Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

USR pregătește un guvern din umbră care ar putea fi condus de Dacian Cioloș

Nicușor Dan - Dacian Cioloș

Uniunea Salvați România (USR) intenționează să formeze un guvern din umbră care să preia puterea în 2020, spune liderul USR, Nicușor Dan, care nu exclude ca acest guvern să fie condus de Dacian Cioloș.

„Am vorbit de un Guvern din umbră pentru sfârşitul anului 2018. În momentul în care USR va lua această decizie se va uita și în interior și în exterior, pentru a găsi persoanele competente și potrivite. Nu exclud”, a spus Nicușor Dan, liderul USR, când a fost întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea conduce acest Executiv, potrivit Digi24. 

El a adăugat că USR va colabora în domeniul elaborării politicilor publice cu Platforma România 100 a fostului premier Dacian Cioloș.

(Foto captura video)

„Obiectivele noastre pentru următorii doi ani, înainte de cele patru cicluri de alegeri care urmează, sunt ca USR-ul să devină al doilea partid din România, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe la alegerile locale din 2020, să obțină un scor la alegerile parlamentare care îi permite sa numească prim-ministrul în 2020. Vom avea un guvern din umbră cu care sperăm să preluăm puterea în 2020”, a spus Nicușor Dan, care a fost reales președinte al USR la congresul de la Cluj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Anon check icon
  Guvern din umbra...nu stiu daca e cea mai buna exprimare. Succes!
  • Like 0
  • @ Anon
   Termenul vine de aici https://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_Cabinet
   • Like 0
  • @ Anon
   Bator check icon
   Daca nu va fi guvern din umbra, va fi macar din exil.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult