Nu autorul;
  Adica... "poate nu s-a petrecut asa si minte fata"
  Se poate sa pui cuvantul "organului" mai prejos de cuvantul unei "mucoase" de 16 ani?
  Si- acu` ( zice politia) - poate si-a cerut`o! Hai- ca prea venea pe acasa sa puna rufele la uscat!; Ce nu stim noi?!
  Uite- va poate povesti si doamnadan;
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult