Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Am primit aseară acest mesaj”. Polițistul Godină a ajutat la organizarea unui flagrant în cazul unui medic care ceruse 10.000 de lei pentru o operație

Marian Godina

Foto Facebook Marian Godina

Polițistul Marian Godină a povestit pe Facebook cum a ajutat la organizarea unui flagrant în cazul unui medic din Brașov, care ceruse rudelor unei paciente suma de 10.000 de lei, pentru o intervenție chirurgicală.

„Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. Nu a dat, iar azi (marţi-n.r.) s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva «pacienţi» care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Medicul, care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov, a anunțat rudele pacientei că banii urmau să fie împărţiti între membrii echipei participante la operaţie. Acesta a fost prins când lua 8.000 de lei, după ce restul de 2.000 de lei îi primise înainte de intervenţie.

Foto captura StirileProTV

Medicul (foto) este la audieri şi urmează să fie trimis în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit StirileProTV.

„Aici e de fapt problema, lipsa de încredere. De ce a ales omul acela să-mi scrie mie și să nu sune el direct la autorități?”

Godină a precizat într-o nouă postare pe Facebook că primește mesaje cu felicitări în cazul flagrantului, deși el „nu a făcut nimic”, iar de organizare s-a ocupat unul dintre colegii săi. 

„Revenind la speță, mai departe, colegul mi-a zis să-i dau nr lui de tel persoanei și să-l sune urgent, ceea ce s-a și întâmplat. Mai departe, colegul meu s-a zbătut și s-a deplasat să ia denunț, probabil plecând de acasă, când era liber, iar eu eram în continuare în pat. S-au mișcat foarte rapid și au organizat flagrantul. (...) Eu doar i-am scris denunțătorului să nu dea înapoi și să aibă încredere. Aici e de fapt problema, lipsa de încredere. De ce a ales omul acela să-mi scrie mie și să nu sune el direct la autorități? Nu sunt convins 100%, dar cred că dacă ar fi sunat la tel verde rezultatul ar fi fost același”, a scris Godină.

„Nu mai dați șpagă, nici măcar dacă nu vi se cere, căci știm cu toții că mulți români oferă fără să li se ceară, că așa au fost ei învățați. Iar dacă vi se cere, apelați la autorități, sunați la tel verde. Nu e normal ca încă să existe astfel de lucruri, ele trebuie să se încheie și se pot încheia numai dacă noi vrem asta cu adevărat. Numărul celor care cer e egal cu cel al celor care oferă. Nu mai oferiți, nu mai cereți, e simplu”, a adăugat polițistul Marian Godină.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un nou reprezentant de frunte al spagarilor brasoveni, cu care, bineinteles, nu se va intampla nimic. In urma cu vreo 2-3 ani, tot la Brasov, ortopedul Marius Nica a solicitat spaga inaintea unei operatii, iar pentru ca, o scurta perioada de timp, ne lipseau 100 de lei din suma pretinsa, ne-a improscat cu dispret: "...da ce, mie imi dati cat anestezistului?" La doua saptamani a fost arestat pentru luare de mita, la denuntul altui pacient, iar astazi face parte din galeria medicilor ilustri care profeseaza bine-mersi in municipiu.
    • Like 0
  • tot aud de godina asta , la ce echipa joaca , n-am auzit de fuga si apetitul lui pentru goluri ! sa nu-mi spuneti ca e militian , nu va cred !
    • Like 0


Îți recomandăm