Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Cum este posibil?” Reacția Simonei Halep, când a aflat că va juca împotriva Mariei Șarapova în primul tur al US Open

Simona Halep era în timpul unui antrenament, când a aflat că va juca împotriva Mariei Șarapova. „Am primit un mesaj şi reacţia mea a fost normală, pentru că anul acesta am avut parte de trageri la sorţi grele, aproape de fiecare dată. Bine, a fost ceva de genul „Cum e iar posibil? E doar turul I al unui Grand Slam””, a povestit, potrivit News.ro, jucătoarea, care este locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, într-o conferință de presă. 

Foto: Guliver Getty Images

Maria Șarapova a revenit în competiții în acest an, după ce a fost suspendată 15 luni pentru că a folosit o substanță interzisă și a primit un wild card de la organizatorii U.S. Open. 

„Despre wild card-ul ei, pot să spun că e decizia organizatorilor, pot face orice vor, nu sunt în măsură să vorbesc de asta. Ea revine, e suficient de puternică să revină, are multă experienţă, a câştigat multe turnee. Va fi o provocare să joc împotriva ei, în primul tur al unui Grand Slam. M-a bătut de şase ori, poate pot schimba asta. Vom vedea luni. Voi da tot ce am mai bun, voi încerca să câştig. E un meci mare. E dificil pentru că joacă plat, riscant. Nu te lasă să intri în teren şi să ai oportunităţi de a puncta. Nu pot analiza mult meciul împotriva ei. Nu ştiu care va fi reacţia publicului, voi vedea luni. Toată lumea a fost corectă cu mine aici, mereu, am avut public frumos. Nu aştept nimic rău, ci o atmosferă frumoasă, ca întotdeauna la US Open”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep: Nu vreau să pun presiune pe mine că joc împotriva Mariei Şarapova

Organizatorii U.S. Open au programat meciul dintre Halep și Șarapova marți dimineață, de la ora 2:00. Simona Halep se simte astăzi mai pregătită pentru a-i face față Mariei Șarapova, decât a fost în anul 2014, când a pierdut în fața ei finalele de la Madrid și Roland Garros. 

"Sunt diferită faţă de 2014, din toate punctele de vedere, psihic şi ca joc. Sunt mai puternică, mai experimentată, am avut de-a face cu multe situaţii în aceşti trei ani, mă simt mai bine şi pregătită să o înfrunt din nou. Sper să schimb ceva, poate pot să o înving. Nu mă gândesc ce a făcut Maria, ce face sau în ce situaţie este, mă gândesc la mine, vreau să merg pe teren şi să joc cel mai bun tenis, Nu o să fie uşor, dar e nouă provocare şi o nouă încercare de a câştiga împotriva ei. Mi-am schimbat mentalitatea, nu mă gândesc cu cine o să joc, vreau să dau tot ce e mai bun în acea zi. Nu vreau să pun presiune pe mine că joc împotriva Mariei Şarapova. E o jucătoare normală, revine, a jucat bine în trecut şi e încă o jucătoare bună. Vreau să mă gândesc la mine şi să mă concentrez asupra mea", a spus Halep, potrivit sursei citate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Simona are o sansa uriasa sa-si consolideze incredera in sine. E un moment care, daca e valorificat, poate sa reseteze sistemul de operare Halep. O victorie a Simonei ar debloca niste rotite in mentalul ei, care ar putea sa faca mult mai lin drumul spre peformanta pe care si-o doreste. Din pacate, toate articolele si comentariile, mai ales din presa romaneasca, nu subliniaza decat ghinionul si nesansa acestei trageri la sorti, ducand cu gandul numai la esec. Sper ca Simona si echipa ei se vor stradui sa valorifice aceasta oportunitate. Fara presiune, dar constientizand importanta momentului.
    Succes, Simona!
    • Like 0
  • Aștept să iasă Țiriac să spună că au fost măsluiți sorții! Sau alții, conspiraționiștii de serviciu, să pună placa aia cu țară mică, nedreptățită. Ca și când alte țări mici nu ar avea mari sportivi, de mare succes, nesabotati de nimeni. Cor de bocitoare.
    • Like 0
  • Cind vrei sa ajungi nr.1 mondial, cind crezi ca , intr-adevar, esti cea mai buna din lume la momentul actual, atunci NU TE MAI INTERESEAZA cu cine vei juca, in ce tur, pe ce teren, cu ce fel de public. Pur si simplu te concentrezi pe antrenamente pentru a putea fi la ora meciului la 100% din valoare.
    N-ar trebui sa aiba nici o importanta daca adversarul joaca riscant, are lovituri maiastre, nimic n-ar trebui sa conteze : acum esti nr.2 mondial, nu joci cu nr. 1 mondial si chiar daca ai juca cu el tot tu esti cea mai valoroasa si vei cistiga.
    Crede Simona sincer ca este cea mai valoroasa jucatoare la momentul actual ? Este Simona cea mai valoroasa jucatoare la momentul actual ?
    Nu ma astept la un meci usor, ma astept sa fie o lupta pe viata si pe moarte.
    Daca va fi un meci usor, indiferent pentru cine, atunci una din jucatoare va fi clacat sub presiunea jocului. Oricare ar fi acea jucatoare, nu este o mare jucatoare.
    Orice meci poate fi pierdut de oricine, oricit de sus s-ar afla ! Totul este , daca pierzi, sa pierzi luptind pina la epuizare, utilizind absolut tot arsenalul din dotare.
    Asa pierd marii jucatori !
    Pentru mine nu conteaza daca Simona invinge , sau pierde ! Pentru mine conteaza sa invinga, sau sa piarda ca o mare jucatoare ! Cu cit adversarul ei este mai bun, cu atit posibilitatile Simonei de a ne demonstra ca este intr-adevar o mare jucatoare sint mai mari !
    Daca, prin absurd, organizatorii ar fi pus-o in primul tur sa joace impotriva lui Nadal, atunci ar fi fost cea mai buna ocazie pentru Simona de a demonstra ce poate ! Ea nu pe Nadal trebuie sa-l invinga, ci pe Simona !! Indiferent de rezultatul meciului !
    • Like 0


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult