Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Viorica Dăncilă a fost angajată pe postul de consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Se pregătește și Ioan Mircea Pașcu

Fostul premier Viorica Dăncilă a primit funcția de consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a confirmat pentru G4Media.ro biroul de presă al BNR. Informația a fost publicată pentru prima dată de Antena3, care a scris că Viorica Dăncilă se va ocupa de strategia de sustenabilitate şi energie verde.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dăncilă a fost angajată în 15 mai, după ce a depus un dosar și a susținut un interviu, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un masterat în Spațiul Public European la SNSPA.

Se pregătește Ioan Mircea Pașcu

La Departamentul de Geopolitică din BNR va fi adus un alt pesedist Ioan Mircea Pașcu, fost vicepreședinte al Parlamentului European, a anunțat, într-o declarație pentru HotNews.ro, Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR.

Ioan Mircea Pașcu

Declarația lui Adrian Vasilescu:

„BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înființat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa de pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului, ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. Dna Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gata, am pierdut si bruma de incredere pe care o mai aveam in astia de la BNR. Ce o sa faca aia (pardon, fosta noastra prima ministreasa) in ORICE departament al BNR e un mister pentru mine. Poate sa traga apa la toalete, la asta s-o fi pricepand. Cu engleza ei minunata o sa mearga sa "make a photo" la parlamentul European, iar aia or sa zica: "Ia sa vedem, asta nu e doaman care o confundat Pristina cu Podgorita??? Ba daaaa, chiar ea e, sa-i facem cadou un atlas geografic sau un manual de geografie.... E clar ca e o numire pe spranceana, rusinoasa de-a dreptul.... Si ce, daca l-a indepartat pe Valcov (un penal, de altfel) trebuie sa primeasca un astfel de post???? Rusinica, BNR!!!!
  • Like 1
 • Nume check icon
  Chiar ca au luat-o razna. Alti politruci pe munti de bani platiti de noi. Pai cum va lupta d-na Dancila in limba engleze pentru a obtine finantari pe economia verde cand ea abia vorbeste in limba romana. O sa aiba translatori din dancileaza in romana si apoi in engleza?
  • Like 5
 • Se pare ca BNR-ul nu ii asa technocrat pe cat se da. Ce treaba are o absolventa de petrol si gaze cu BNR? Departamentul Economie Verde . Ma bufneste rasul.
  • Like 3
  • @ Silviu Pop Sese
   A luat-o razna ISARESCU ,consiliat de tanarul VASILESCU,iar,cand auzi numele acestei individe iti vine s-o iei la sanatoasa din tara,si sa nu spui la nimeni de unde ai decolat.
   ASTIA isi fac servicii contra servicii,cica,individa nu a fost de acord cu demiterea ,schimbarea marelui GUVERNATOR,mare,INFORMATOR.
   • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult