Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Am primit aseară acest mesaj”. Polițistul Godină a ajutat la organizarea unui flagrant în cazul unui medic care ceruse 10.000 de lei pentru o operație

Marian Godina

Foto Facebook Marian Godina

Polițistul Marian Godină a povestit pe Facebook cum a ajutat la organizarea unui flagrant în cazul unui medic din Brașov, care ceruse rudelor unei paciente suma de 10.000 de lei, pentru o intervenție chirurgicală.

„Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. Nu a dat, iar azi (marţi-n.r.) s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva «pacienţi» care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Medicul, care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov, a anunțat rudele pacientei că banii urmau să fie împărţiti între membrii echipei participante la operaţie. Acesta a fost prins când lua 8.000 de lei, după ce restul de 2.000 de lei îi primise înainte de intervenţie.

Foto captura StirileProTV

Medicul (foto) este la audieri şi urmează să fie trimis în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit StirileProTV.

„Aici e de fapt problema, lipsa de încredere. De ce a ales omul acela să-mi scrie mie și să nu sune el direct la autorități?”

Godină a precizat într-o nouă postare pe Facebook că primește mesaje cu felicitări în cazul flagrantului, deși el „nu a făcut nimic”, iar de organizare s-a ocupat unul dintre colegii săi. 

„Revenind la speță, mai departe, colegul mi-a zis să-i dau nr lui de tel persoanei și să-l sune urgent, ceea ce s-a și întâmplat. Mai departe, colegul meu s-a zbătut și s-a deplasat să ia denunț, probabil plecând de acasă, când era liber, iar eu eram în continuare în pat. S-au mișcat foarte rapid și au organizat flagrantul. (...) Eu doar i-am scris denunțătorului să nu dea înapoi și să aibă încredere. Aici e de fapt problema, lipsa de încredere. De ce a ales omul acela să-mi scrie mie și să nu sune el direct la autorități? Nu sunt convins 100%, dar cred că dacă ar fi sunat la tel verde rezultatul ar fi fost același”, a scris Godină.

„Nu mai dați șpagă, nici măcar dacă nu vi se cere, căci știm cu toții că mulți români oferă fără să li se ceară, că așa au fost ei învățați. Iar dacă vi se cere, apelați la autorități, sunați la tel verde. Nu e normal ca încă să existe astfel de lucruri, ele trebuie să se încheie și se pot încheia numai dacă noi vrem asta cu adevărat. Numărul celor care cer e egal cu cel al celor care oferă. Nu mai oferiți, nu mai cereți, e simplu”, a adăugat polițistul Marian Godină.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un nou reprezentant de frunte al spagarilor brasoveni, cu care, bineinteles, nu se va intampla nimic. In urma cu vreo 2-3 ani, tot la Brasov, ortopedul Marius Nica a solicitat spaga inaintea unei operatii, iar pentru ca, o scurta perioada de timp, ne lipseau 100 de lei din suma pretinsa, ne-a improscat cu dispret: "...da ce, mie imi dati cat anestezistului?" La doua saptamani a fost arestat pentru luare de mita, la denuntul altui pacient, iar astazi face parte din galeria medicilor ilustri care profeseaza bine-mersi in municipiu.
    • Like 0
  • tot aud de godina asta , la ce echipa joaca , n-am auzit de fuga si apetitul lui pentru goluri ! sa nu-mi spuneti ca e militian , nu va cred !
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult