Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Misterul unui graffiti care a inundat România, explicat de George Simion: „Eu cu un grup de prieteni am vandalizat - așa o să apară știrile după emisiunea cu dumneavoastră - sute de pereți. Cel mai greu a fost pe Transfăgărășan. Nu ne-au prins niciodată”

Basarabia e romania

Foto: Clay Gilliland/ Wikipedia

„Basarabia e România” nu a fost doar un slogan, ci o acțiune de teren desfășurată de George Simion și un grup de prieteni. Într-un interviu la emisiunea „În fața ta, de la Digi24, președintele AUR și candidat la președinție a povestit cum au scris acest mesaj naționalist pe pereți din toată țara, inclusiv în locuri greu accesibile, precum Transfăgărășanul.

Ei au acționat pe timp de noapte, iar Simion susține că nu au fost niciodată prinși de autorități, punând asta pe seama norocului sau a unui sistem de monitorizare mai puțin vigilent.

Florin Negruțiu: Dumneavoastră ați scris prin toată țara „Basarabia e România”?

George Simion: Da. Eu cu un grup de prieteni am vandalizat - așa o să apară știrile după emisiunea cu dumneavoastră - am vandalizat sute de pereți.

Florin Negruțiu: Și cum făceați? Că am văzut inscripția asta prin cele mai inaccesibile locuri. Unde v-a fost cel mai greu să scrieți mesajul ăsta?

George Simion: Pe Transfăgărășan, pentru că există circulație masivă și în timpul nopții și era greu să treci neobservat. În alte locuri e mai ușor, că nu există flux continuu de mașini.

Florin Negruțiu: De câte ori v-au prins?

George Simion: Nu ne-au prins niciodată.

Florin Negruțiu: Serios?

George Simion: Da.

Florin Negruțiu: Cum ați reușit lucrul ăsta?

George Simion: Ori am avut noroc, ori nu suntem o țară atât de securizată.

Florin Negruțiu: Noaptea?

George Simion: Noaptea, sigur.

Florin Negruțiu: Cum era? Aveați graffiti?

George Simion: Aveam un spray de la magazinele specializate de graffiti, din București, e unul în spate la magazinul Cocor, ne achiziționam vopsea neagră, vopsea albastră și mergeam pe drumurile țării cu diferite ocazii, de exemplu la FânFest. De fiecare dată când ne duceam spre Munții Apuseni la Roșia Montană sau când ne întorceam spre București, mergeam pe Dealul Negru și pe șoselele cele mai frecventate.

Florin Negruțiu: Era singurul mesaj pe care îl scriați sau ați mai scris și alte mesaje în perioada aia?

George Simion: Doar acesta.

Emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • SIEmion minte cu nerușinare! Din cel puțin 3 puncte de vedere:

    1. Mesajul în sine este mincinos, fiindcă Basarabia NU E România, exact cum Austria NU E Germania: în ambele cazuri există 1 limbă cu 2 varietăți lingvistice, 2 popoare distincte și două țări distincte.

    2. Sloganul inept și mincinos nu apare întotdeauna singur cum zice SIEmion, deci încă o dovadă că el și gașca lui de aur_olaci nu au nicio treabă cu asta: în diverse locuri din Dobrogea, sloganul "Basarabia e România" apare însoțit de sloganul machedonesc "Armînlu nu ghiari", de unde rezultă etnia machedonească (aromână) a persoanei/persoanelor care a(u) realizat inscripția și

    3. inscripțiile cu pricina sunt vechi, realizate într-o vreme când partidul băsisto-CIAisto-neosecurist aur nici macar nu exista încă, însă exista și era pe val partidul pnr al machedonului becali, deci cel mai probabil că oricine a realizat inscripțiile a fost membru și/sau simpatizant al lui becali...
    • Like 0


Îți recomandăm

Imagine Micul Geniu

„În acel moment, tânărul din familie, un băiat de 17 ani, ne-a spus cu voce joasă: „Știți… am 17 ani și până acum nu am văzut niciodată cum arată lumina în casa mea.”

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Grădina Dedesign

Atunci când locuiești la casă sau ai acces la o curte ori o terasă, ai deja o resursă valoroasă pe care mulți o invidiază: un spațiu sub cerul liber, care poate deveni o adevărată extensie a casei tale. Dar cum îl transformi într-un loc în care să te simți cu adevărat bine, să-ți încarci bateriile și să te bucuri de vară așa cum ai face-o într-o stațiune cochetă? Răspunsul stă în câteva alegeri inspirate de design, un pic de planificare și mai ales, în dorința de a crea o atmosferă care să-ți semene.

Citește mai mult

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult