Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Unde e coadă pe aeroportul „Avram Iancu”

Cristian Tudor Popescu

 Cu câțiva ani în urmă, am mai fost în Alba Iulia trecând prin Cluj. Atunci am scris despre gâlmele de pe pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, care la aterizare îți aduceau conținutul stomacului în gât. Acum, contactul cu pista a fost „pâine unsă cu unt”. Pe vremuri, pasagerii aplaudau așa ceva.

Ajung însă spre ieșire și mă duc la toaletă, ca de altfel mulți alți pasageri. Se formează o coadă de vreo 10 persoane. Nu pricep de ce. Când, în sfârșit, răzbesc în locul de ușurare, fac ochii mari: 1 (una) cabină WC, 1 (un) pisoar. Dacă era vorba de o desecare, mai treacă-meargă, dar în caz de treabă mare, respectivul risca să fie scos cu forța din locaș de cei care stăteau la rând. Proiectanții vor fi presupus că producția românească specifică, atât solidă cât și lichidă, a intrat în recesiune. Dar cu producția internațională ce facem?

În Alba Iulia regăsesc așa-zisul Monument al Unirii, poreclit Feisbuc de iulienii albi, neclintit și la fel de urât și aberant ca atunci când scriam despre el...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult