Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Victor Socaciu a plecat la cer cu căruța lui cu flori într-o zi de Crăciun

Victor Socaciu

Foto: Facebook Victor Socaciu

A plecat la cer cu căruța lui cu flori într-o zi de Crăciun și ne-a lăsat mai săraci de poezie, de cântec, de puritate, de frumusețe. Zăpada asta ce ne îngroapă, aici, la Suceava, cred că se scutură din căruța lui cu flori ce urcă spre rai.

Eram liceană când am început să îi fredonez melodiile, să îi respir versurile și mă minunam de câtă frumusețe a pus Dumnezeu într-un singur suflet de om. De câte ori ascultam melodia „Tata și caii” gândul îmi fugea la tata. Nu știu de ce...

Te-am iubit, te-am admirat, ți-am trăit muzica și poezia, ce îmi îmbogățea sufletul și îmi făcea inima să explodeze de fericire și îmi pare rău că ți-o spun atât de târziu, într-o zi de Crăciun, când ai plecat spre rai.

Nu știu ce o să cânți în cer, dar pe pământ de câte ori își va aminti cineva de Victor Socaciu se va gândi la o căruță cu flori. Cânt și plâng săracă de cuvinte și de inimă:

„În mâinile cui, privirile cui te-ating?

Trimite-mi vești înapoi,

Privirile cui și mâinile cui te strâng?

Trimite-mi vești despre noi...”

Trimite-ne vești din rai, Victor Socaciu! Cântă-ne și de acolo, dacă poți, în mâinile cui ți-ai așezat sufletul!? Cântă-ne și de acolo: privirile cui te-ating!?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult