Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viorica Dăncilă, întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea dacă va ajunge președinte: „Doamne ferește!” De ce se declară „dezamăgită” de fostul ei șef

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, într-un interviu la Adevărul Live, că dacă ar ajunge președintele României, nu l-ar grația pe Liviu Dragnea. 

Premierul a spus că nu a mai discutat cu fostul lider social-democrat de dinainte ca acesta să fie arestat.

- Cum vedeţi demersul lui Dragnea de a cere dizolvarea PSD? 

- Nu e o decizie a fostului preşedinte care să ne bucure. Ne întristează. Sunt convinsă că nu se va ajunge la acest lucru, pentru că am îndeplinit toate normele legale.

- Vi se pare o răzbunare personală sau vrea să şicaneze partidul? 

- Nu am mai discutat cu dl Dragnea de dinainte de a fi arestat. Nu știu care sunt considerentele pentru care dânsul face acest demers.

- Dacă ajungeţi preşedinte, îl graţiaţi pe Liviu Dragnea? 

- Doamne, nici nu se pune problema. 

-  Aşadar, nu? 

- Nu!

Întrebată care dintre politicienii Liviu Dragnea, Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu i-a provocat cea mai mare dezamăgire, Viorica Dăncilă a spus că „de la fiecare am avut dezamăgiri”. „Nu aş putea să dau un exemplu din cei trei. De la fiecare au fost dezamăgiri. Îi vor sancţiona oamenii la vot”, crede premierul.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • În ipoteza destul de plauzibilă că Dăncilă va pleca de la guvernare, este cert că președintele Iohannis îl va desemna pe Orban cu formarea unui nou cabinet. Dacă acesta nu va primi din partea Parlamentului votul de învestitură (și are toate șansele), Iohannis va fi obligat să facă o nouă nominalizare. Luând în considerare cea de a doua forță politică rezultată în urma europarlamentarelor, președintele îl desemnează pe Dan Barna cu misiunea de a forma un nou guvern, oferindu-i în acest fel satisfacția unei măsuri anticipate, chiar mai repede decât și-o dorea. Într-o atare situație, chiar probabilă, ce carte credeți că va juca gureșul userist ?
  • Like 1
  • @ Bajea George
   Nu cred ca pe dl Barna , ci probabil pe dl .... Ponta ! :) Sau poate sa i se propuna un guvern de tehnocrati care oricum vor avea niste limitari , pana la alegerile parlamentare de anul viitor.
   • Like 0
 • Sa-l ia de mana pe ala care a numit-o si sa ne lase! Sper totusi ca nu suntem atat de tampiti incat sa uitam cine ne-a pus-o pe cap iar pentru asta sa-l premiem cu inca un mandat!
  • Like 1
 • Cine este atât de naiv să creadă o iotă din ce spune această proastă? Nu ea decide, nu ea va decide în cazul in care, doamne ferește, va ajunge președintele republicii. Va fi un președinte la fel cum a fost și premier. Vor decide alții.
  • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Proasta proastelor și vaca vacilor - președintele României? Doamne ferește! A nu se înțelege că n-am ce-i reproșa mutălăului și, mai ales în ultimul timp - arogantului Iohannis nimic! Mai ales faptul că el ne-a adus pe cap ”ciuma roșie”, în frunte cu dobitocul ăla de Dragnea!
   • Like 1
 • Mdeh, nu o cred pe dna Dancila. Cred ca in zero sec l-ar elibera pe dl Dragnea daca ar ajunge presedintele Romaniei, iar in problema cu dl Tariceanu si dl Ponta cred ca face un joc cam ciudat ca sa arate cat de slaba e opozitia si dezbinata si ca nu reprezinta o alternativa la administrarea Romaniei. Daca motiunea de cenzura va trece si guvernul Dancila cade cred ca toata opozitia se va intreba "si acum ce facem sau cum sa facem ?"
  Dar daca motiunea nu trece si apare dl Orba pe sticla si zice ca extraterestri antici, mama lui Stefan cel Mare , daca baba avea elice era la NASA si etc. ...?
  • Like 0
  • @ Ovidiu Gura
   Proasta asta nu e în stare de niciun ”joc”, este ”jucată” în continuare de niște consilieri - curve polituce și pupincuriști pe bani grei - dar mocofana este atât de retardată că nu reține absolut deloc ceea ce o sfătuiesc ei și, de fiecare dată, dă cu bâta-n baltă!
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult