Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă, întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea dacă va ajunge președinte: „Doamne ferește!” De ce se declară „dezamăgită” de fostul ei șef

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, într-un interviu la Adevărul Live, că dacă ar ajunge președintele României, nu l-ar grația pe Liviu Dragnea. 

Premierul a spus că nu a mai discutat cu fostul lider social-democrat de dinainte ca acesta să fie arestat.

- Cum vedeţi demersul lui Dragnea de a cere dizolvarea PSD? 

- Nu e o decizie a fostului preşedinte care să ne bucure. Ne întristează. Sunt convinsă că nu se va ajunge la acest lucru, pentru că am îndeplinit toate normele legale.

- Vi se pare o răzbunare personală sau vrea să şicaneze partidul? 

- Nu am mai discutat cu dl Dragnea de dinainte de a fi arestat. Nu știu care sunt considerentele pentru care dânsul face acest demers.

- Dacă ajungeţi preşedinte, îl graţiaţi pe Liviu Dragnea? 

- Doamne, nici nu se pune problema. 

-  Aşadar, nu? 

- Nu!

Întrebată care dintre politicienii Liviu Dragnea, Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu i-a provocat cea mai mare dezamăgire, Viorica Dăncilă a spus că „de la fiecare am avut dezamăgiri”. „Nu aş putea să dau un exemplu din cei trei. De la fiecare au fost dezamăgiri. Îi vor sancţiona oamenii la vot”, crede premierul.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • În ipoteza destul de plauzibilă că Dăncilă va pleca de la guvernare, este cert că președintele Iohannis îl va desemna pe Orban cu formarea unui nou cabinet. Dacă acesta nu va primi din partea Parlamentului votul de învestitură (și are toate șansele), Iohannis va fi obligat să facă o nouă nominalizare. Luând în considerare cea de a doua forță politică rezultată în urma europarlamentarelor, președintele îl desemnează pe Dan Barna cu misiunea de a forma un nou guvern, oferindu-i în acest fel satisfacția unei măsuri anticipate, chiar mai repede decât și-o dorea. Într-o atare situație, chiar probabilă, ce carte credeți că va juca gureșul userist ?
  • Like 1
  • @ Bajea George
   Nu cred ca pe dl Barna , ci probabil pe dl .... Ponta ! :) Sau poate sa i se propuna un guvern de tehnocrati care oricum vor avea niste limitari , pana la alegerile parlamentare de anul viitor.
   • Like 0
 • Sa-l ia de mana pe ala care a numit-o si sa ne lase! Sper totusi ca nu suntem atat de tampiti incat sa uitam cine ne-a pus-o pe cap iar pentru asta sa-l premiem cu inca un mandat!
  • Like 1
 • Cine este atât de naiv să creadă o iotă din ce spune această proastă? Nu ea decide, nu ea va decide în cazul in care, doamne ferește, va ajunge președintele republicii. Va fi un președinte la fel cum a fost și premier. Vor decide alții.
  • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Proasta proastelor și vaca vacilor - președintele României? Doamne ferește! A nu se înțelege că n-am ce-i reproșa mutălăului și, mai ales în ultimul timp - arogantului Iohannis nimic! Mai ales faptul că el ne-a adus pe cap ”ciuma roșie”, în frunte cu dobitocul ăla de Dragnea!
   • Like 1
 • Mdeh, nu o cred pe dna Dancila. Cred ca in zero sec l-ar elibera pe dl Dragnea daca ar ajunge presedintele Romaniei, iar in problema cu dl Tariceanu si dl Ponta cred ca face un joc cam ciudat ca sa arate cat de slaba e opozitia si dezbinata si ca nu reprezinta o alternativa la administrarea Romaniei. Daca motiunea de cenzura va trece si guvernul Dancila cade cred ca toata opozitia se va intreba "si acum ce facem sau cum sa facem ?"
  Dar daca motiunea nu trece si apare dl Orba pe sticla si zice ca extraterestri antici, mama lui Stefan cel Mare , daca baba avea elice era la NASA si etc. ...?
  • Like 0
  • @ Ovidiu Gura
   Proasta asta nu e în stare de niciun ”joc”, este ”jucată” în continuare de niște consilieri - curve polituce și pupincuriști pe bani grei - dar mocofana este atât de retardată că nu reține absolut deloc ceea ce o sfătuiesc ei și, de fiecare dată, dă cu bâta-n baltă!
   • Like 1


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult