Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Varul din VAR! Goffin și Tiafoe, lângă Smith și Năstase

David Goffin - Frances Tiafoe

Foto: Alastair Grant / AP - The Associated Press / Profimedia

Frances Tiafoe ia grămada de peturi golite de el în timpul celor 4 ore și 36 min. de încleștare cu David Goffin și le pune în tomberon. După ce a fost învins într-o luptă epopeică, își face curățenie la locul de muncă...

Unul dintre cele mai tenis meciuri pe care le-am văzut vreodată la Wimbledon. Ar fi bine de știut câte lovituri tari au trimis cei doi pe linii sau în marja câtorva centimetri – au fost mai multe decât îmi amintesc să fi văzut vreodată într-un meci.

Un meci desfășurat în sistemul internațional de măsură CGS – Centimetru Gram Secundă! Precizia marilor jucători de altădată Laver, Năstase, McEnroe, Agassi, combinată incredibil cu viteza și accelerațiile jocului de azi!

Tot tenisul. Crosuri în forță, încheiate cu scurte la 1 m de fileu sau cu longline-uri imposibile, contrascurte scoase de la o palmă de iarbă, voléuri din extensie la limită, serii de ași la 15-40, 0-30, 0-40. Am văzut schimburi de câte 7, 8, 10 lovituri care ar fi trebuit să fie câștigătoare, și totuși cei doi le-au trimis înapoi, tot cu lovitură de atac!

Soarta meciului s-a scris la 5-5 și 0-30 pe serviciul lui Goffin în setul 5. Belgianul a trimis o dreaptă inversă, ca de obicei, la tușă, mingea a părut afară, arbitrul de linie a strigat out!, Goffin a stat o clipă pe gânduri, apoi a cerut verificarea video.

VAR a arătat că mingea mușcase 1 mm din var! – în loc de 0-40 și 3 mingi de break pentru american, s-a făcut 15-30. De aici, Goffin n-a mai pierdut decât un singur punct până la victorie...

În arhiva mea caldă, alb-verde, Goffin-Tiafoe 7-6, 5-7, 5-7, 6-4, 7-5 se așază alături de finala Wimbledon 1972, 4-6, 6-3, 6-3, 4-6, 7-5, Smith-Năstase.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult