Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Victor Socaciu a plecat la cer cu căruța lui cu flori într-o zi de Crăciun

Victor Socaciu

Foto: Facebook Victor Socaciu

A plecat la cer cu căruța lui cu flori într-o zi de Crăciun și ne-a lăsat mai săraci de poezie, de cântec, de puritate, de frumusețe. Zăpada asta ce ne îngroapă, aici, la Suceava, cred că se scutură din căruța lui cu flori ce urcă spre rai.

Eram liceană când am început să îi fredonez melodiile, să îi respir versurile și mă minunam de câtă frumusețe a pus Dumnezeu într-un singur suflet de om. De câte ori ascultam melodia „Tata și caii” gândul îmi fugea la tata. Nu știu de ce...

Te-am iubit, te-am admirat, ți-am trăit muzica și poezia, ce îmi îmbogățea sufletul și îmi făcea inima să explodeze de fericire și îmi pare rău că ți-o spun atât de târziu, într-o zi de Crăciun, când ai plecat spre rai.

Nu știu ce o să cânți în cer, dar pe pământ de câte ori își va aminti cineva de Victor Socaciu se va gândi la o căruță cu flori. Cânt și plâng săracă de cuvinte și de inimă:

„În mâinile cui, privirile cui te-ating?

Trimite-mi vești înapoi,

Privirile cui și mâinile cui te strâng?

Trimite-mi vești despre noi...”

Trimite-ne vești din rai, Victor Socaciu! Cântă-ne și de acolo, dacă poți, în mâinile cui ți-ai așezat sufletul!? Cântă-ne și de acolo: privirile cui te-ating!?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult