Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

USR pregătește un guvern din umbră care ar putea fi condus de Dacian Cioloș

Nicușor Dan - Dacian Cioloș

Uniunea Salvați România (USR) intenționează să formeze un guvern din umbră care să preia puterea în 2020, spune liderul USR, Nicușor Dan, care nu exclude ca acest guvern să fie condus de Dacian Cioloș.

„Am vorbit de un Guvern din umbră pentru sfârşitul anului 2018. În momentul în care USR va lua această decizie se va uita și în interior și în exterior, pentru a găsi persoanele competente și potrivite. Nu exclud”, a spus Nicușor Dan, liderul USR, când a fost întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea conduce acest Executiv, potrivit Digi24. 

El a adăugat că USR va colabora în domeniul elaborării politicilor publice cu Platforma România 100 a fostului premier Dacian Cioloș.

(Foto captura video)

„Obiectivele noastre pentru următorii doi ani, înainte de cele patru cicluri de alegeri care urmează, sunt ca USR-ul să devină al doilea partid din România, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe la alegerile locale din 2020, să obțină un scor la alegerile parlamentare care îi permite sa numească prim-ministrul în 2020. Vom avea un guvern din umbră cu care sperăm să preluăm puterea în 2020”, a spus Nicușor Dan, care a fost reales președinte al USR la congresul de la Cluj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Anon check icon
  Guvern din umbra...nu stiu daca e cea mai buna exprimare. Succes!
  • Like 0
  • @ Anon
   Termenul vine de aici https://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_Cabinet
   • Like 0
  • @ Anon
   Bator check icon
   Daca nu va fi guvern din umbra, va fi macar din exil.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult