Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Un tânăr dintr-o comună din Suceava, șef de promoție cu 10 pe linie la Liceul Teoretic din Vatra Dornei. A făcut naveta peste 40 de kilometri pe zi

Monitorul de Suceava

Un tânăr din comuna Ciocănești, județul Suceava, a ieșit șef de promoție cu 10 pe linie la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, fiind nevoit să facă naveta 40 de kilometri dus-întors pe zi pentru a ajunge la liceu, scrie Monitorul de Suceava.

Gabriel Rusu spune că nu a făcut niciodată meditații și că mare parte din materie o înțelegea din clasă, iar acasă o aprofunda.

„Nu sunt tocilar, eu nu pot reține învățând pe de rost, ci doar logic, pe baza unor asocieri, a unor imagini și a unor rezumate. La clasă eram atent, receptiv, iar acasă lăsam undeva la 20 – 30% pentru aprofundare. Nu am avut niciodată nevoie de meditații, nici acum pentru Bacalaureat, având în vedere că cerințele examenului sunt din materia de liceu, nu văd de ce aș avea nevoie”, a declarat Gabriel Rusu pentru Monitorul de Suceava.

El a povestit că zilnic drumul îî lua 40 de minute dus, 40 de minute întors. „Plecam la 7:20 dimineața și ajungeam aproape de 15:00. Mai rău a fost în clasele a IX-a și a X-a, când am prins niște autobuze mici, microbuze aglomerate și mie îmi era rău de mașină. Microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane. Exceptând partea asta, e obositor, dar și frumos, mai ai ocazia să socializezi și devine rutină la un moment dat”, a spus Gabriel Rusu.

Tatăl și fratele mai mare sunt preoți, iar Gabriel vrea să devină medic. El se pregătește pentru admiterea la Universitatea de Medicină din Iași. Până atunci, învață pentru Bacalaureat. „Datorez o bună parte a rezultatelor mele și colectivului de profesori de la clasă, oameni deosebiți, dintre care aș menționa pe doamna Daniela Cornețchi, de la limba română, Liliana Afloarei, de la fizică, care a predat această disciplină pe înțelesul tuturor, Ciprian Vrânceanu, de la istorie, Octavian Rezuș, de la matematică, Marius Marinuc – psihologie, Adina Caciur - biologie”, a mai spus Gabriel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Felicitari!!!
    • Like 0

Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult