Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Victor Ponta: Evident că mă gândesc să candidez la alegerile prezidențiale din 2024

Victor Ponta - 2020 - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat marți seara, răspunzând la o întrebare la Digi24, că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. 

„Probabil. Nu ştiu să spun de pe acum şi mai e mult. (Dar vă gândiți serios). Evident că mă gândesc, pentru că eu văd 2024 ca un an special, nu doar pentru că termină dl Iohannis și mulți oameni politici vechi vor pleca din politică. Este anul în care avem patru alegeri: prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale. Deci, este momentul în care poţi să faci într-adevăr o reformă, în primul rând de persoane, dar şi de structură, de gândire politică, sau pierzi ocazia şi rămâi prins iarăşi în aceste cicluri nesfârşite de lupte intestine între preşedinte, Parlament şi aleşi locali”, a spus Victor Ponta la Digi24.

Liderul PRO România vede alegerile din 2024 drept o şansă uriaşă de schimbare radicală a României, care apare o dată la 20 de ani. „Eu, dacă ratez momentul 2024, ca om politic vorbesc, nu neapărat preşedinte, mie nu îmi mai vine rândul peste 20 de ani”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta a mai candidat la Președinția României în 2014, când a pierdut în turul al doilea în fața actualului președinte Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vai, cum, dar se putea sa nu ne onorati cu prezenta dvs., domnu' Ponta? Candidati linistit, fiti sigur ca n-am uitat nici candidatura precendenta, nici plagiatul, nimic.
  • Like 4
  • @ Jonn Jonzz
   Ponta are multe nume pentru ca n are rusine de nimeni si de nimic.Deci,o rusine poate fi votata de cei ca el.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult