Foto: Inquam Photos / George Călin
România se află deja în scenariul în care s-a aflat anul trecut Italia, țara lovită cel mai greu de primul val al pandemiei, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă
„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu (al Italiei - n.n.), este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, răspunzând la întrebarea cât de departe suntem de situaţia din Italia de anul trecut, scrie News.ro.
Medicul a avertizat că valul patru este mai agresiv, deoarece varianta Delta se răspândeşte mult mai uşor.
„Este o situaţie extrem de complicată, valul patru este agresiv şi este agresiv din cauza variantei Delta care se răspândeşte mult mai uşor, care generează într-un timp scurt un număr de cazuri şi evident că pentru a limita numărul de cazuri noi avem nevoie pe de o parte de câteva lucruri - să respectăm regulile igienico-sanitare, să ne vaccinăm, în cazul în care avem simptome să rămânem acasă, să nu mai ieşim pe stradă cu gândul că avem o răceală, să stăm acasă, să ne testăm, să ţinem legătura cu medicul de familie şi să nu întârziem prezentarea la spital în cazul în care vedem că evoluţia nu ar fi cum ar trebui să fie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Citiți și:
- Cristian Tudor Popescu: Estimp
Raportat la populație, în prezent România este pe primul loc în lume la morți.
Sursa: worldometers.info
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Omul, candid (i se citește pe chip), recunoaște din start. Știm cine sunt actorii, figuranții, care e recuzita etc. Chiar și regizorii.
Ce nu cunoaștem: cine sunt scenariștii, ce scenarii au (mai) "developat", cine sunt producătorii, care va fi succesul de box-office. Și parcă se simte nevoia de "traducători" mai mulți și mai iscusiți.