Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Violențe la Piața Unirii. Protestatarii au aruncat cu pietre în jandarmi

Violențe 30 martie

Când protestul împotriva măsurilor de protecție care a avut loc la București, în Piața Victoriei s-a încheiat, iar lucrurile păreau să se liniștească, la Piața Unirii au izbucnit violențe între o parte dintre manifestanți și jandarmi.

În imaginile surprinse de postul Digi24 se poate vedea cum protestatarii aruncă cu pietre, iar cel puțin un jandarm a fost rănit. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

Foto: Captură RTV

Câțiva protestatari au fost încătușați și reținuți de jandarmi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Au fost activate galeriile. Ca pe 10 august și ca de fiecare dată când unii au avut nevoie de scandal și destabilizare. Piața Unirii este teritoriul preferat, când nu primesc altă comandă.
  • Like 2
 • La comanda actioneaza jandarmii,mai concret la 10 august au batut cu ce-au avut fara sa arunce cu pietre protestatarii,acum,si-au primit-o dar nu mai au ordin sa treaca cu bulanul la bataie ca-n filme.
  SA NE AMINTIM SI AS LE AMINTIM INCLUSIV JUSTITIEI:
  10 august:
  "....tulumbe cu apă, gaze lacrimogene, fumigene, jandarmi din belșug, polițiști cu ghiotura, bâte, pumni, echipamentul specific din dotare. Forțe disproporționate, personaj coordonator îmbrăcat în alb"CUCOS", tomberoane incendiate, polițistă atacată, protestatari bătuți cu bâta, dube berechet, dubițe din belșug, ambulanțe, medici, paramedici și altele, destule."
  • Like 2
  • @ Nicolaie Apolzan
   Ce spui tu aici se vrea o justificare pentru ce au facut acei "protestatari" aseara? Ce spune Stroe Ana este in parte adevarat. Ce spui tu este adevarat dar suna de parca dai dreptate celor care au "protestat" cu pietre aseara.
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult