Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Valeriu Gheorghiță: Deja suntem în scenariul în care era Italia anul trecut. Spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt copleşite de pacienți cu covid

Valeriu Gheorghita.

Foto: Inquam Photos / George Călin

România se află deja în scenariul în care s-a aflat anul trecut Italia, țara lovită cel mai greu de primul val al pandemiei, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu (al Italiei - n.n.), este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, răspunzând la întrebarea cât de departe suntem de situaţia din Italia de anul trecut, scrie News.ro.

Medicul a avertizat că valul patru este mai agresiv, deoarece varianta Delta se răspândeşte mult mai uşor.

„Este o situaţie extrem de complicată, valul patru este agresiv şi este agresiv din cauza variantei Delta care se răspândeşte mult mai uşor, care generează într-un timp scurt un număr de cazuri şi evident că pentru a limita numărul de cazuri noi avem nevoie pe de o parte de câteva lucruri - să respectăm regulile igienico-sanitare, să ne vaccinăm, în cazul în care avem simptome să rămânem acasă, să nu mai ieşim pe stradă cu gândul că avem o răceală, să stăm acasă, să ne testăm, să ţinem legătura cu medicul de familie şi să nu întârziem prezentarea la spital în cazul în care vedem că evoluţia nu ar fi cum ar trebui să fie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citiți și:

  • Cristian Tudor Popescu: Estimp

Raportat la populație, în prezent România este pe primul loc în lume la morți.

Sursa: worldometers.info

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Valeriu Gheorghiță: Deja suntem în scenariul în care era Italia anul trecut."
    Omul, candid (i se citește pe chip), recunoaște din start. Știm cine sunt actorii, figuranții, care e recuzita etc. Chiar și regizorii.
    Ce nu cunoaștem: cine sunt scenariștii, ce scenarii au (mai) "developat", cine sunt producătorii, care va fi succesul de box-office. Și parcă se simte nevoia de "traducători" mai mulți și mai iscusiți.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult