Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Unde e coadă pe aeroportul „Avram Iancu”

Cristian Tudor Popescu

 Cu câțiva ani în urmă, am mai fost în Alba Iulia trecând prin Cluj. Atunci am scris despre gâlmele de pe pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, care la aterizare îți aduceau conținutul stomacului în gât. Acum, contactul cu pista a fost „pâine unsă cu unt”. Pe vremuri, pasagerii aplaudau așa ceva.

Ajung însă spre ieșire și mă duc la toaletă, ca de altfel mulți alți pasageri. Se formează o coadă de vreo 10 persoane. Nu pricep de ce. Când, în sfârșit, răzbesc în locul de ușurare, fac ochii mari: 1 (una) cabină WC, 1 (un) pisoar. Dacă era vorba de o desecare, mai treacă-meargă, dar în caz de treabă mare, respectivul risca să fie scos cu forța din locaș de cei care stăteau la rând. Proiectanții vor fi presupus că producția românească specifică, atât solidă cât și lichidă, a intrat în recesiune. Dar cu producția internațională ce facem?

În Alba Iulia regăsesc așa-zisul Monument al Unirii, poreclit Feisbuc de iulienii albi, neclintit și la fel de urât și aberant ca atunci când scriam despre el...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult