Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Victor Socaciu a plecat la cer cu căruța lui cu flori într-o zi de Crăciun

Victor Socaciu

Foto: Facebook Victor Socaciu

A plecat la cer cu căruța lui cu flori într-o zi de Crăciun și ne-a lăsat mai săraci de poezie, de cântec, de puritate, de frumusețe. Zăpada asta ce ne îngroapă, aici, la Suceava, cred că se scutură din căruța lui cu flori ce urcă spre rai.

Eram liceană când am început să îi fredonez melodiile, să îi respir versurile și mă minunam de câtă frumusețe a pus Dumnezeu într-un singur suflet de om. De câte ori ascultam melodia „Tata și caii” gândul îmi fugea la tata. Nu știu de ce...

Te-am iubit, te-am admirat, ți-am trăit muzica și poezia, ce îmi îmbogățea sufletul și îmi făcea inima să explodeze de fericire și îmi pare rău că ți-o spun atât de târziu, într-o zi de Crăciun, când ai plecat spre rai.

Nu știu ce o să cânți în cer, dar pe pământ de câte ori își va aminti cineva de Victor Socaciu se va gândi la o căruță cu flori. Cânt și plâng săracă de cuvinte și de inimă:

„În mâinile cui, privirile cui te-ating?

Trimite-mi vești înapoi,

Privirile cui și mâinile cui te strâng?

Trimite-mi vești despre noi...”

Trimite-ne vești din rai, Victor Socaciu! Cântă-ne și de acolo, dacă poți, în mâinile cui ți-ai așezat sufletul!? Cântă-ne și de acolo: privirile cui te-ating!?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult