Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Venus e Simona mea

E posibil să joci bine și, totuși, să nu câștigi pentru că adversara joacă și mai bine? Chibiții de profesie resping de obicei această situație, învinuind-o pe învinsă. Eu n-am ce să-i reproșez Simonei.

În primul set, pierdut cu 5-7, n-a reușit să-și facă serviciul decât o dată. N-a servit rău, dar Kerber a returnat cu o siguranță și forță greu parabile.

A comis greșeli mari: la 3-4 în primul set, și-a pierdut serviciul cu o dreaptă expediată în burta fileului de la 2 m, pe o minge ușoară respinsă cu greu de Angelique. În tie-break-ul setului 2 a avut mingea iarăși sărită din pământ lângă fileu, destul de înaltă pentru smeci, pe care l-a executat slab, în direcția lui Kerber – nemțoaica a expediat nesperatul cadou în banda fileului, de unde mingea a sărit în pieptul Simonei. Privite atent, aceste greșeli sunt însă rezultatul stresului generat de capacitatea uluitoare a lui Kerber de a scoate nenumărate mingi din poziții imposibile.

Nici dubla greșeală cu care a pierdut primul set nu e întâmplătoare – presiunea pe serviciul doi al Simonei exercitată de Kerber a fost continuă...

De câte ori a fost condusă, 3-5 în primul și al doilea set, Simona și-a dat drumu la joc, a făcut passing-uri, winnere și scurte memorabile, a servit mai bine. Dar replica Angeliquei a venit în forță de fiecare dată.

All in all, trebuie să recunoaștem că, în clipa de față, nemțoaica e superioară Simonei ca nivel general de joc. Lovește mingea mai devreme, mai tare, știe să alterneze bombele cu stopurile, servește mai solid. Stăpânește bine procedeul Radwańska, lovitura cu genunchii aproape la pământ. Ca și Rafa Nadal, Kerber, când se așază în colț cu forehand-ul ei de stângace poate lovi la fel de bine și imprevizibil atât inside-out cât și long-line.

În semifinală, Angelique o va întâlni pe Venus Williams – la 36 de ani, Williams cea mare și-a regăsit miraculos jocul pe iarbă care i-a adus 5 titluri la Wimbledon. Țin cu Venus, așa cum aș fi ținut cu Simona.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult