Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Varul din VAR! Goffin și Tiafoe, lângă Smith și Năstase

David Goffin - Frances Tiafoe

Foto: Alastair Grant / AP - The Associated Press / Profimedia

Frances Tiafoe ia grămada de peturi golite de el în timpul celor 4 ore și 36 min. de încleștare cu David Goffin și le pune în tomberon. După ce a fost învins într-o luptă epopeică, își face curățenie la locul de muncă...

Unul dintre cele mai tenis meciuri pe care le-am văzut vreodată la Wimbledon. Ar fi bine de știut câte lovituri tari au trimis cei doi pe linii sau în marja câtorva centimetri – au fost mai multe decât îmi amintesc să fi văzut vreodată într-un meci.

Un meci desfășurat în sistemul internațional de măsură CGS – Centimetru Gram Secundă! Precizia marilor jucători de altădată Laver, Năstase, McEnroe, Agassi, combinată incredibil cu viteza și accelerațiile jocului de azi!

Tot tenisul. Crosuri în forță, încheiate cu scurte la 1 m de fileu sau cu longline-uri imposibile, contrascurte scoase de la o palmă de iarbă, voléuri din extensie la limită, serii de ași la 15-40, 0-30, 0-40. Am văzut schimburi de câte 7, 8, 10 lovituri care ar fi trebuit să fie câștigătoare, și totuși cei doi le-au trimis înapoi, tot cu lovitură de atac!

Soarta meciului s-a scris la 5-5 și 0-30 pe serviciul lui Goffin în setul 5. Belgianul a trimis o dreaptă inversă, ca de obicei, la tușă, mingea a părut afară, arbitrul de linie a strigat out!, Goffin a stat o clipă pe gânduri, apoi a cerut verificarea video.

VAR a arătat că mingea mușcase 1 mm din var! – în loc de 0-40 și 3 mingi de break pentru american, s-a făcut 15-30. De aici, Goffin n-a mai pierdut decât un singur punct până la victorie...

În arhiva mea caldă, alb-verde, Goffin-Tiafoe 7-6, 5-7, 5-7, 6-4, 7-5 se așază alături de finala Wimbledon 1972, 4-6, 6-3, 6-3, 4-6, 7-5, Smith-Năstase.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult