Peste 18.100 de persoane s-au înscris în primele 22 de ore pe Platforma România 100, lansată miercuri de fostul premier Dacian Cioloș. Dintre acestea 3.970 de persoane și-au trimis și CV-ul pentru a se implica în activitățile Platformei, potrivit datelor obținute de Republica.ro.
UPDATE Aproape 25.700 de persoane s-au înscris pe Platforma România 100 în 47 de ore de la lansare, potrivit datelor de pe site-ul mișcării civice.
„Schimbarea României poate să vină doar de la o implicare cetățenească activă şi masivă. Vă invităm să veniți alături de noi, să vă alăturați echipei Platformei România 100. Vă invităm să schimbăm România. Împreună!”, a anunțat miercuri într-un comunicat Dacian Cioloș, împreună cu Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache şi Alin Mituța, membri fondatori ai Platformei.
Între inițiatorii Platformei România 100 se numără nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Insa teoretizari de felul acesta sunt sustinute de toate partidele parlamentare; nu cunosc vreun partid sau vreun parlamentar care sa nu afirme exact aceleasi lucruri.
Din "manifestul" domnului Ciolos lipsesc insa cateva lucruri importante: astfel, domnia sa nu pomeneste nimic despre incalcarile repetate ale drepturilor omului, comise de catre unele institutii ale Statului roman, si pentru care Romania ocupa locul trei in topul celor mai sanctionate tari la CEDO.
Se pare insa ca abuzurile sistematice comise de unele institutii ale Statului roman contra propriilor sai cetateni nu-l preocupa si nu il ingrijoreaza pe dl. Ciolos.
Domnia sa are preocupari mai inalte decat cele ale vreunui cetatean oarecare ce a fost abuzat de vreun angajat al Parchetului sau de catre ANAF.
Domnul Ciolos a fost timp de un an de zile liderul uni guvern care s-a bucurat de sustinerea Parlamentului si a Presedintelui, avand la dispozitie toate parghiile decizionale, Ca atare, ma intreb de ce oare dl. Ciolos nu a pus la acea vreme in practica aceste deziderate pe care astazi le clameaza cu atata entuziasm ?
Cine l-o fi impiedicat ?
Si daca dl. Ciolos, atunci cand a detinut puterea, nu a reusit sa-si puna in practica viziunea sa despre societatea romaneasca, cum va face domnia sa acest lucru astazi, cand nu mai este nici macar parlamentar ?
In final, as indrazni sa afirm ca desi guvernul Ciolos nu a comis abuzuri si furaciuni abominabile precum comise in fostele guvernari Boc-Basescu sau Nastase, a avut totusi o prestatie mai mult decat mediocra.
Insa eu constat ca multi nu au avut rabdare nici macar o luna cu noul guvern, desi, spre deosebire de guvernul Ciolos, actualii guvernanti sunt legirimati de alegeri necontestate de nimeni. Nu este oare un paradox ?