Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Victor Ponta: Evident că mă gândesc să candidez la alegerile prezidențiale din 2024

Victor Ponta - 2020 - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat marți seara, răspunzând la o întrebare la Digi24, că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. 

„Probabil. Nu ştiu să spun de pe acum şi mai e mult. (Dar vă gândiți serios). Evident că mă gândesc, pentru că eu văd 2024 ca un an special, nu doar pentru că termină dl Iohannis și mulți oameni politici vechi vor pleca din politică. Este anul în care avem patru alegeri: prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale. Deci, este momentul în care poţi să faci într-adevăr o reformă, în primul rând de persoane, dar şi de structură, de gândire politică, sau pierzi ocazia şi rămâi prins iarăşi în aceste cicluri nesfârşite de lupte intestine între preşedinte, Parlament şi aleşi locali”, a spus Victor Ponta la Digi24.

Liderul PRO România vede alegerile din 2024 drept o şansă uriaşă de schimbare radicală a României, care apare o dată la 20 de ani. „Eu, dacă ratez momentul 2024, ca om politic vorbesc, nu neapărat preşedinte, mie nu îmi mai vine rândul peste 20 de ani”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta a mai candidat la Președinția României în 2014, când a pierdut în turul al doilea în fața actualului președinte Klaus Iohannis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vai, cum, dar se putea sa nu ne onorati cu prezenta dvs., domnu' Ponta? Candidati linistit, fiti sigur ca n-am uitat nici candidatura precendenta, nici plagiatul, nimic.
  • Like 4
  • @ Jonn Jonzz
   Ponta are multe nume pentru ca n are rusine de nimeni si de nimic.Deci,o rusine poate fi votata de cei ca el.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult