Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

VIDEO. Scandal cu îmbrânceli la ședința de la Primăria Capitalei, după ce circa 20 de persoane nu au fost lăsate să intre în sală

Scandal joi la Primăria Capitalei. Circa 20 de persoane, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, nu au fost lăsate de polițiștii locali să intre în sala de ședințe a Consiliului General. 

Oamenii, care nu figurau pe lista persoanelor înscrise, au început să se îmbrâncească cu polițiștii locali de la ușa sălii de ședințe. Unii dintre ei au primit însă confirmare în urma cererii pe care au făcut-o la secretariatul primăriei, potrivit corespondentului Digi24.

Primarul Gabriela Firea a anunțat că trei polițiști locali au ajuns la spital, iar în urma incidentului vor fi făcute trei plângeri penale. Edilul a spus că de fapt cei care au provocat scandalul sunt membri ai unor ONG-uri apropiate de USR.

„Dintr-o dată s-a auzit un zgomot în spatele sălii și am aflat și noi ce se întâmplă: era vorba despre 20 de așa-ziși cetățeni, erau de fapt niște ONG-uri care sunt în relații de colaborare și prietenie cu reprezentanții USR, care doreau să intre în ședință”, a spus Gabriela Firea, potrivit Digi24.

Întrebată în legătură cu acuzațiile unor ONG-uri, potrivit cărora locurile destinate publicului la ședințele CGMB sunt ocupate de angajați ai Primăriei și polițiști locali în civil, astfel încât cetățenii să nu mai aibă loc, Gabriela Firea a răspuns că „acestea sunt manipulări și intoxicări menite să facă scandal”.