Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un polițist din Iași, acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore. Tatăl fetei: „Criminal! Nici nu i-aș da voie să poarte haina statului!”

Victima agresiune

Foto: Imagine generică Guliver Getty Images

Un polițist din Iași este acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore de 16 ani. S-a întâmplat ieri la Iași. Părinții adolescentei au făcut plângere la Poliție, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Raducăneni au început o anchetă.

Fata de 16 ani lucra cu ziua, la patroana unui magazin din Gorban, județul Iași. Obișnuia să mai vândă în magazin și să o ajute la treburile casei. Ieri, patroana a rugat-o pe fată să meargă acasă să pună rufele din baie la uscat afară. Tatăl adolescentei povestește că „polițistul, soțul patroanei, era singur acasă. A chemat-o la el în dormitor şi i-a zis să îi dea un pupic pe guriţă. A sărutat-o pe ureche, pe gât, pe gură. A împins-o pe pat şi i-a pus mâna pe burtă şi a mângâiat-o".

Cum a reușit adolecenta să scape? „Fiica mea l-a refuzat. L-a repezit. Ea mi-a spus ca a ieșit afară și a fugit spre casă ", povestește tatăl care precizează că a aflat de la fată atunci cînd a certat-o că stă cu prietenul afară. Iar adolescenta a început să plângă și i-a spus totul. Familia poveștește că au depus dimineață plângere.

Cum ar caracteriza atitudinea agentului de poliție?

„Criminal! Nici nu i-aș da voie să poarte haina statului! De câte ori îmi aduc aminte de el, îmi vine să plâng. Îmi vine să îi dau foc la casă, nu știu ce să fac! ", a povestit tatăl adolescentei care ar fi fost agresată de polițist.

Agentul de poliţie a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni la secţia de Poliţie la care lucrează. 

Procurorul Niculina Lisnic, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, a declarat ca ancheta este în desfăşurare, a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de agresiune sexuală. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • GabiC check icon
  In rem se cerceteaza fapta; Nu autorul;
  Adica... "poate nu s-a petrecut asa si minte fata"
  Se poate sa pui cuvantul "organului" mai prejos de cuvantul unei "mucoase" de 16 ani?
  Si- acu` ( zice politia) - poate si-a cerut`o! Hai- ca prea venea pe acasa sa puna rufele la uscat!; Ce nu stim noi?!
  Uite- va poate povesti si doamnadan;
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult