Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul de Externe maghiar, despre nominalizarea lui Erdogan la Premiul Nobel pentru Pace: „Singura încercare de mediere reușită care a dat vreo speranță de pace este cea a Turciei”

Erdogan și Putin

Foto: Vyacheslav Prokofyev/ AP/ Profimedia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan este printre nominalizații la Premiul Nobel pentru Pace. Una dintre nominalizări vine din partea Organizației Statelor Turcice, din al cărui consiliu face parte Attila Tilki, un deputat al partidului Fidesz, aflat la putere, a spus ministrul maghiar al Afacerilor Externe. Peter Szijártó. Potrivit lui Szijártó, citat de telex.hu și dailynewshungary.com, Erdogan a dat „o speranță de pace” prin rolul său în negocierile din timpul războiului între Rusia și Ucraina.

„Oricine vorbește despre pace este prezentat imediat ca un aliat al lui Putin, este înfățișat imediat ca un prieten al rușilor, un propagandist al Kremlinului. Dar singura modalitate de a pune capăt războiului este prin negocieri. Încercările de succes ale Turciei de mediere au dovedit acest lucru.

De fapt, până în prezent, singura încercare de mediere reușită care a dat vreo speranță de pace este cea a Turciei, a președintelui Erdoğan și a ministrului Cavusoglu personal, care a dus la Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră. Îndemnăm Turcia să-și continue eforturile de mediere, deoarece datorită eforturilor Turciei ne putem apropia de speranța păcii”, a spus Szijjártó, în timpul unei conferințe comune cu omologul să turc Mevlüt Cavusoglu.

Și Senatul pakistanez l-a propus pe Erdogan la Nobel, pentru eforturile sale de pace „înaintea şi în timpul războiului Rusia-Ucraina'', scrie Agerpres.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat unui trio compus din organizaţia neguvernamentală rusă Memorial, Centrul ucrainean pentru libertăţi civile şi militantul belarus încarcerat Ales Bialiaţki.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult